Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Polsk ekspert afslører Raków's svagheder: Sådan får FCK CL-succes i aften

Polsk ekspert afslører Raków svagheder: Sådan får FCK CL-succes i aften
Polsk ekspert afslører Raków svagheder: Sådan får FCK CL-succes i aftenMartin Sylvest/Ritzau Scanpix
Forude for den første kamp i play-off runden i kvalifikationen til Champions League mod Raków Częstochowa, er favoritværdigheden i den grad skubbet over på danskerne mod et polsk mandskab der i følge polske eksperter slet ikke havde forventet at komme så langt i kvalifikationen. Men er polakkerne virkeligt så dårlige? Flashscore.dk har kigget på, hvor FCK'erne kan udnytte de polske svagheder.

FC København har generelt vist fin form i starten af sæsonen med fem sejre ud af fem mulige i den hjemlige liga, og nu står københavnerne på randen af en gevaldig økonomisk indsprøjtning, hvis man kommer sejrrigt ud af opgørene mod Raków Częstochowa.

Lørdag aften kom der så flere gode nyheder. Her lykkedes det nemlig AEK Athen med to mål i overtiden at slå kroatiske Dinao Zagreb ud af turneringen og dermed rykker Jacob Neestrup's mandskab fra 4.- til 3. seedningslag, skulle de slå polakkerne ud af turneringen, og det kan potentielt få enorm betydning for københavnernes videre muligheder i turneringen.

Men først gælder det altså polakkerne, og eftersom den polske sæson lig den danske blot er i sin spæde opstart, er det svært at tegne et nøjagtigt billede af polakkernes nuværende form. Der er dog masser af tegn på svagheder på det polske mandskab skal man tro Flashscore's polske ekspert Michał Karaś, som især peger på polakkernes venstre side, som holdets helt store sårbarhed. 

Kamp-statistik
Kamp-statistikFlashare

"Polakkerne har gennem sommeren hentet Sony Kittel, Srdjan Plavsić og Adnan Kovacević til klubben, men de alle vist dårlig form på venstrekanten, specielt Kittel (hentet i HSV), og det har betydet at træneren (Dawid Szwarga) har været nødsaget til at gå tilbage til de tidligere valg på den position, Jean Carlos eller endda Deian Sorescu, som stadigvæk ikke har den nødvendig kvalitet", siger Michal Karaś. 

I følge Karas er Raków et meget angrebsorienteret hold, som godt kan lide at bygge spillet op med tekniske finesser, men det er samtidigt et hold, der mod mandskaber, der evner at spille i et meget højt tempo, er meget sårbare. De kan vælge at stå dybt i forsvaret mod FC København, men det er ikke nødvendigvis noget, der ligger særligt godt til dem, siger Karaś. 

"Hvis polakkerne formår at hive tempoet ud af kampen, så er det bestemt til deres fordel, for i de situationer evner de at stå godt på banen og afgjort også i forsvaret. Men hvis der pludselig bliver sat tempo på spillet, så evner de ikke at holde deres markeringer, og specielt i hovedspillet kan de være sårbare, hvis FC København kan få sat tryk på" siger Karaś. 

Polakkerne's bedste angriber Łukasz Zwoliński
Polakkerne's bedste angriber Łukasz ZwolińskiProfimedia

I angrebet har Raków i følge Karaś også masser af udfordringer for ingen af de angribere, de har i truppen løser problemerne med at få nettet til at blafre. "Łukasz Zwoliński ankom fra Lechia Gdańsk i sommeren, men han har kun scoret 'et mål i syv kampe. Det samme er tilfældet med John Yebaoh, den dyreste angriber i den polske Ekstraklasa, som for Śląsk Wroclaw var en stor trussel, men for Raków slet ikke har vist den samme målfarlighed. Og det betyder, at det er et hold, der i den grad har brug for, at der bliver scoret mål fra anden række", siger Karaś. 

Kampen blive spillet på Zagłębiowski Park Sportowy, Sosnowiec kl. 21.00 i aften, hvor FC København som bekendt ikke har nogen tilrejsende fans med til kampen grudet UEFA´s saktioner.