Super-sub Asensio skaffer Real perfekt udgangspunkt mod Chelsea: Link til højdepunkter

Asensio fejrer sin lynscoring til 2-0.
Asensio fejrer sin lynscoring til 2-0.AFP
Et kriseramt Chelsea holdt ganske godt vand mod Champions League-mestrene, men måtte forlade Real Madrid med et 0-2 nederlag i posen.

Sidste år var i sandhed længe siden for det Chelsea-mandskab, der løb på banen onsdag aften på Bernabeu. Fra at have været en hårsbred fra at slå de kommende mestre fra Real Madrid ud, var de nu klare favoritter til at få en gang madrilenske klø.

Frank Lampard, der selv har prøvet at vinde CL i 2012, stod som midlertidig manager over for en uhyre svær opgave. Han havde dog et boost i at kunne spille med to vigtige herrer fra start i Thiago Silva samt N'golo Kanté.

På midtbanen var der igen en kroatisk duel mellem Mateo Kovacic og Luka Modric.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

Kampen startede intenst, da Chelsea efter bare halvandet minut løsnede en smuk kontra, der sendte Joao Felix i spurt mod Reals mål. Presset af David Alaba sparkede han dog lige i benene på Thibaut Courtois.

Kort efter trak en vanligt sprudlende Vinicius Jr. et gult kort på Wesley Fofana før Raheem Sterling to minutter efter gjorde det samme på Eduardo Camavinga.

Gary Chilwell sendte det følgende frispark over mål, og derefter havde Karim Benzema en god afslutning, der sad lige på Kepa i Chelseas mål. Herefter gik kampen en smule ned i blus.

Efter lidt over tyve minutter kom Real dog foran, da Benzema nemt kunne prikke bolden ind, efter Kepa flot havde reddet en afslutning i første omgang.

Chelsea gav ikke fortabt og minuttet senere måtte Courtois trække en fantomredning ud af ærmet for at forhindre Sterling i at snitte et indlæg fra Reece James i nettet.

Nu bølgede kampen flittigt igen, og der blev kæmpet voldsomt om overtaget på midtbanen.

Real satte sig dog i højere grad på et opgør, som Chelsea ellers havde fin part i. Og med jævne mellemrum fik hjemmeholdet afsluttet på Kepa, men uden fornøden kvalitet.

Stillingen holdt til pausen efter en ganske afvekslende omgang fodbold, hvor Chelsea havde leveret bedre end mange nok lige havde regnet med. Både Kepa og Courtois havde store aktier i at målscoren ikke var højere.

Modric' alder var endnu en gang ikke at se på spilleren.
Modric' alder var endnu en gang ikke at se på spilleren.AFP

Rødt kort til Chelsea fik Real endegyldigt på toppen af kampen

Der blev ikke foretaget udskiftninger i pausen, og Chelsea lagde igen frisk fra land. Alligevel var det Luka Modric, der havde den første store chance, da han satte en smukt krøllet bold kort forbi det fjerneste målhjørne.

Ti minutter inde i halvlegen fik Chelseas defensiv et gok i nødden, da Kalidou Koulibaly udgik med en lårskade til fordel for Marc Cucurella. Noget af en svækkelse. Det blev ikke bedre kort efter.

Vinicius Jr. slap alene igennem på en lang pasning frem i banen, og Chilwell trak solidt i nødbremsen på brasilianeren. Rødt kort til venstrebacken og en svær halv time ventede forude for Chelsea.

Som forventet forrykkede udvisningen momentum i kampen, og Real kørte nu Chelsea tynde via deres høje pasningskvalitet. Flere store chancer kom der dog ikke umiddelbart.

Med tyve minutter igen forseglede Marco Asensio, der lige var kommet på banen, så pludselig Real Madrids sejr. Han sendte hårdt og tørt et aflæg fra allerstedsnærværende Vinicius ind i det korte hjørne med sin første boldberøring.

Herfra var det for alvor op af bakke for gæsterne, og deres sporadiske forsøg på at bide tilbage blev prompte afvist af Real-forsvaret. Asensio havde endnu et slangehug kort forbi stolpen, og det lignede mere 3-0 end en reducering.

Carlo Ancelotti skiftede med vanlig ro de to midtbanegeneraler Modric og Toni Kroos ud med godt ti minutter igen, da kampen var solidt placeret for madrilenernes fødder.

Ancelotti og Frank Lampard på sidelinjen
Ancelotti og Frank Lampard på sidelinjenAFP

Kampen fik lov at drive relativt roligt over målstregen herfra, bortset fra en gylden mulighed til Mason Mount for at reducere kort før slutfløjt.

Endnu engang sad Chelseas afslutninger dog lige på Courtois, som de også ofte havde gjort det i den anden ende på Kepa. Dog med klar overvægt til Reals side.

Chelsea har dermed lidt af en Sisyfosopgave i returopgøret, der dog ikke er så lukket, som kampens forløb lagde op til, at det kunne have været.