Endelig på pletten: Damsgaard scorer for første gang siden ikonisk frispark

Mikkel Damsgaard fik tirsdag aften sat pandebrasken på et indlæg og scorede for første gang i næsten 100 kampe.Bryn Lennon/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Efter 92 kampe uden mål scorede Mikkel Damsgaard i Brentfords pokalsejr. Christian Nørgaard nettede også.

For første gang i 1168 dage scorede fodboldlandsholdsspilleren Mikkel Damsgaard tirsdag et mål i en betydende kamp.

I Brentfords hjemmekamp mod upåagtede Leyton Orient fra den tredjebedste række lykkedes det for Damsgaard at bryde målforbandelsen efter 26 minutters spil.

Her dukkede han op ved bageste stolpe og scorede på hovedstød til 2-1. Brentford vandt Liga Cup-kampen 3-1.

Det var Damsgaards første mål siden EM-semifinalen 7. juli 2021 på Wembley mod England. Dengang scorede han direkte på frispark.

Siden har han spillet 71 klubkampe for Sampdoria og Brentford på tværs af alle turneringer samt 21 landskampe for Danmark uden at score.

I tirsdagens pokalkamp fik han selskab af en anden dansker på måltavlen. Christian Nørgaard scorede således til 3-1 lige før pausen med et hårdt spark fra kanten af feltet.

En tredje landsholdsspiller, Christian Eriksen, fandt også vej til målet tirsdag aften - endda hele to gange - og brød en lang måltørke på klubplan.

Fynboen var på pletten i det 81. og 85. minut, da Manchester United vandt hele 7-0 over Barnsley fra den tredjebedste række.

Ved sit første mål skulle Eriksen blot sætte foden på for at sende bolden i et tomt net, mens han ved sin anden scoring afsluttede fra kanten af feltet.

Før tirsdagens to fuldtræffere skulle man tilbage til 26. august sidste år for at finde hans seneste mål for Manchester United.

Jesper Lindstrøm scorede i straffesparkskonkurrence, da Everton blev ekspederet ud af turneringen af Southampton.

Jeppe Okkels var også stærk i samme disciplin, da Preston overraskende slog Premier League-klubben Fulham ud af turneringen. Den tidligere Silkeborg-spiller nåede at score to gange i straffesparkskonkurrencen, der først fandt sin afgørelse efter 34 spark fra pletten.