Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kent Nielsen spår tæt kamp mod nordmænd: Vi skal ramme vores topniveau

Kent Nielsen tror på sit holds chancer.
Kent Nielsen tror på sit holds chancer.Profimedia
Den europæiske fodbold er tilbage og torsdag kan Silkeborg spille sig et skridt nærmere endnu et europæisk gruppespil.

De forsvarende pokalvindere fra Silkeborg er igen at finde i en europæisk kvalifikation. Siden oprykningen til Superligaen i 2021 har Silkeborg leveret det ene flotte resultat efter det andet i den bedste danske række. 

Også i de europæiske turneringer har klubben fra Søhøjlandet stået for nogle imponerende præstationer. Blandt andet i Conference League-gruppespillet i 2022/2023-sæsonen, hvor Silkeborg var tæt på at gå videre.

Nu skal Kent Nielsens tropper igen forsøge at gøre en god figur i Europa. Denne gang gælder det dog kvalifikationen til Europa League. 

Torsdag aften går Silkeborg nemlig på banen i Norge, hvor de møder Molde i det første af to opgør. Den nye Silkeborg-spiller Jeppe Andersen har tilbragt det seneste halvandet år af sin karriere i Norge, og han ved, hvad der venter torsdag aften.

”Molde er et godt hold. Et powerhold, der er vant til at spille på et højt niveau og vant til at spille i Europa.” siger Jeppe Andersen til Silkeborgs egen hjemmeside.

Molde er cirka halvvejs gennem sæsonen i Norge, hvor de i skrivende stund indtager en tredjeplads i tabellen. Jeppe Andersen har da også ret i, at det norske hold er vant til at spille europæiske turneringer.

I seneste sæson var Molde med i Europa League-gruppespillet, hvor de endte som nummer tre i gruppen og nåede efterfølgende til ottendedelsfinalen i Conference League. 

Den rutinerede midtbanespiller tror dog på, at Silkeborg kan skabe et godt resultat i kampen. 

”Det bliver vigtigt for os, at vi spiller vores spil. Vi skal holde på bolden og tvinge dem ud af position, så tror jeg, at vi har en god chance.”

En stor del af Silkeborgs succes kan tilskrives træneren Kent Nielsen, som med stor taktisk disciplin og snilde har fået 'Silkelona' til at spille ekstremt underholdende fodbold. Den erfarne træner glæder sig til nogle jævnbyrdige kampe.

”Det er to meget tætte hold, som kommer til at spille mod hinanden.” siger Kent Nielsen til Silkeborgs hjemmeside.

Til trods for, at Molde har meget mere europæisk erfaring, så tror Kent Nielsen også på, at Silkeborg har gode muligheder, hvis de lykkes med deres gameplan.

”Der er mange ting, der skal lykkes, men overordnet set skal vi være dygtige til at forsvare os mod deres meget kreative spillere. Samtidig skal vi selv være rigtige dygtige på bolden og vi skal finde nogle gode løsninger på deres aggressive pres.”

 ”Det bliver en kamp, hvor vi er nødt til at ramme tæt på vores topniveau. Men vi er også bevidste om, at hvis vi ender med at vinde eller spille uafgjort her i Norge, så er kampen ikke afgjort.”

Den første kamp mellem Molde og Silkeborg spilles torsdag aften klokken 19, og du kan følge den her.