Tysk landsholdskeeper koster dyrt for Barça: Nederlag efter 80 minutter i undertal

Marc-André ter Stegen så adskillige gange rigtig skidt ud, da Barcelona torsdag aften tabte ude mod Monaco.Urbanandsport/NurPhoto/NurPhoto via AFP
En enorm opspilsfejl af Marc-André ter Stegen blev dyr for Barcelona, som med ti mand tabte til Monaco.

Det hurtige pasningsspil langs jorden har ofte været en af FC Barcelonas helt store styrker, men torsdag blev det dyrt for den catalanske storklub.

I udekampen mod Monaco førte en håbløs aflevering fra Marc-André ter Stegen til, at Eric García blev udvist efter bare ti minutter.

Med mere end 80 minutter i undertal formåede gæsterne ikke at holde Monaco fra fadet og tabte første kamp i Champions League 1-2.

Barcelona får masser af chancer for at rette op på brøleren i de næste syv kampe, hvor holdet står over for Young Boys, Bayern München, Brest, Borussia Dortmund, Atalanta, Røde Stjerne og Benfica.

Det er ellers gået forrygende for Barcelona, efter at Hansi Flick har overtaget det ledige trænersæde i klubben.

Holdet har maksimumpoint i La Liga og har leveret flere pragtpræstationer med masser af scoringer til følge.

En lignende præstation havde Barcelona-spillerne givetvis også i sig i Monaco, men de fik aldrig rigtig mulighed for at vise det.

Den sløje aflevering fra ter Stegen blev opfanget af den tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino, som havde direkte kurs mod Barcelonas mål, før han blev nedlagt bagfra af Garcia.

Spanieren gik i omklædningsrummet, og fem minutter senere begyndte det at se sort ud, da Maghnes Akliouche afsluttede en flot dribletur ved at sparke bolden i nettet.

Med 11 mand mod 10 skulle Monaco stort set bare lade være med at dumme sig, men efter en lille halv time gik det alligevel galt.

Teenagesensationen Lamine Yamal brugte sin fysik til at afvise en modspiller og trak ind i banen, før han udlignede med et hårdt skud langs jorden.

Med målet blev den 17-årige EM-helt den næstyngste målscorer i turneringens historie.

1-1 kunne Barcelona isoleret set sagtens bruge, men alligevel blev gæsterne fanget højt på banen med små 20 minutter igen.

En simpel lang bold endte hos George Ilenikhena, der udnyttede sin fart til at løbe fra forsvaret og brage bolden forbi Marc-André ter Stegen.

Uden den fornødne arbejdskraft formåede spanierne ikke at lægge det tryk, der i slutfasen skulle til for at true hjemmeholdets føring, og så endte det med sæsonens første nederlag for Flick og Barcelona.