Afbrændere irriterer Højlund: Må score til næste slutrunde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Afbrændere irriterer Højlund: Må score til næste slutrunde

Rasmus Højlund forlod endnu en landskamp uden mål.
Rasmus Højlund forlod endnu en landskamp uden mål.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landsholdsangriberen Rasmus Højlund er ærgerlig over, at han ikke kunne få EM-ottendedelsfinalen mod Tyskland til at ende med en dansk sejr.

Undervejs i 0-2-nederlaget havde den danske spidsangriber Rasmus Højlund tre gode muligheder.

Ved stillingen 0-0 sparkede han først i sidenettet fra en god position i feltet, og dernæst reddede Manuel Neuer hans friløber. Da Danmark var bagud 0-1, afsluttede han midt på den tyske målmand på en stor chance.

"Jeg er irriteret. Jeg skulle have scoret, og det ansvar tager jeg på mig. Man bliver helt, når man scorer, og man bliver skurk, når man ikke scorer som angriber."

"Det tager ansvar tager jeg 100 procent på skuldrene, selv om jeg er ung, og det er min første slutrunde," siger Rasmus Højlund.

Han var langt mere iøjnefaldende i ottendedelsfinalen end i de uafgjorte gruppekampe mod Slovenien, England og Serbien.

"Jeg manglede den sidste skarphed. Jeg spillede min bedste kamp i turneringen mod Tyskland, men Neuer tog mit chip (lob, red.), og i første halvleg kunne jeg måske have fået et straffespark, hvis jeg var faldet, da jeg sparkede i sidenettet."

"Jeg havde også en god førsteberøring på en chance i anden halvleg, men der klokkede jeg lidt i det. Den ville jeg også gerne have sparket ind," siger Rasmus Højlund.

Han betegner sin første slutrunde som lærerig, men han er ikke helt tilfreds med sit bidrag.

"Jeg lever af at score mål, og jeg kan godt være frustreret over ikke at have scoret, men min udvikling går den rigtige vej, og holdet bliver bedre og bedre. Forhåbentlig skal jeg nok få scoret til en anden slutrunde."

"Det har været kæmpe stort at gå videre med Danmark, men jeg er ærgerlig over ikke at have scoret nogle mål."

"Jeg er ikke bange for at sige, jeg gerne vil det ene og det andet, sådan er jeg kommet langt med min karriere, og efter sommerferien får I set en endnu bedre Rasmus Højlund," siger den selvsikre angriber.

21-årige Højlund har spillet 18 landskampe og scoret syv mål for Danmark. Hans seneste fuldtræffer for Danmark var i oktober sidste år.