Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk Chelsea-profil forstår fortsat ikke trænerfyring: Kom ud af ingenting

Siden ankomsten til Chelsea har Kai Havertz spillet 133 kampe og scoret 32 mål for London-klubben.
Siden ankomsten til Chelsea har Kai Havertz spillet 133 kampe og scoret 32 mål for London-klubben.Profimedia
Der er løbet meget vand i stranden, siden Thomas Tuchel i september seneste år blev fyret af Todd Boehly i Chelsea og erstattet af Graham Potter, men klubbens tyske offensivprofil Kai Havertz forstår fortsat ikke, hvorfor landsmand Tuchel skulle ud af vagten blot lidt over et år efter, at han havde vundet Champions League med den blåklædte London-klub.

Tirsdag aften venter et stort opgør på Emirates Stadium i det nordlige London, når bysbørnene fra Chelsea kommer på besøg – men det er langt fra to hold med lige meget vind i sejlene, der mødes denne tirsdag aften.

For nok kan Chelsea smide grus i maskineriet for Mikel Artetas mandskab, der jagter en Premier League-titel i hård kamp med Manchester City, men for de blåblusede gæster handler det i lige så høj grad om at se indad. For hvert point tæller i en sæson, der er blevet meget mere udfordrende, end det var spået.

En af de spillere, der har været i Chelsea længe nok til at have været en del af de nylige succeser, er tyske Kai Havertz, der ankom på Stamford Bridge i sommeren 2020. Den forhenværende Bayer Leverkusen-spiller var således med til at vinde Champions League i 2021, og dengang hed cheftræneren altså Thomas Tuchel.

Lige netop fyringen af Thomas Tuchel som Chelsea-manager i starten af september 2022 bliver nu kritiseret af føromtalte Kai Havertz, der mener, at fyringen har givet store problemer for den engelske hovedstadsklub i denne sæson.

Arsenal har overrasket positivt i denne sæson, mens Chelsea til gengæld har skuffet gevaldigt.
Arsenal har overrasket positivt i denne sæson, mens Chelsea til gengæld har skuffet gevaldigt.Flashscore

"Alt, hvad der kan gå galt, er gået galt for os i år. Sæsonen startede faktisk relativt stille og roligt. Vi havde ejerskiftet, hvilket var en stor forandring for hele klubben. Og så blev Thomas Tuchel fyret, hvilket selvfølgelig har en effekt på et hold, når man har haft succes med en træner, og han så bliver fyret ud af ingenting," lyder det fra Kai Havertz ifølge Kicker.

Siden er Thomas Tuchel blev ansat i Bayern München – en ansættelse der i øvrigt også kom i stand ovenpå en halvvejs chokerende fyring af Julian Nagelsmann – og omvendt er Chelsea ramt hårdt, hvorfor de i øjeblikket ligger helt nede som nummer 12 i den bedste engelske række, langt væk fra Champions League-pladser og europæisk fodbold i det hele taget.

Tuchels afløser, engelske Graham Potter, der blev hentet i Brighton & Hove Albion, var da heller ikke nogen stor succes på Stamford Bridge, og i øjeblikket er det så klublegenden Frank Lampard, der indtager det varme sæde i Todd Boehlys Chelsea, hvilket han gør i resten af sæsonen.

Opgøret mod Arsenal tirsdag aften kan altså have stor betydning for begge mandskaber. Det kan således være potentielt titelafgørende for Arsenal, der kan komme langt efter Manchester City i mesterskabskampen med et nederlag, og det kan ligeledes være en stor mental optur for et hårdt prøvet Chelsea-mandskab, der ikke har vundet i de seneste otte kampe og sågar tabt fem kampe i streg.

Kampen fløjtes i gang klokken 21 og kan følges live på Flashscore.