Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ivoriansk forhenværende midtstopper er død: Blev kun 39 år gammel

Sol Bamba var en populær skikkelse i engelsk fodbold.
Sol Bamba var en populær skikkelse i engelsk fodbold.Mark Kerton/PA Images/Profimedia
Elfenbenskystens tidligere landsholdsforsvarer Sol Bamba, som overvandt kræft for at genoptage sin spillerkarriere, er død i en alder af 39 år, meddeler hans tidligere klubber sent lørdag.

"Leeds United er knust over at høre, at den tidligere anfører Sol Bamba er død i en alder af 39 år," hedder det i en udtalelse fra det engelske hold.

Bamba havde arbejdet sammen med trænerstaben i den tyrkiske klub Adanaspor, da han fredag blev syg.

"Vores tekniske direktør Souleymane Bamba, som blev syg før kampen mod Manisa Football Club i går (fredag, red.), blev bragt til Manisa Celal Bayar University Hospital og tabte desværre sin kamp for livet der," skriver Adanaspor i en erklæring på de sociale medier.

"Vi kondolerer over for hans familie og vores samfund."

Bamba blev diagnosticeret med non-Hodgkin-lymfom i 2021, mens han spillede for Cardiff City, men blev erklæret kræftfri efter et forløb med kemoterapi og vendte tilbage for at spille igen for den walisiske klub og Middlesbrough.

Franskfødte Bamba begyndte sin karriere i Paris Saint-Germain, før han flyttede til Skotland .

Han hjalp Dunfermline med at nå den skotske pokalfinale, før han skiftede til Hibs og derefter Leicester i 2011.

Efter ophold i Tyrkiet og Italien kom han til Leeds, hvor han var klubbens anfører, mens han i sin første hele sæson i Cardiff hjalp dem med at rykke op i Premier League.

Han spillede mere end 100 gange for Cardiff.

Cardiff skriver på det social medie X: "Det er med den dybeste sorg, at vi her til aften har erfaret, at klublegenden Sol Bamba er gået bort."

"Som spiller og træner havde Sol en umådelig stor indflydelse på vores fodboldklub. Han var en helt for os alle, en leder i alle omklædningsrum og en sand gentleman."

"Vores tanker går til hans venner, familie og alle, der var heldige nok til at kende og elske Sol."

Bamba repræsenterede Elfenbenskysten ved OL i 2008 og spillede med ved Africa Cup of Nations i 2012, hvor det blev til 46 landskampe i alt.