Leicester-journalist: Ingen fatter hvorfor Brøndby solgte Hermansen så billigt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leicester-journalist: Ingen fatter hvorfor Brøndby solgte Hermansen så billigt

I Leicester har de svært ved at forstå hvordan de kunne få Mads Hermansen så billigt.
I Leicester har de svært ved at forstå hvordan de kunne få Mads Hermansen så billigt. Profimedia
Leicester har været det mest formstærke hold i The Championship i denne sæson og i centrum for holdets succes står foruden Jannik Vestergaard Mads Hermansen, som har været helt afgørende for klubbens succes. Rent faktisk har Mads Hermansen været så god, at man i Leicester ikke fatter hvordan de kunne få den tidligere Brøndby keeper så billigt.

Leicester har undergået en voldsom forandring fra sidste sæson til denne, hvor den italienske træner Enzo Maresca har formået at sætte sit aftryk på holdet. 

I deres sidste sæson i Premier League var de enomt ineffektive foran mål, lukkede næsten to mål ind per kamp og var et ret livløst og uinspirerende hold at se på. Det samme kan bestemt ikke siges om Leicester-siden anno 2024. De har op til 70% boldbesiddelse i de fleste af deres kampe og spiller kreativt, inspirerende og angreb-søgende fodbold, som skaber et væld af chancer i kølvandet på Marescas foretrukne spilmønster.

Samtidig har Leicester formået at samle en spændende gruppe af spillere med en blanding af kvalitet og ungdom og spiller-rekrutteringen har været outstanding. Det understreger indkøbet af Mads Hermansen mere end noget andet. Hermansen skiftede i juli sidste år til Leicester for en salgspris omkring 7 millioner EURO (ca. 52. millioner kroner). Det gjorde ham til sommerens billigste indkøb blandt Harry Winks, Conor Coady, Thomas Cannon og Stephy Mavididi , men skal man se på hans betydning for holdet, så har han været uvurderlig. Det fortæller Jordan Blackwell fra Leicester Mercury til Flashscore.dk

Mads Hermansen Statistik
Mads Hermansen StatistikFlashare

"Han har været fantastisk i denne sæson. De fleste Leicester-fans kan næsten ikke tro, hvor god han er, når man tager i betragtning, hvor billig han egentlig var. Han var jo jo ufattelig billig i forhold til nogle af de priser, som målmænd bliver handlet for i The Championship. Og den måde at spille på, som Enzo Maresca har introduceret i Leicester fungerer kun fordi han er så god med bolden."

"Han er meget rolig i pressede situationer, han lader sig ikke stresse. Han er uden tvivl den bedste målmand som Leicester nogensinde har haft, hvis man kigger på boldomgangen. Hvis klubben kan holde på ham, så vil han være førstevalg i klubben i lang tid", siger Blackwell således. 

Indtil videre er det blevet til ni clean sheets i denne sæson for Hermansen, hvilket er tredjebedst af alle. Sammen med Leicester forsvaret har han indkasseret 22 mål, hvilket er færrest af alle hold i ligaen. Derudover har Mads Hermansen med længder den højeste redningsprocent i hele Championship med 77,3 %. 

Kun Liverpools Alisson har en højere redningsprocent end danskeren i de to øverste ligaer i England (77,6). Mads Hermansen er også den målmand, der har forhindret flest scoringer med 4,6, mens nummer to på listen har afværget 4,1. Samtidig ligger den 23-årige keeper også helt i toppen, når det kommer til at distribuere bolden med fødderne. Hans afleveringsprocent ligger på 84,4%. Altsammen statistik, der understreger hvilket fremragende indkøb Hermansen har været for Leicester.

Det er forunderligt, at den samme klub inden for relativt få år har huset to af de bedste målmænd, som dansk fodbold nogensinde har fostret. Endnu mere interessant bliver det, når begge to efter al sandsynlighed er sikre valg i Kasper Hjulmands EM-trup. Og i kølvandet på diskussionen om ikke snart Hermansen skal have chancen på landsholdet frem for en aldrende og formsvag Schmeichel, er det oplagt for Blachwell at foretage sammenligningen mellem de to.

Ifølge Blackwell har savnet af Schmeichel helt sikkert gjort ondt på Leicester, men samtidig mener han også, at Hermansen har givet klubben en ny dimension.

"Kasper Schmeichel er den mand, der gik forrest for klubben, han er den fødte leder og ved træningen var han også den på holdet, som sørgede for at ingen sprang over, hvor gærdet var lavest. Og det, at de ikke længere havde Kasper i sidste sæson var helt sikkert en af grundene til at de rykkede ned, for de havde ikke en, der hele tiden ruskede op i dem og sørgede for at alle ydede deres maksimale", siger Blackwell.

Hermansen har haft en afgørende aktie i Leicesters succes i denne sæson
Hermansen har haft en afgørende aktie i Leicesters succes i denne sæsonProfimedia

"En gang i mellem ser man målmænd, som laver redninger, som man ikke troede var mulige, og det gjorde Schmeichel oftere end Hermansen. (som bl.a hans redning af Mason Mounts forsøg i FA Cup finalen i 2021 mod Chelsea). Men når det er sagt, så må man sige, at Hermansen er langt bedre med bolden end Schmeichel var. Så hvis man har en træner som Enzo Maresca, som insisterer på, at spilles skal bygges op fra bunden, så er der bestemt ingen tvivl om, at Hermansen er et bedre valg end Schmeichel også fordi hans generelle niveau mellem stængerne er meget højt."

"En af de ting, som Kasper ikke gjorde særlig godt, og som var en frustration for klubben og træner Brendan Rodgers var at han næsten aldrig gik ud i feltet og greb indlæg og det gjorde, at Leicester blev meget sårbare ved hjørnespark og indlæg fra fløjen. Mads Hermansen gør det lidt bedre på det område, men det er en del af spillet, som han skal udvikle for han gør det slet ikke lige så ofte som nogle af de andre målmænd man ser i The Championship eller Premier League", slutter Blackwell.

Mads Hermansen får chancen for igen at vise evnerne, når han tirsdag aften sammen med Jannik Vestergaard er i aktion på hjemmebane for Leicester mod Swansea kl. 20.45..