Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Annulleret mål vækker harme blandt hollænderne: "Han forstyrrer ikke målmanden"

Ronald Koeman slutrundedebuterer som hollandsk landstræner, efter han før EM i 2021 opsagde sin stilling for at blive cheftræner i Barcelona.
Ronald Koeman slutrundedebuterer som hollandsk landstræner, efter han før EM i 2021 opsagde sin stilling for at blive cheftræner i Barcelona.Hendrik Schmidt/DPA Picture-Alliance via AFP
Efter sejr i første kamp for både Holland og Frankrig kunne de to gruppefavoritter begge være fint tjent med 0-0, da de tørnede sammen i gruppe D fredag aften ved EM.

Men i den hollandske lejr er der alligevel ærgrelse at spore. Europamesteren fra 1988 havde nemlig bolden i nettet midtvejs i anden halvleg, da Xavi Simons bragede den ind fra kanten af feltet.

Efter et langt VAR-tjek valgte dommer Anthony Taylor dog at annullere målet, fordi Denzel Dumfries i offsideposition var til gene for den franske keeper Mike Maignan.

Den dom var Dumfries dog alt andet end enig i.

"Jeg står ved siden af målmanden, men ikke i skudbanen. Jeg hindrer ham heller ikke, for han kunne ikke nå bolden alligevel," siger Denzel Dumfries til det hollandske medie VI ifølge Bold.

VAR-tjekket tog adskillige minutter, og Dumfries' træner Ronald Koeman var ikke imponeret over dommerens vurdering af situationen.

"Det er rigtigt, at Dumfries stod i en offsideposition. Men han forstyrrer ikke målmanden. Og når det ikke sker, er det et mål i min optik," lyder det fra Koeman ifølge Reuters.

"Skulle de bruge fem minutter på at tjekke det, fordi det var svært? Jeg forstår det ikke. Han forstyrrer ikke målmanden," understreger den hollandske landstræner.

Simons, som blev frataget matchvinderrollen, var mere diplomatisk og fokuserede mere på det godkendte resultat.

"Jeg kan sige alt muligt, men det ændrer ikke på noget. Det er dommerens beslutning, og vi må videre. Det vigtigste var at levere en god indsats. Vi kender Frankrigs kvaliteter. Vi ønskede selvfølgelig sejren, men vi fik et point," siger midtbanespilleren.