Panama og dansk træner tager kvartfinaleplads for næsen af USA

José Fajardo åbnede scoringen for Panama mod Bolivia. Det var ligeledes Fajardo, der med en sen scoring sørgede for en sejr over USA i anden runde.Gregg Newton/AFP
Panama, der har danskspanieren Thomas Christiansen i spidsen som landstræner, har taget en plads i kvartfinalerne i Copa America for næsen af værterne USA.

Det står klart efter resultaterne natten til tirsdag dansk tid.

USA skulle minimum sikre samme resultat som Panama i den sidste gruppekamp for at gå videre.

Men mens Panama vandt 3-1 over Bolivia, blev USA sendt ud af Copa America med et 0-1-nederlag til Uruguay.

Resultaterne betyder, at Uruguay er gået videre som gruppevinder med tre ud af tre mulige sejre.

Panama er gået videre som toer foran USA, hvis eneste sejr faldt over Bolivia.

Uruguay og Panama skal i kvartfinalerne op mod henholdsvis nummer to og et fra gruppe D, der før sidste kamp føres af Colombia med Brasilien som toer.

Colombia og Brasilien spiller mod hinanden natten til onsdag dansk tid.

I kampen mellem Bolivia og Panama bragte José Fajardo sidstnævnte foran efter 22 minutter.

Bruno Miranda udlignede til 1-1 i det 69. minut og gav bolivianerne håb om landsholdets første point på kontoen denne slutrunde.

11 minutter før tid kom Panama dog igen foran efter et mål af Eduardo Guerrero. César Yanis scorede til 3-1 i første tillægsminut.

I opgøret mellem USA og Uruguay scorede Mathías Olivera kampens eneste mål i det 66. minut.

Den tidligere Barcelona-dansker Christiansen med to landskampe for Spanien i 1993 har stået i spidsen for Panama siden 2020.