Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tjekkiske modstandere tror på chancer mod FCK: Ikke samme hold, som slog Manchester United

Baník vil kunne stole på hjemmefansenes højlydte støtte.
Baník vil kunne stole på hjemmefansenes højlydte støtte.Profimedia
Baníks Ostrava skal torsdag forsøge at vende et efterslæb mod FC København og dermed komme tættere på efterårets deltagelse i europæisk fodbold.

Ostrava-mandskabet møder FCK på hjemmebane i returopgøret i tredje runde af Conference League-kvalifikationen, hvor de skal forsøge at indhente et etmålsnederlag fra det første opgør, hvor de tabte med 1-0 til de danske forhåndsfavoritter. Kampen spilles på det kommunale stadion i Vítkovice torsdag klokken 19:00.

Baník spiller europæisk kvalifikation for første gang i 14 år og har aldrig været i gruppespillet. Nederlaget mod FCK var første tabte opgør i dette års Conference League-kvalifikation, efter tjekkerne havde slået det armenske hold Urartu to gange i den sidste indledende runde.

Skæbnen har tildelt Baník den stærkest mulige modstander på papiret. Danmarks mest succesfulde hold i de senere år og de 15-dobbelte Superligamestre slog sidste år Sparta Prag ud i tredje runde af Champions League efter straffesparkskonkurrence. Til sidst nåede København til ottendedelsfinalen i den mest prestigefyldte klubturneringen efter at være gået videre fra en hård gruppe med Bayern München, Galatasaray og Manchester United.

Ostrava-holdet leverede en lovende præstation i Danmark, men det var kun indskiftede Victor Froholdt, der gav FCK favoritsejren i det første minut af overtiden.

"Det er et nederlag, de fører 1-0. Det er selvfølgelig et hårdt slag, når man får et mål sent i kampen. Men jeg er nødt til at rose drengene," sagde træner Pavel Hapal efter kampen.

Det hold, der går videre, møder vinderen af opgøret mellem Kilmarnock og Tromsø i den sidste fjerde runde, og taberen ryger altså helt ud af europæisk fodbold. Åbningskampen i Skotland endte uafgjort 2-2, og returkampen i Norge spilles også torsdag.

Hapals hold spillede modigt i København og skabte flere målchancer end deres modstandere, hvilket giver tjekkerne selvtillid til returkampen.

"Man kan ikke være helt konkret mod en så stærk modstander, så bliver man knust, og i det 60. minut er man færdig. De skal føle, at du har styrke, og du skal gøre dem utilpas. Tekniske spillere vil heller ikke forsvare sig. Det forsøgte vi at udnytte. Vi vidste, at det ikke var København, der var på toppen, som da de slog Manchester United i sidste sæson. Men de har kvalitet," kommer det fra den erfarne forsvarsspiller Michal Frydrych.

Begge mandskaber er klar til returen efter succes i deres respektive nationale turneringer i den forgangne weekend. Baník slog således Hradec Králové med 1-0, og København vandt 2-0 ude mod Sønderjyske. Målene blev scoret af Orri Óskarsson og Mohamed Elyounoussi. FCK fører derfor også Superligaen med ti point efter fire runder, mens Ostrava indtager syvendepladsen i den bedste tjekkiske række efter to sejre og ét nederlag i de første tre kampe.