Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tjekkisk ekspert afslører Sparta svagheder: Sådan får FCK CL-succes i Prag

FC Københavns Lukas Lerager og Sparta Prags Jan Mejdr under Champions League kvalifikationkampen i tredje runde
FC Københavns Lukas Lerager og Sparta Prags Jan Mejdr under Champions League kvalifikationkampen i tredje rundeMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter 0-0 kampen i København for en uge siden, er mulighederne for kvalifikation til Champions League stadig åbne for FCK, når de i aften spiller returkamp mod Brian Priske's Sparta Prag på Generali Arena. Flashscore.dk har kigget på, hvor gæsterne kan udnytte Sparta Prags svagheder.

Sidste uges møde viste med al tydelighed, at det er to jævnbyrdige manskabder, der står over for hinanden i den tjekkiske hovedstad, men to skud på træværket og et betragteligt overtag i boldbesiddelse bør give gæsterne en vis tro, at de trækker det længste strå. 

Begge hold går ind til kampen med en vis portion selvtillid i bagagen. FCK fik med hiv og sving hevet en 2-1 sejr over OB hevet i land i fredags, hvilket var deres fjerde sejr ud af fire mulige, der bestyrkede deres poition i toppen af den danske Superliga. 

Anderledes suveræne var Sparta Prag, der også har fået en fejlfri start på den tjekkiske Fortuna Liga, da de på trods af de sparede syv af deres profiler fredag, vandt ganske komfortabelt 5-1 ude over SK Jablonec. 

Den finske landsholdsspiller Kaan Kairinen, der har en fortid i FC Midtjylland, påpeger inden opgøret, at hvis tjekkerne skal gå videre, skal de være mere aggressive end i det første opgør.

"Det bliver en hård kamp, og det var det også i den første kamp på udebane", siger han til Sparta Prags hjemmeside. 

 "Vi skal være mere aggressive og aktive, når vi skal spille på hjemmebane."

Sparta Prag - FC København Statistik
Sparta Prag - FC København StatistikFlashare

"Vi skal score flere mål, hvilket vi normalt gør på hjemmebane, og derfor skal vi kreere flere chancer end sidst", siger Kaan Kairinen. Det kan dog sagtens gå hen og blive et problem for hjemmeholdet ifølge den tjekkiske fodboldekspert Jakub Dvořák, der følger Sparta Prag tæt. 

"I København spillede de meget på kontra, og det er også den stil, der ligger bedst til dem. De bryder sig ikke om, når de skal ud og skabe kampene, og det var også et problem for dem i hele sidste sæson selv om de blev mestre."

Spørger man Dvorak er Sparta Prags udfordringer i høj grad relateret til den finske midtbanespiller Kairinen, der spillede for FC Midtjylland mellem 2016 og 2020. 

"Når han får tid og plads er han meget kreativ og kan virkelig gøre en stor forskel på holdet. Men hvis man sætter ham kraftigt under pres, så forsvinder han tit ud af kampene eller laver mange fejl, og det er selvfølgelig en af de ting, som Sparta mangler i det opbyggende spil", siger Dvorak. 

Dvorak understreger, at hvis FCK-træner Jacon Neestrup har gjort sit hjemmearbejde tilstrækkeligt, så vil han have identificeret flankerne, som et af de steder, hvor danskerne for alvor kan gøre ondt på Brian Priske´s hold. 

"Mejdr (Ja, red..) på den ene back-position er stærk i forsvaret, men han giver ikke noget videre til angrebet. Wiesner (Tomáš, re..) er lige det modsatte, men han forsvarer ikke særlig godt. Og her kan FCKs fløjspillere gøre en forskel", siger Dvorak.

Kampen starter kl. 19 og følges live vias Flashscores Match Center.