Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK-modstanderes chef er glad for underdog-rolle: Det er en god position at være i

Adrian Siemieniec og Co. skal torsdag på en svær opgave i Parken.
Adrian Siemieniec og Co. skal torsdag på en svær opgave i Parken.PressFocus / ddp USA / Profimedia
Balancen i kampene i Europa har været skuffende for FC Københavns polske modstandere Jagiellonia, og i ligaen er det startet endnu værre. Men den seneste række af sejre giver håb om et mere effektivt spil. I et opgør mod den på papiret stærkeste modstander i Conference League behøver Jagiellonias stolthed ikke at gøre noget, og det er en god position ifølge træneren. Også selv om man skal spille på en svær udebane.

Augusts katastrofale serie på seks nederlag i træk i alle turneringer ligger allerede bag det polske mesterhold. Siden da har de vundet fire af deres seneste fem ligakampe, selv om den femte stadig må gøre ondt. 0-5-nederlaget til Lech Poznan afslørede Jagiellonias problemer, som har den næstdårligste rekord i ligaen med hensyn til indkasserede mål med hele 16 i 10 kampe.

Adrian Siemieniec har meget at arbejde med, og resultaterne af det arbejde er allerede synlige - i de seneste tre kampe har rivalerne kun ramt Jagiellonias mål to gange. Men to af disse modstandere er nyoprykkere, og den tredje er den påfaldende ineffektive offensiv fra Piast Gliwice. Torsdag klokken 21:00 i Parken spiller de polske mestre mod FC København, og det er på papiret polakkernes sværeste modstander i Conference League.

Jagiellonia Białystok's seneste kampe
Jagiellonia Białystok's seneste kampeFlashscore

"Vi skal møde den teoretisk stærkeste modstander på udebane. Vi har nok den største udfordring foran os, men måske er det en god ting. Vi er friske efter kvalifikationskampene, og vi vil helt sikkert gerne vise, at det, der er sket før, kan betale sig i København. Jeg tror, at vi vil være et mere beregnende og mere modent hold på banen. Jeg håber, at vi vil vise sådan et ansigt og spille for sejr her," fortæller cheftræner Adrian Siemieniec før kampen.

Hvad skete der tidligere? En smertefuld serie på to kampe mod Bodø/Glimt, der blev tabt 1-5, og en endnu mere smertefuld kamp mod Ajax, der blev tabt 1-7. Nu ligger der seks ligakampe foran Jagiellonias stolthed, og selv om nederlagene kunne bearbejdes til det bedre, har torsdagens danske modstandere uendeligt meget mere erfaring i pokalturneringerne.

Forventer vild stemning i Parken

"Københavns erfaring, med hensyn til omfanget af de kampe, de har spillet, og generelt den statistik, de har på dette stadion, er bestemt ærefrygtindgydende. Jeg tror, vi er i en position i dag, hvor det er godt at være i sport, nemlig at vi ikke har noget at tabe. Vi er ikke favoritter, og der er ikke noget pres på os," kommer det fra Adrian Siemieniec.

FC København har opbygget en enorm opbakning fra egne tribuner, som selv i kampe mod på papiret meget svagere modstandere fyldes op, og jublen kan overvælde. Den unge træner fra Polen fastslår, at han ikke er bange for stemningen i Parken før den første kamp i ligafasen. Dermed ikke sagt, at han ikke sætter pris på den.

"Det er første gang, jeg får mulighed for at spille her, så jeg har ingen erfaring med, hvordan det er at spille i Parken. Jeg er selvfølgelig klar over, at det bliver hedt, men det var det også i Amsterdam, selv om det nok var lidt anderledes med tilråbene, akustikken og så videre. Vi har endnu en stor udfordring foran os, ligesom de tidligere kampe, der ligger bag os, men de hjælper os kun med at tilpasse os sådanne kampe," argumenterer træneren.

Så i teorien har Jagiellonia ikke brug for noget torsdag aften, og ethvert point vil være et meget godt resultat. I praksis har de polske mestre arbejdet i ugevis på at genopbygge fansenes tillid, som de vandt med den sensationelle titel i slutningen af sidste sæson. I foråret er publikum endelig vokset op til kapaciteten på stadion, som i øvrigt for nylig fik en navnerettighedsaftale for første gang i sin historie. Begejstringen omkring klubben skal fastholdes i Conference League, hvis ikke 'ballonen' skal briste. Den mission starter klokken 21:00 i Parken.