Bernardeschis klumme: Spanien stråler og Italien har en hård test foran sig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bernardeschis klumme: Spanien stråler og Italien har en hård test foran sig

Italien fejrer kvalifikationen til ottendedelsfinalen efter deres uafgjorte kamp mod Kroatien
Italien fejrer kvalifikationen til ottendedelsfinalen efter deres uafgjorte kamp mod KroatienAFP
Federico Bernardeschi, der er regerende europamester med Italien, vil være Flashscores guide gennem EM 2024 denne sommer. Han deler eksklusivt sine tanker og meninger med os, mens dramaet udspiller sig i Tyskland.

I denne uge analyserer Federico Bernardeschi (tidligere Juventus-spiller, nu i Toronto FC) holdenes og spillernes præstationer i kølvandet på afslutningen af gruppespillet.

Gruppespillet ved Europamesterskabet er netop afsluttet. Det skortede ikke på overraskelser, men hvilke hold imponerede dig mest?

"Helt klart Georgien i betragtning af resultatet i onsdags. Jeg tror, de overraskede alle lidt, fordi de har været lidt af en askepot-historie ved dette EM. De har en ekstraordinær spiller i (Khvicha) Kvaratskhelia, som tog dem hele vejen til ottendedelsfinalen.

"Så vil jeg nævne Østrig, det er overraskende, at de gik videre på førstepladsen. Hvad angår resten, så er det Belgiens gruppe, hvor de alle sluttede med fire point. Det var meget tæt."

Hvilket hold kunne du bedst lide, og hvilket hold skuffede dig?

"Jeg var helt klart imponeret over Spanien, som var det eneste hold, der sluttede med ni point i gruppen, og de har spillet virkelig fantastisk fodbold."

"Alle de andre store hold havde det lidt svært, men jeg tror, det skyldes, at vi i dag spiller hver tredje dag hele året rundt. Spillerne ankommer til slutrunden virkelig trætte. Man spiller mange, mange kampe."

Topscoreren er Georges Mikautadze, hvilket er en overraskelse. Hvilke spillere har i øvrigt imponeret dig mest?

"Helt sikkert Nico Williams og (Lamine) Yamal, virkelig vigtige spillere. Og så (Jamal) Musiala fra Tyskland, imponerende. Men også vores (Riccardo) Calafiori, med (Nicolo) Barella og Gigio (Donnarumma), der virkelig har vist deres kvaliteter.

"Samt det sædvanlige fra (Kevin) De Bruyne, som har dirigentstokken på banen som altid, selv om han ikke bliver støttet i samme grad af medspillerne på landsholdet."

Apropos Nico Williams, som er fløjspiller ligesom dig, så havde Italien store problemer på højre flanke mod Spanien. Er der grund til bekymring?

"(Giovanni) Di Lorenzo er en stærk spiller, men når du har en person foran dig med Nico Williams' egenskaber, som er ødelæggende i en-mod-en, er det normalt at have problemer.

"Lidt ligesom mod (Rafael) Leao, det er de spillere, som, hvis du møder dem i så god form, som de er i, så kan de afgøre kampene ... de har fart, de har teknik, de løber mod dig, de går til højre, til venstre ... enhver back i verden ville være bange for spillere som dem."

Og hvordan bedømmer du Italien indtil videre? De gik fra en ret overbevisende sejr over Albanien til problemer mod Spanien og til sidst mod Kroatien, hvor de gjorde det godt, men i sidste ende først fik udlignet i det 98. minut.

"Jeg synes, at den første kamp var rigtig god. Vi startede med at få en kold klud i hovedet ved 1-0-målet til Albanien, men vi kom godt over det. Der var en god reaktion på det fysiske plan, mentalt og spillemæssigt. Vi så vigtige ting.

"Mod Spanien led vi, men ærligt talt forventede jeg det. Vi led også i 2021, fordi spanierne får dig til at lide, de får dig til at løbe, de har altid bolden. De gør dig nervøs, fordi de får dig til at gøre ting, du ikke er vant til at gøre. Jeg forventer altid problemer mod Spanien. Det er et landshold, der er virkelig svært at spille imod, og det tror jeg også, at gutterne vidste, især dem, der var med i 2021.

"Hvad angår Kroatien, så er der ingen af de andre hold ud over Spanien, der har domineret. Italien spillede deres kamp mod kroaterne. Italienerne led, for selv om flere af de kroatiske spillere er i slutningen af deres karriere, har Kroatien kvalitetsspillere, og det er aldrig en dans på roser.

"Og med syv sekunder tilbage gik vi videre til ottendedelsfinalen. Men kampe slutter i det 98. minut, hvis dommeren giver otte minutters tillægstid. Nu ved jeg ikke, hvem der har lyst til at spille mod Italien."

Luciano Spalletti har brugt forskellige formationer med Italien; fra 4-2-3-1 skiftede han til 3-5-2, sandsynligvis for at få flere spillere på midten af banen, hvor kroaterne er stærke. Hvilken formation kunne du bedst lide, og hvad tror du er bedst for Italien?

"Jeg tror, det afhænger meget af, hvilke spillere træneren vil bruge. Det afhænger af, hvordan han vil forberede kampen. Spalletti vidste efter min mening fra begyndelsen, at han havde et sikkert tremandsforsvar, og så har han i de seneste måneder prøvet en anden tilgang, en anden mentalitet, et andet spil med sine ideer, men han ved, at han kan vende tilbage til den formation, hvis det skulle blive nødvendigt.

"Han har også hentet de rigtige spillere ind. Det afhænger meget af, hvordan han vil fortolke kampene."

Til 3-5-2 blev Federico Chiesa ofret. Er det ikke en skam at miste en potentielt afgørende spiller som ham fra startopstillingen?

"Jeg vil ikke tale om det som værende "synd". Når man spiller 3-5-2, så vi også i Juventus, at Federico ikke passer særlig godt ind bag angriberen, så træneren valgte en spiller, der er mere komfortabel der, netop fordi han fortolker spillet anderledes. Hvis han spiller med fløjspillere, tror jeg, at Chiesa spiller, men hvis han ikke spiller med dem, er det fint at lade andre spillere tage den rolle. Alt er baseret på modstanderen, på hvordan træneren læser spillet."

På lørdag møder Italien Schweiz i ottendedelsfinalen. Hvad forventer du?

"Det bliver en hård kamp efter min mening. De er et meget kompakt hold, de løber meget, de har virkeligt gode kontraspillere. Det bliver en svær kamp, hvor vi skal være meget omhyggelige med kontraerne, med den forebyggende opdækning, med at gøre disse ting godt, fordi vi vil have bolden det meste af kampen, men så vil de slå gode kontraer."

Lad os slutte af med et klassisk spørgsmål: Hvor langt kan dette italienske hold nå?

"Efter min mening er alt åbent, alt er muligt. Jeg ved ikke, hvor langt vi kan nå, det er der ingen, der ved. Drengene skal nyde den rejse, de er på, nyde hvert øjeblik, hver kamp, hver følelse, for disse turneringer giver dig ekstraordinære øjeblikke."

Federico Bernardeschi
Federico BernardeschiFlashscore

Følg EM 2024 her.