Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Solbakken råber vagt i gevær om rovdrift på unge spillere: De risikerer at brænde ud

Solbakken råber vagt i gevær om rovdrift på unge spillere: De risikerer at brænde ud
Solbakken råber vagt i gevær om rovdrift på unge spillere: De risikerer at brænde udProfimedia
Ståle Solbakken, landstræneren for det norske fodboldlandshold, har sat fokus på, hvad han kalder "Barcelona-sygen". Ifølge Solbakken rammer denne "sygdom" unge fodboldspillere, som allerede i en tidlig alder rejser rundt og deltager i turneringer mod Europas bedste hold.

"Jeg mener, at 14-, 15- og 16-årige, der bliver dygtige tidligt, risikerer at brænde ud, før deres karriere overhovedet er startet", siger Solbakken ifølge det norske medie VG.

Solbakken argumenterer for, at unge spillere skal have friheden til at prioritere andre aktiviteter og tage en pause fra træningen af og til.

"Det bør være tilladt at ringe til træneren og bede om fri til eksempelvis at gå til en fødselsdag", siger han.

I en tidligere artikel fra 2020 påpeger VG, at Norsk Fotballakademi allerede sender unge spillere til udenlandske turneringer fra de er 10–12 år gamle. Solbakken er bekymret for, at presset og forventningerne til disse unge spillere kan føre til, at mange stopper med fodbold mellem 16 og 22 år.

"Jeg er meget bange for, at man har levet et helt fodboldliv, før man er 18 eller 19 år", siger han og understreger vigtigheden af at bevare den indre motivation.

Ifølge Solbakken kan den mentale træthed være så alvorlig, at unge spillere føler sig udmattede, når de begynder deres voksenkarriere.

"Det er vigtigt, at man ikke ser sig selv som en topatlet fra man er 10–15 år gammel", siger han.

Solbakken peger også på spillere som Julian Ryerson, der er blevet succesfulde på trods af en langsom start.

"Han spiller Champions League-finaler nu, men kunne ikke ramme noget med sine indlæg før han var 20", joker Solbakken.