Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brøndby jagter europæisk gruppespil mod "ukendt størrelse": Det betyder meget for klubben

Jacob Rasmussen glæder sig til Europa-kampe.
Jacob Rasmussen glæder sig til Europa-kampe.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De seneste år har der været masser af europæiske skuffelser på Vestegnen, men Brøndby-forsvarsspilleren Jacob Rasmussen er sammen med resten af holdet klar til at komme i et sjældent europæisk gruppespil.

Der er masser af europæisk fodbold på programmet i disse dage, hvor Danmark har hele fire hold, der forsøger at kvalificere sig til Champions League, Europa League og Conference League. Et af de hold er Brøndby IF. Brøndby var senest i et europæisk gruppespil i 2021/2022-sæsonen, hvor de spillede Europa League mod Sparta Prag, Rangers FC og Lyon.

Nu skal sidste sæsons vicemestre fra Vestegnen igen sørge for, at der kommer europæisk fodbold til den blågule del af københavnsområdet.

Brøndby har det som det helt store fokuspunkt i starten af sæson at blive en del af Conference Leagues gruppefase. Brøndby-stopperen Jacob Rasmussen ser også meget frem til de kommende kampe.

”Vi glæder os alle sammen. Det bliver fedt. Alle kampene er selvfølgelig fede, men man kan også mærke, at europæisk fodbold betyder meget for mange omkring klubben, så det er ihverfald en kamp, vi glæder os til,” fortæller Jacob Rasmussen til Brøndby IF’s hjemmeside.

”De her europæiske kampe er meget vigtige for os. Men fundamentet for vores europæiske kampagne skal jo lægges i ligaen også. Der er ikke nogen kampe, der er vigtigere end andre. Forskellen er nok, at du i de europæiske kampe her kun har få kampe til at spille dig i en god position, så det handler om at være der fra start, og det kommer vi også til at være.”

Ukendt størrelse

Hvis Brøndby skal gøre sig forhåbninger om mange europæiske kampe i efteråret, så kræver det først og fremmest, at de kan slå KF Llapi fra Kosovo i de første kvalifikationskampe. 

KF Llapi er havnet i Conference League-kvalifikationen efter de tabte 4-1 samlet til Wisla Krakow i Europa League-kvalifikationen. Klubben fra Kosovo blev ligesom Brøndby nummer to i deres hjemlige liga i seneste sæson. 

Generelt er KF Llapi en klub, der har oplevet stor fremgang de seneste år, hvor det er blevet til pokaltitler i 2021 og 2022.

Selvom det endnu ikke er lykkedes for Llapi at vinde en europæisk kamp i seks forsøg, og navnene på de fleste af klubbens spillere nok ikke ringer den store klokke hos de fleste fodboldfans, så forsikrer Jacob Rasmussen, at Brøndby ikke kommer til at tage let på opgaven.

”Selvfølgelig har vi respekt for KF Llapi, og vi forbereder os på dem, som vi ville gøre mod alle andre modstandere.” 

”Alle håber, at vi kan komme i et europæisk gruppespil. Det er en rejse, der starter i morgen (torsdag, red.), så nu skal vi lægge et godt fundament for returkampen i Kosovo, og så må vi tage den derfra,” fortæller Jacob Rasmussen.

Det vil uden tvivl være en kæmpe overraskelse, hvis KF Llapi ender med at ekspedere Brøndby ud af Conference League-kvalifikationen.

Specielt set i lyset af, at de tidligere på sommeren solgte deres helt store stjerne. 

Den 23-årige angriber Muhamet Hyseni var brandvarm i seneste sæson og scorede 26 mål i 19 kampe. Det betød da også, at han fik et skifte uden for landets grænser. Nu tørner han nemlig ud for Martin Retovs AC Horsens. 

Brøndby er storfavoritter til torsdagens kamp på hjemmebane mod KF Llapi, som du kan følge lige her.