Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

DfB-pokal optakt: To hold såret på selvtilliden i en gentagelse af finalen i 2021

DfB-pokal optakt: To hold såret på selvtilliden i en gentagelse af finalen i 2021
DfB-pokal optakt: To hold såret på selvtilliden i en gentagelse af finalen i 2021Profimedia
Dfb-Pokal er en af de nationale pokalturneringer, der tages mest seriøst i Europa. Nu er den med ét slag bliver umådeligt interessant for både RB Leipzig og Dortmund.

Det er ret beset hjemmeholdets eneste chance for at komme noget i pokalskabet i denne sæson. Dortmund havde nok øjnene rettet mere stift mod Bundesliga-titlen, men øretæven i München gjorde at pokalturneringen måske fik fornyet interesse.

RB Leipzig er forsvarende mestre i DfB-Pokalen og vejen til ¼-finalen er gået over Teutonia Ottensen fra Regionalligaen, Hamburger SV og senest danskerklubben Hoffenheim, der blev besejret med 3-1.

Dortmund vej til mødet i Leipzig var asfalteret med 1860 München, Hannover og senest Bochum.

RB Leipzig kommer ind til kampen med to nederlag i træk i Bundesligaen. Først ude mod Bochum og senest et 0-3 nederlag hjemme til Bo Svenssons Mainz-mandskab. En kamp der iøvrigt havde Marcus Ingvartsen som målscorer.

Form

Leipzig havde bolden mest, men i den direkte duel med en anden europæisk bejler, måtte Leipzig altså se sig slået mod Mainz. Det gør ondt på selvtilliden og det vil være en katastrofe for den ambitiøse klub, hvis ikke den står på Champions League-fodbold efter sommerferien.

Leipzigs seneste form
Leipzigs seneste formFlashscore

Dortmund fik ørerne i maskinen i München i weekenden og har blot vundet en af deres sidste fire kampe i alle turneringer. Efter en periode hvor de nærmest kunne vinde med armene bundet på ryggen, stiller det nu klubben i en ny situation, hvor man ikke kan tillade sig for alvor at negligere pokalturneringen.

Spørgsmålet er hvordan holdet reagerer ovenpå nederlaget til Bayern München.

Dortmunds sidste fem kampe
Dortmunds sidste fem kampeFlashscore

Indbyrdes opgør

Dortmund vandt de to klubbers seneste kamp for en måned siden med 2-1. Det var dog i Dortmund og sidst de to klubber mødtes i Leipzig stod der 3-0 til hjemmeholdet på tavlen.

Seneste pokalmøde mellem Leipzig og Dortmund var i finalen i 2021, hvor Dortmund vandt med 4-1, på to mål af Erling Haaland og to af Jadon Sancho. Ingen af dem er som bekendt i Dortmund længere.

Stats fra Bundesligakampe nfor en måned siden
Stats fra Bundesligakampe nfor en måned sidenOpta by Stats Perform

Hold øje med disse

Emil Forsberg var skarp inden landskampspausen med fire mål i syv kampe. Han scorede også for Sverige i 5-0 sejren over Azerbaijan, men stod ikke så stærkt i billedet i sidste weekend.

Ham får Leipzig brug for, da han med sit lave tyngdepunkt og svenske snuhed, kan finde både plads og rum. Godt blik for spillet, bevægelig med sit udgangspunkt til venstre og altså også relativt målfarlig.

Can vs. Forsberg
Can vs. ForsbergOpta by Stats Perform, photo by AFP and Profimedia

Emre Can var rigtigt stærk i de to klubbers seneste kamp, hvor i Flashscores karakterer var bedste Dortmundspiller, med en karakter på 8,3 ud af 10. Han kronede en flot kamp med målet til 2-0. Var også en af dem der kunne være sin indsats bekendt mod München.

En naturlig defensiv midtbanespiller med stort løbepensum og godt blik for spillet. Hurtigheden er hans akilleshæl, men rutine og overblik opvejer ofte for denne mangel.

Skader og karantæner

Leipzig mangler Peter Gulacsi, Xaver Schlager og danske Yussuf Poulsen. Derudover kommer kampen nok lidt for tidligt for topscorer Christopher Nkunku.

Dortmund er uden Thomas Meunier og så udgik Nico Schlotterbeck med en skade i weekenden. Karim Adeyemi sad på bænken mod Bayern og burde derfor være klar igen efter en skade.

 

Kampen kan følges på Flashscores kampside