Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bernardeschi kommer med analyser for Flashscore under hele EM: Det handler om at være klar

Federico Bernadeschi ved triumfen i 2021.
Federico Bernadeschi ved triumfen i 2021.AFP
EM står for døren, og det kommer til at bliver fulgt af flere millioner mennesker. Hos Flashscore har vi allieret os med vinderen fra 2021 Federico Bernardeschi, som i løbet af slutrunden vil komme med sine kommentarer på slutrunden

Den 11. juli 2021 kom der noget af en overraskelse på Wembley i London. Det engelske landsholds nederlag i EM-finalen foran deres eget publikum til Roberto Mancinis Italien. Der var ikke langt fra "It's coming home", som var det omkvæd, der ledsagede Gareth Southgates hold hele vejen til finalen under hele turneringen, til "It's coming R(h)ome".

En af hovedpersonerne i den kamp og i det EM var italieneren Federico Bernardeschi, der både scorede i straffesparkskonkurrencen i finalen og semifinalen.

Den tidligere Juventus-spiller, som nu spiller i Toronto, vil den kommende måned komme med analyser for Flashscore under hele EM.

Vi starter med Bernardeschi minder om triumfen i 2021 og de mulige hovedpersoner i dette nye europæiske eventyr. 

Federico, der er gået tre år, men mindet om EM, som Italien vandt i 2021, er stadig levende. Hvilke minder har du om optakten til turneringen, og hvordan går du til sådan en begivenhed?

”Europamesterskabet er en turnering, der skal gribes an med en vindermentalitet. Det er en lang turnering, kampene er mange og ligger tæt, så du har brug for alle, og hvis du lægger mærke til det, var det især i de sidste kampe de spillere, der spillede mindre i begyndelsen, der var afgørende. EM er en turnering, der ændrer sig hver dag. Du ved, at du skal være på bolden for at være afgørende. Vores var en proces, der startede tre år tidligere. I løbet af den måned, hvor vi var på træningslejr før EM, blev der skabt en ekstraordinær gruppekemi, som gjorde forskellen. Vores gruppe var sammenhængende, vi roede alle i samme retning for at nå ét mål.”

Du ankommer normalt til disse turneringer efter en udmattende sæson med din klub. Hvordan fokuserer du på sådan en turnering?

”For mit vedkommende drømte jeg som barn om at spille i Azzurri-trøjen og vinde VM eller EM. Så hver gang jeg gik på banen for Italien, havde jeg ilden indeni. Jeg tror, at hver gang du har landsholdstrøjen på, finder du automatisk din styrke og fokuserer på de opgaver, du skal løse. Når du spiller for dit land, skal du mærke de særlige følelser, som landsholdet giver dig. Og når man mærker dem, er man allerede halvvejs.” 

Video med Bernardeschi
Flashscore

Italien spillede nogle hjemmekampe under EM 2020. I år er det Tyskland, der er vært for turneringen. Hvilke vanskeligheder kan et hold, der spiller foran sit hjemmepublikum, støde på?

”Efter min mening er det en dobbelt faktor. Det hele afhænger lidt af de første kampe. Især den første er meget vigtig. Vi vandt 3-0 hjemme på det Olympiske Stadion mod Tyrkiet. Og derfra begyndte 'panikken'. Vi mærkede al den entusiasme, der var omkring landsholdet, vi mærkede det med det samme. Og det, må jeg sige, gav os et godt indledende rygstød. Hvis man derimod kommer skævt fra start, øges presset og kritikken, og det skal man også kunne modstå.”

Tror du, at Tyskland kan bruge denne fordel til deres fordel, også med tanke på, hvad der skete ved VM i 2006?

”Ja, det tror jeg. Tyskland kommer med et hold af store spillere. Det er et erfarent hold, det er ikke et ungt hold, der kan blive overvældet af følelser. De kommer med en god, sammentømret gruppe. Jeg tror, at Toni Kroos vil give meget.”

England har nu et projekt, der har været i gang i omkring otte år med den samme træner. Kan det efter din mening virkelig være nu, hvor de kan gå hele vejen?

”England har altid været et af favoritholdene i alle turneringer, de har deltaget i. De har et fantastisk hold. Hvis man tænker over det, har de virkelig stærke spillere. Men det, jeg altid har set hos England, er en manglende offervilje. Efter min mening er det det, der har manglet, for holdet er helt i top. Træneren er også en af de bedste. Vi må se, om det faktum, at de ikke har vundet i mange år, vil påvirke det mentale niveau. Hvis de kan overvinde det, kan England potentielt være farlige.”

Video med Bernardeschi
Flashscore

Hvilke spillere tror du bliver hovedpersoner i denne turnering?

