Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK-modstandere vil ikke gentage overmod efter polsk nederlag: København er et stort hold

Andreas Würtz Adamsen
Héctor Bellerín og Co. skal torsdag forsøge at revanchere en skidt start i Conference League i en hjemmekamp mod danske FC København.
Héctor Bellerín og Co. skal torsdag forsøge at revanchere en skidt start i Conference League i en hjemmekamp mod danske FC København.Joaquin Corchero/AFP7/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Selvom Real Betis ikke vægter Conference League højere end La Liga, så har torsdagens opgør mod danske FC København fået stor betydning for den spanske klub, efter Manuel Pellegrinis mandskab åbnede sin europæiske sæson med et overraskende nederlag i den polske hovedstad. Cheftræneren tilskriver nederlaget overmod og understreger, at det ikke må gentage sig mod en dansk modstander, som han betragter som et stort hold.

Torsdag aften skal Jacob Neestrups tropper på ny i europæisk aktion, når et svært udebaneopgør i Andalusien venter mod Real Betis, et mandskab der både i 2022 og 2023 nåede ottendedelsfinalen af Europa League, og som er lagt fint fra land i La Liga i denne sæson.

Den traditionsrige sydspanske klub, der har 71-årige ikoniske chilenske Manuel Pellegrini som cheftræner på fjerde år, står overfor en svær række kampe med opgør mod Atlético Madrid og Athletic Club ventende i de kommende to ligarunder, men alligevel er chileren meget opmærksom på ikke at undervurdere torsdagens danske modstandere.

Særligt vigtigt er opgøret mod københavnerne ovenpå ligafasens første spillerunde af Conference League, der for Betis’ vedkommende endte med et overraskende nederlag på 1-0 ude mod polske Legia Warszawa, et nederlag der ifølge Pellegrini særligt skyldtes den andalusiske indstilling.

”Måske på grund af overmod troede vi, at vi kunne vinde alle kampe med en mindre indsats. For mig var det den absolut største fejl, vi begik i Polen, for vi spillede med en stor angrebsvolumen, vi konverterede ikke, men vi kom meget frem, og i den kamp kom vi ikke frem til noget i modsætning til derbyet,” fortæller Pellegrini ifølge Marca med henvisning til 1-0-nederlag mod Sevilla forleden, hvor Betis havde flere gode chancer.

”Den kamp skal hjælpe os med at forstå, at favoritterne er på banen i 90 minutter og ikke på grund af pressen eller historien. Det er komplicerede hold, København er et stort hold, og forhåbentlig vil den attitude vi havde, som var kritisabel, hvilket jeg fortalte spillerne i Polen, ikke gentage sig, for så kvalificerer vi os ikke,” fortsætter chileneren.

Real Betis har blot vundet ét af deres seneste tre opgør før torsdagens møde med FCK.
Real Betis har blot vundet ét af deres seneste tre opgør før torsdagens møde med FCK.Flashscore

Ikke desto mindre er Betis at regne som favoritterne til torsdagens opgør. Det endda til trods for, at andalusierne møder op til opgøret med adskillige skader til profilerede spillere. Således er hverken Giovani Lo Celso, Isco, William Carvalho, eller offensivspilleren Rodri, ej at forveksle med Manchester City-stjernen, til rådighed for Pellegrini.

Det er til gengæld den dynamiske og frembrusende kantspiller Aitor Ruibal, der må forventes at blive blandt hjemmeholdets mere toneangivende spillere med sine løb i højresiden, mens også den forhenværende West Ham-spiller Pablo Fornals bliver en nøglespiller for Pellegrini.

Som det altid har været tilfældet med Pellegrini-hold, vil Betis antageligt forsøge at tage styring på torsdagens opgør gennem boldbesiddelse, og i La Liga, hvor Betis ligger som nummer syv efter 10 spillerunder, er klubben da også det hold med ottende højest boldbesiddelse.

Med netop de to føromtalte svære ligakampe in mente understreger Pellegrini dog, at succes i Europa ikke er alt – det har nemlig til tider kostet en dyr pris for både spanske klubber såvel som mandskaber i øvrige europæiske ligaer.

”Jeg prøver ikke at have den indstilling, at man bare skal vinde i Europa, for så ser man pludselig på La Liga, og så ligger man altså i bunden, mange hold ender endda med at rykke ned. Vi er nødt til at være overbeviste om at rotere i truppen i ligaen og pokalturneringerne, hvis vi vil forblive relevante,” pointerer Pellegrini ifølge Marca.

Således er torsdagens opgør altså en balancegang for Neestrups modstander på trænerbænken. På den ene side er det afgørende for spanierne at komme på pointtavlen efter nederlaget i Warszawa, omvendt er ligaen og den spanske Copa del Rey, hvor Betis som sidenote spiller første kamp om præcis en uge, fortsat de måske største prioriteter for Los Verdiblancos, der i 2022 vandt netop den spanske pokalturnering.

Mens Jacob Neestrup og Co. ganske vist slipper for stjernenavne som Giovani Lo Celso og Isco, må danskerne stadig forberede sig på erfarne spillere som Marc Bartra, Héctor Bellerín og Cédric Bakambu såvel som det brasilianske stortalent Vitor Roque, der er udlejet fra FC Barcelona til Betis i denne sæson.

Torsdagens opgør på Estadio Benito Villamarín sparkes i gang klokken 21 og kan naturligvis følges på Flashscore.