Angrebsstjerne afgørende: Canada tager historisk sejr over Perus 10 mand

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Angrebsstjerne afgørende: Canada tager historisk sejr over Perus 10 mand

Canada er ude af starthullerne.
Canada er ude af starthullerne.Reuters
Det var en historisk eftermiddag for canadisk fodbold, da Les Rouges sikrede sig deres første Copa América-sejr nogensinde med en 1-0-sejr over Peru i gruppe A.

På en kvælende eftermiddag i Kansas City vidste Jesse Marschs mænd allerede, at et nederlag ville betyde, at de ville blive det første hold, der røg ud af turneringen.

Men de spillede ikke som et hold, der vidste, at deres overlevelse var på spil i de første 45 minutter, hvor de dominerede boldbesiddelsen i de tidlige faser, dog uden at forstyrre Pedro Gallese i det peruvianske mål.

Maxime Crepeau havde seks redninger i åbningskampen mod Argentina, og han var den første, der fik problemer efter 27 minutter, da den canadiske målmand reddede godt fra en snæver vinkel, efter at Piero Quispe havde fået for meget plads.

Efter at Cyle Larin havde skudt over på Stephen Eustaquios tilbagelægning efter en halv time, havde Peru bolden i nettet et par minutter senere, men Gianluca Lapadula var løbet i offside, før han sparkede Edison Flores' frispark i mål.

Jorge Fossatis mænd var i førersædet, men de var ekstremt heldige med ikke at blive reduceret til 10 mand efter 40 minutter, da Marcos Lopez nikkede Alistair Johnston en skalle, men på trods af et VAR-tjek slap han uforklarligt nok uden så meget som en advarsel.

Med temperaturer på Children's Mercy Park på over 37 grader var der et skræmmende øjeblik lige efter pausen, da linjedommer Humberto Panjol kollapsede, men heldigvis kunne han gå derfra ved egen kraft.

Canada havde nu spillet tre en halv kamp uden mål under Marsch og var fuldstændig tandløse i første halvleg her.

Kampens statistik
Kampens statistikStatsPerform

Den tidligere Leeds United-manager foretog en tredobbelt udskiftning i pausen, og en af dem var den livlige Jacob Shaffelburg. Bare 10 minutter efter genstarten blev han fældet af en forfærdelig tackling fra Miguel Araujo, og Peru slap ikke godt fra det, da hans første gule kort korrekt blev opgraderet til et rødt af VAR.

Les Rouges begyndte at prøve mere med deres overtal, men både Richie Laryea og Larin var ude af stand til at afslutte på indlæg fra venstre side.

Det første mål under deres nye manager kom dog efter 73 minutter, da Jonathan David afsluttede et hurtigt kontraangreb, der involverede indskiftede Kamal Miller, Tajon Buchanan og Shaffelburg.

Tani Oluwaseyi var tæt på at markere sin debut med sit første landskampsmål, men Minnesota United-angriberen misbrugte et par sene chancer, mens Crepeau reddede Christian Cuevas flugter i overtiden.

De rødklædte mænd holdt i sidste ende fast i de tre point, som giver dem en fremragende position til at nå kvartfinalen inden den sidste gruppekamp mod Chile i Orlando lørdag. Peru er ikke ude, men har en stor opgave i kamp tre, når de møder Argentina i Miami.