Canada er semifinaleklar ved Copa América efter straffesparksdrama mod Venezuela

Det var en mindeværdig aften for Canada.
Det var en mindeværdig aften for Canada.Reuters
Canada skal møde de forsvarende Copa América-vindere fra Argentina i semifinalen i dette års turnering efter at have besejret Venezuela 4-3 efter straffesparkskonkurrence (1-1 efter 90 minutter) på AT&T Stadium.

Efter at have sejlet gennem gruppespillet med tre sejre i træk kom Venezuela godt fra start i Arlington. Det tog den formstærke Salomon Rondon - som allerede havde scoret to mål i turneringen - mindre end tre minutter at tvinge Canadas målmand Maxime Crepeau til at lave en smart redning.

Men stik imod spillets gang scorede canadierne kampens første mål i det 13. minut. Få øjeblikke efter at Jon Aramburu havde forhindret Jonathan Davids forsøg på at nå over stregen, leverede Lille-angriberen en præcis aflevering til Jacob Shaffelburgs fødder, så hans angrebskollega kunne sende bolden forbi Rafael Romo og bryde dødvandet.

Nashville SC-manden var tæt på at fordoble sin scoring kort efter, men denne gang var Romo på højde med forsøget, da han afværgede fløjspillerens angreb med en strålende enhåndsredning.

Da Canada nu så ud til at kunne tilføje endnu et mål ved hvert eneste angreb, misbrugte den normalt så pålidelige David på ukarakteristisk vis en gylden mulighed for at give sit hold ekstra luft, da han placerede et forsøg i én mod én på den forkerte side af stolpen.

Canada var på vej til at nå semifinalen i sin debut, men frygten for, at sætte deres skrøbelige føring over styr blev kun større, da Cyle Larin sendte sit skud højt op på tribunen.

Larin skulle ikke vente længe på at fortryde den fejl, da Venezuela udlignede lige efter en times spil. Fra lang afstand spottede Rondon nemlig Crepeau i ingenmandsland og løftede efterfølgende bolden over målmandens hoved og ind i et tomt mål.

Kampens statistik
Kampens statistikStatsPerform

Canada var fast besluttet på at genskabe deres føring og gjorde det næsten efter genstarten. Liam Millar måtte dog kigge forvirret ned i jorden, da Romo på en eller anden måde fik en berøring på sit forsøg på at holde niveauet.

I sidste ende var Canada ikke i stand til at finde en vej forbi Romo, og kampen skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Crepeau blev Canadas helt, da han reddede straffespark fra Wilker Angel og Jefferson Savarino, før Ismail Ikone scorede på det vindende straffespark og sendte Marschs mandskab videre til de sidste fire.

Mens Canada jubler, vil Venezuela være bittert skuffet over at tabe på den mest grusomme måde, så de ikke har været i en semifinale ved denne turnering i over et årti.