Bellingham redder England fra sensationelt exit med pragtfuldt saksespark

"Its not coming home": Rådvilde engelske stjerner sensationelt sendt ud af EM
"Its not coming home": Rådvilde engelske stjerner sensationelt sendt ud af EMProfimedia
England var på randen af et sensationelt exit fra EM-slutrunden, da Jude Bellingham udlignede til 1-1 med et fabelagtigt saksespark fem minutter inde i tillægstiden af ottendedelsfinalen mod Slovakiet. Og senere i den forlængede spilletid scorede Harry Kane sejrmålet til 2-1.

Det er kun otte år siden, at det engelske landshold led en af sine allerstørste fiaskoer på internationalt niveau, da de på Stade de France tabte 2-1 til Island i ottendedelsfinalen af EM 2016.

Om slovakkerne var inspireret af den bedrift skal være usagt, men Francisco Calzonas tropper gik i hvert fald frisk til opgaven i begyndelsen mod de usikre englændere, og skabte masser af ravage i engelsk forsvar, der absolut ikke manglede super-stjerner men derimod organisation.

Slovakkerne kom først i alle dueller og skabte inden for kampens første tyve minutter talrige farlige situationer foran det engelske mål, bl.a. efter 17 minutter, hvor David Strelec sendte Lukas Haraslin alene ned mod Jordan Pickford, men Marc Guehi kom tilbage i tide til at rage kastanjerne ud af ilden.

I takt med englændernes manglende formåen til at skabe chancer mod et solidt slovakisk forsvar, voksede frustrationerne hos Gareth Southgate’s mænd, og det blev endnu værre efter 37 minutter, hvor slovakkerne udnyttede usikkerheden i det engelske forsvar. Guehi tabte en hovedstødsduel til Strelec, som med stort overblik spillede bolden videre til den fremstormende Ivan Schranz, som køligt passerede Jordan Pickford i det engelske mål.

England - Slovakia - Kamp-statistik
England - Slovakia - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Det fik englænderne til at vågne, og slovakkerne så meget lidt af bolden resten af halvlegen, hvor englænderne dog ikke fik skabt de helt store åbne chancer, og Southgates mandskab blev mødt af en massiv pibekoncert ved pausen.

Blot fire minutter efter pausen troede englænderne at de havde fået udlignet, da Kieran Trippier efter flot opspil fandt Phil Foden, der fra kort afstand prikkede bolden i kassen, men målet blev annulleret korrekt for offside.

I stedet for en udligning var det dog meget tæt at slovakkerne fordoblede føringen efter et kolossalt engelsk koks efter ca. en time, da englænderne ved midterlinjen nærmest forærede bolden til Strelec, der så at Pickford var langt ude af sit mål. Strelec sparkede med det samme, men til alt held for Pickford gik bolden et par meter forbi.

Som kampen skred frem blev der mere og mere et spørgsmål om overlevelse for det slovakiske forsvar, som sjældent kunne gøre sig fri af det engelske pres, og i to omgange var englænderne utrolig tæt på udligningen ti minutter før tid, først ved et hovedstød fra Harry Kane og dernæst på et skud fra Declan Rice, der blev reddet af træværket.

Fem minutter inde i tillægstiden lykkedes det dog englænderne at udligne, da Jude med et fantastisk saksepark sendte kampen ud i forlænget spilletid. Og i den forlængede spilletid lynede englænderne med det samme igen, da en mislykket halvflugter fra Ebechi Eze, blev headet videre af Ivan Toney til Harry Kane til pandede det i netmaskerne fra tæt hold.

Slovakkerne kæmpede tappert videre, og skabte farlige situationer, dog uden at komme rigtig tæt på, og dermed kan England kan nu forberede sig på en kvartfinale den 6/7 mod Schweiz i Düsseldorf.