FC København slider sig til smal sejr mod seje skotter

FC København døjede igen med tingene mod en på papiret meget svagere modstander.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Skotske Kilmarnock var torsdag aften på besøg i Parken hos FC København til det første indbyrdes opgør mellem de to hold. Den mulige gevinst er som bekendt en plads i gruppespillet i Conference League.

Den forventede sejr fik de københavnske værter med nød og næppe slæbt hjem efter at have været aldeles ufarlige gennem hele kampen, trods gigantisk spilovertag. Kevin Diks og Rasmus Falk var målscorerne i en 2-0 sejr.

Se udførlig kampstatistik her

Det var igen mildest talt lidt af en kedelig affære for tilskuerne i Parken.

FCK fik i første halvleg en hær af hjørnespark mod de meget skotsk spillende skotter, der dog fik det hele afværget.

De fik da også lov til at bruge deres spidskompetencer, nemlig solid fysik og defensiv soliditet.

Derfor stod det 0-0 ved pausen. Kilmarnock havde tabt deres første to kampe i den skotske liga med en samlet målscore på 0:7, så den stilling var de nok fint tilfredse med.

Profilerne Rasmus Falk, Orri Oskarsson og Mohamed Elyounoussi, der alle startede på bænken i weekendens ligeledes skuffende kamp mod Viborg, var alle tilbage i startopstillingen.

Det hjalp ikke meget på kreativiteten i offensiven. Tværtimod kom afslutningerne primært fra midterforsvareren Denis Vavro.

Billedet var det samme efter pausen, hvor FCK sad på spillet, ofte med en boldbesiddelse på over 80 procent, men intet reelt farligt producerede.

Derfor skulle der et straffespark til, som Kevin Diks omsatte, for at de kunne bringe sig foran med et kvarter igen af kampen.

Falk scorede til 2-0
Falk scorede til 2-0Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I overtiden lukkede Rasmus Falk festen efter endnu et hjørnespark og gav dermed FCK det ønskede udgangspunkt inden returkampen. Overbevisende kunne spillet dog ikke kaldes.

Opgøret i Parken torsdag startede med den forventede FCK-dominans, men det var langtfra prangende, hvad københavnerne fik ud af deres boldbesiddelse.

De tekniske fejl kom som perler på en snor, og spillet var for langsomt til at flytte ret meget på den kompakte skotske defensiv.

Gæsterne havde ikke de store ambitioner offensivt og truede kun meget sporadisk på dødbolde, hvorfor det meget længe var en halvtrist affære med kun få højdepunkter.

Forsvarsspilleren Denis Vavro forsøgte sig fra distancen et par gange i de første 45 minutter, og det var ikke nok til at undgå tydelige frustrationer fra tribunerne, da der blev fløjtet til pause.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg. FCK fik lov at spille meget rundt omkring Kilmarnocks felt, men det blev i første omgang ikke særlig farligt.

Kevin Diks, der røg fra det centrale forsvar til venstre back efter en skade til norske Birger Meling, slog med højre et farligt indlæg efter godt en times spil, men ingen medspillere kom på bolden.

Lidt derefter bød Diks også ind med et nærgående langskud, og efter 77 minutter gjorde han så sig selv til målscorer på et hårdt og sikkert eksekveret straffespark.

Det havde kampens dommer tildelt efter at have konsulteret VAR og set en Kilmarnock-spiller sparke op i Mohamed Elyounoussis ben.

Øjeblikke efter slog Kilmarnocks defensiv endnu en sjælden sprække, men Elyounoussi sparkede en kæmpe chance efter et ellers glimrende indlæg af Elias Achouri forbi mål.

Kampen ebbede ud, men på stort set sidste aktion blev det 2-0 efter et hjørnespark, som Kilmarnock ikke fik clearet, inden Rasmus Falk styrede bolden mod netmaskerne.