Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Både de Jong og Koopmeiners er ude af EM for Holland: Chelsea-lejesvend vikarierer

For Frenkie de Jong står den på genoptræning i stedet for EM.
For Frenkie de Jong står den på genoptræning i stedet for EM.Profimedia
Midtbanespilleren Frenkie de Jong er blevet udelukket fra EM på grund af en skade i sin højre ankel. Det er resultatet af en stresstest med det hollandske landshold. Landstræner Ronald Koeman havde håbet på at kunne bruge den 27-årige de Jong, som har været skadet i flere uger, fra og med den anden gruppekamp.

De Jong havde forberedt sig på EM indtil søndag i Oranjes træningslejr efter en individuel plan. Koeman kritiserede indirekte de Jongs arbejdsgiver FC Barcelona.

"Han vil ikke være til rådighed i de næste tre uger. For os har hans helbred førsteprioritet. Det har andre ikke tænkt. Det er en stor skam. Vi ved, at han ikke var i form i klubben. Barcelona tog en stor risiko med Frenkie," sagde Koeman efter Hollands 4-0-sejr over Island.

Til kampens centrum: Holland vs. Island

Den første erstatning er Dortmund-forsvareren Ian Maatsen, som forventes at ankomme til Hollands EM-kvarter i Wolfsburg tirsdag. Lejesvenden fra Chelsea FC var en del af Oranjes oprindelige udvidede trup, før han blev skåret fra af landstræner Ronald Koeman.

Koopmeiners også skadet

De Jong, som har lidt af gentagne fodskader, spillede sidst for Barca i april. Koeman har endnu ikke sat navn på en mulig erstatning - til dels fordi Teun Koopmeiners også blev skadet kort før kampstart. Midtbanespilleren fra Atalanta Bergamo pådrog sig en lyskeskade under opvarmningen og blev meldt ude af EM tirsdag.

Oranje starter deres EM-slutrunde mod Polen i Hamborg på søndag.