”Hos Italien ser jeg frem til at se Riccardo Calafiori, som havde en fremragende sæson i Bologna, ligesom Gianluca Scamacca. Derudover kan Federico Chiesa og Nicolò Barella også blive interessante. Hvad angår de andre hold, så bliver det spændende at se unge spillere som; Lamine Yamal Spanien og Florian Wirtz fra Tyskland, som har haft en fantastisk sæson i år. Jeg vil også nævne Rafa Leao, som jeg tror vil brillere. Men frem for alt Jude Bellingham og Phil Foden. Begge spillere kommer til EM med en virkelig stor sæson bag sig, med masser af selvtillid efter store triumfer.”

Er der nogen, der mangler?

Man må aldrig glemme den gamle garde som Toni Kroos, Luca Modric og ikke mindst Cristiano Ronaldo, som altid lyser op i disse turneringer. Han er et fænom, som sandsynligvis går ud over fodbold. Kort sagt, 39 år gammel er han der stadig, og han scorer 35 mål pr. sæson, så det er bare at sige wow.

Ronaldo var selv din holdkammerat. Dette kunne være hans sidste dans. I, der kender ham godt, hvordan vil han fortolke denne mulige sidste dans?

”Alle siger, at det bliver den sidste dans, men man skal aldrig sige aldrig. Cristiano overrasker altid alle. Jeg tror ikke, der er flere superlativer at tilføje om ham. Vi må bare takke ham for det, han har givet og fortsat vil give fodboldverdenen. Under alle omstændigheder, denne dans, sidste eller ej, vil han helt sikkert danse den meget godt.”

Hvor store chancer har Italien for at nå finalen?

”Alt vil efter min mening afhænge af de første kampe. Der har været så mange ændringer på landsholdet, at det ikke er let for hverken træner eller spillere at finde sig til rette i en så vigtig turnering på så kort tid. Hvis det lykkes dem at finde noget sikkerhed, kan Italien nå langt. Det vil være afgørende, at de, der kommer til en sådan turnering for første gang, lader sig vejlede af dem, der allerede har erfaringen og har vundet EM.”

Video med Bernardeschi
Flashscore

Spanien, Kroatien og Albanien i gruppen. Det starter på lørdag mod Albanien. Hvad forventer du?

”Albanien er et hårdt hold, der består af erfarne spillere. Italien bliver efter min mening nødt til at angribe kampen. Lægge pres på dem. I starten af kampen kan de få det svært, Albanien vil trække sig langt tilbage, men i det lange løb vil Italien vinde, hvis de spiller aggressivt.”

Så er der Spanien, som du mødte ved EM i 2020, hvor du scorede et af de afgørende straffespark, der sendte Italien i finalen. 

”Vi ved godt, hvordan Spanien spiller fodbold, det er altid det samme, og det er svært at spille mod, det må jeg ærligt indrømme. Måske var det den mest smertefulde kamp ved det EM. Vi havde svært ved at holde på bolden, for det var normalt os, der styrede spillet. Men i den kamp var det dem, der havde kontrollen, og vi led under dem. Vi kom til at gøre ting, som vi var mindre vant til, som at holde os nede, holde igen. Det var derfor, vi kæmpede. I sidste ende var det dog Italiens karakter og stolthed, der slog igennem.”

Endelig er der Kroatien

”Det er et hold, der har stor erfaring på internationalt niveau, de nåede endda finalen ved VM i 2018. Det er måske den sidste chance for den gamle garde, så de bliver svære at møde. Men Italien behøver ikke at frygte nogen.”

Du talte om at være klar. Det var lidt det, der skete for dig ved EM 2020. Du spillede ikke alle kampe fra start, men når du blev bedt om det, var du afgørende. Mod Spanien på straffespark og især i finalen mod England. I sidste ende gav dit straffespark sammen med Donnarummas redninger Italien sejren. Hvor vigtig er denne faktor i en turnering som denne?

”Det, der var vigtigt ved vores landshold, var, at vi alle gav os fuldt ud. De, der kom ind senere i kampene, var på samme niveau og gav samme store indsats, som de 11, der startede på banen.”

Men hvilke minder har du om de to kampe, der endte i straffesparkskonkurrence mod Spanien og især den mod England? Du præsenterede dig selv som den fjerde straffesparksskytte, det var tunge straffe.

”Ja, det er sandt, det var tunge straffespark. Jeg kan huske, at jeg havde tusind følelser på vej til straffesparkspletten. Da jeg så tog bolden i hånden, var det som et lyn. Som om alt var gået i stå. Jeg følte ikke noget, jeg så bare målet, mig selv, jeg vidste, hvor jeg skulle sætte den, og jeg forsøgte at sætte den der. Til sidst gik den i mål.”

Lad os slutte af med en forudsigelse. Hvem vinder europamesterskabet? Hvilke hold ender i top fire?

”Efter min mening Frankrig og Portugal. Sidstnævnte vil skabe et fantastisk EM. Jeg vil sige fem semifinalister med en vis fejlmargin: Frankrig, Portugal, England, Tyskland og Italien.”

Signatur
SignaturFlashscore