Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sæsonens hold i Champions League: Real-stjernerne stråler, men hvem er ellers med?

Vinicius Junior kysser trofæet, da han fejrer sejren i UEFA Champions League.
Vinicius Junior kysser trofæet, da han fejrer sejren i UEFA Champions League.Reuters, Flashscore
Champions League 2023/24 er officielt overstået. Real Madrid vandt titlen i en spændende finale mod Borussia Dortmund, men hvilke 11 spillere havde den største indflydelse gennem hele turneringen?

Ved hjælp af Flashscores unikke spillerbedømmelsessystem har vi sammensat sæsonens Champions League-hold, ved at identificere de spillere der har de bedste gennemsnitlige bedømmelser på hver position.

Her er vores sæsonens Champions League-hold:

Sæsonens hold
Sæsonens holdFlashscore

Målmand - Andriy Lunin, 7,6 (Real Madrid)

Selvom Andriy Lunin ikke var med i finalen mod Dortmund, spillede han en nøglerolle i Reals 15. Champions League-titel. Efter Thibaut Courtois' korsbåndsskade, blev reservemålmand Kepa også skadet lige før den fjerde gruppekamp mod Braga.

Lunin trådte til og reddede et straffespark i det sjette minut. Den 25-årige ukrainer viste sig også at være en pålidelig stedfortræder i knockoutfasen. Han oplevede sin stjernestund i kvartfinalen, da Real slog de forsvarende mestre fra Manchester City ud efter straffesparkskonkurrence.

Højre back - Joshua Kimmich, 7,5 (Bayern München)

I lang tid var der debat i Tyskland om, hvor Kimmich skulle spille: Er han midtbanespiller eller back? I denne sæson er det spørgsmål endelig blevet besvaret.

Han kompenserer for sin manglende hurtighed med intelligent positionering og masser af angrebslyst. Med 145,6 kilometer var han også klart den spiller, der løb mest i hele turneringen.

Stopper - Mats Hummels, 7,5 (Borussia Dortmund)

Hummels gik ikke glip af et eneste spilleminut i Champions League, hvilket er en enorm præstation i en alder af 35 år.

Med 120 bolderobringer, 66 clearinger, og en tacklingsrate på 65 procent, leverede Dortmund-veteranen en sensationel sæson. Det faktum, at han ikke blev belønnet med titlen, må have været en bitter pille at sluge.

Stopper - Josko Gvardiol, 7,5 (Manchester City)

Josko Gvardiol fandt at sin plads på Manchester Citys hold, mest var på venstre back i denne sæson, hvor hans målnæse fangede manges opmærksomhed både i hjemlandet og internationalt.

I Champions League scorede han et mål og lavede en assist i seks kampe, men han er stadig først og fremmest forsvarsspiller. Hans 38 bolderobringer og afleveringsnøjagtighed på 94,84 procent, gav ham en imponerende gennemsnitlig rating. Desværre for City kunne de ikke komme forbi de endelige vindere fra Real Madrid.

Venstre back - Joao Cancelo, 7,6 (Barcelona)

I lang tid var Barcelona på udkig efter en dynamisk back, som man kunne stole på både defensivt og offensivt.

Under sit lån i denne sæson gjorde Joao Cancelo disse ønsker til virkelighed, men det er stadig usikkert, om han bliver hos de catalanske giganter efter sommeren. Blaugrana blev elimineret i kvartfinalen mod PSG.

Defensiv midt - Rodri, 8,2 (Manchester City)

Rodri er og bliver et fænomen. Selv om han og Manchester City blev slået ud i kvartfinalen af de senere mestre fra Real, var hans afleveringsprocent simpelthen utrolig i denne sæson: 91,3 procent af 932 afleveringer!

Offensiv midt - Jude Bellingham, 7,9 (Real Madrid)

I sit første år i Madrid skabte Bellingham straks overskrifter. Den 20-årige englænder scorede fire mål og leverede fem assists i Champions League.

Han vandt finalen mod sin tidligere klub Dortmund, af alle hold. Overgangssummen på 768 millioner kroner var helt sikkert en klog investering.

Bellinghams heatmap i finalen
Bellinghams heatmap i finalenOpta by Stats Perform

Offensiv midt - Mikel Merino, 7,7 (Real Sociedad)

Real Sociedad var et af de store overraskelseshold i efteråret. De sluttede sensationelt gruppespillet på førstepladsen foran favoritterne Inter Milan. De blev dog elimineret af PSG i ottendedelsfinalen.

Merino var den ubestridte leder på baskernes midtbane. Den spanske landsholdsspiller scorede to mål i syv kampe, og hans afleveringsprocent var imponerende 78 procent.

Kant - Phil Foden, 8.2 (Manchester City)

Phil Foden har gjort store fremskridt i sin udvikling i denne sæson. I fraværet af Kevin de Bruyne, der var skadet i lang tid, udviklede han sig på den ene side til Citys forklædte playmaker, mens han på den anden side fortsatte med at udstråle en stor trussel på den offensive tredjedel.

Det beviste han med sine fem mål og tre assists i Champions League.

Team of the Season
Team of the SeasonOpta by Stats Perform, Reuters

Angriber - Antoine Griezmann, 8,0 (Atletico Madrid)

Ikke Harry Kane, ikke Kylian Mbappe, men 33-årige Antoine Griezmann har fundet vej til vores årets Champions League hold som centerforward.

Med seks mål førte han Atletico til kvartfinalen, hvor de måtte se sig slået af de senere finalister fra Dortmund.

Kant - Vinicius Junior, 7,9 (Real Madrid)

I en alder af 23 år har Vinicius Junior allerede vundet sin anden Champions League-titel. Og ligesom da han vandt titlen i 2022, scorede kantspilleren det afgørende mål i finalen.

Seks mål, fem assists og 80 vellykkede driblinger vidner om hans enestående sæson.