Berti Vogts inden Danmark-Tyskland: "Vi må ikke lave samme fejl som i 1992"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Berti Vogts inden Danmark-Tyskland: "Vi må ikke lave samme fejl som i 1992"

Tyskland er blandt favoritterne ved EM 2024
Tyskland er blandt favoritterne ved EM 2024AFP
EM-værterne Tyskland går ind til lørdagens ottendedelsfinale mod Danmark i Dortmund i håbet om at have lært af søndagens 1-1-kamp mod Schweiz, som var deres sidste kamp i gruppespillet.

Efter næsten et årti med problemer ved store turneringer er Tyskland højt oppe at flyve efter dominerende sejre over Skotland og Ungarn i starten af EM.

Tyskland kom dog ned på jorden igen mod Schweiz og var på vej mod et nederlag, før Niclas Fullkrugs hovedstød i overtiden sikrede uafgjort - og dermed førstepladsen i gruppen.

Værterne havde brug for et wake-up call, især med fans, der allerede øjner en fjerde EM-krone, og en påmindelse om, at træner Julian Nagelsmann har masser at arbejde med.

"Vi undervurderede dem"

Tyskland kan prale af et noget mere prangende trofæskab end deres nordlige naboer, men blev som bekendt slået af danskerne en skøn juni-aften i 1992.

Danmarks triumf efter ikke at have kvalificeret sig og derefter være blevet inviteret alligevel efter Jugoslaviens udelukkelse før turneringen, blev kaldt et eventyr, men Tyskland beklager sig stadig over at have taget for let på danskerne.

Berti Vogts, der vandt både EM og VM som spiller, var også landstræner for Tyskland i finalen i 1992 og indrømmede i sin klumme i avisen "Rheinische Post" torsdag, at hans hold "undervurderede" Danmark dengang.

"I 1992 tabte vi EM-finalen mod et glimrende, dansk hold, selv om vi var favoritter - ligesom det tyske hold er det nu," skrev han.

"Alle troede, at vi havde titlen i hus allerede - desværre gjorde nogle af spillerne det også."

Semifinalisterne fra 2020 ligner på mange måder Schweiz, mener den tidligere landstræner.

Vogts sagde, at den nuværende danske inkarnation måske ikke kan prale af samme kvalitetsniveau som deres kolleger i 1992, men at presset virkelig er på tyskerne.

"Danskerne var sultne efter succes og ubekymrede, de spillede bare fodbold og overraskede os - også fordi vi undervurderede dem. Den fejl må det tyske hold ikke begå nu. Schweiz-kampen var derfor et vigtigt advarselsskud."

Nagelsmanns dilemmaer

Tyskland vandt kun tre ud af 11 kampe i 2023, men har endnu ikke tabt i 2024, hvor det er blevet til fem sejre og to uafgjorte, i hvert fald delvist takket være Nagelsmann, der generelt har valgt den samme start-11'er.

Landstræneren har kun afveget fra sine startere, når han var tvunget til det på grund af skader eller afbud.

Den politik har måske givet Tyskland stabilitet, men det kostede ham midtbanespilleren Jonathan Tah til kampen mod Danmark, efter forsvarsspilleren fik sit andet gule kort i turneringen mod Schweiz.

I hans sted vil Borussia Dortmunds talentfulde, men også lidt uforudsigelige centrale forsvarsspiller Nico Schlotterbeck stille op lørdag.

Antonio Rudiger er også tvivlsom til kampen med en haseskade, selv om Schlotterbeck torsdag sagde: 

"Jeg håber, at han kommer tilbage. Jeg har selv haft den samme skade, og det er ikke let at få ud af hovedet."

Schlotterbeck sagde også, at tyskerne faktisk "ved alt" om danskerne.

"Hele kampplanen, forsvaret, angrebet. Vi kender Danmark, og vi ved, hvordan vi skal spille mod dem," sagde han.

Den 24-årige så frem til kampen på sit hjemmestadion på lørdag og sagde, at Dortmunds sædvanlige gule mur ville blive til en "hvid mur".

Mens Tahs fravær vil tvinge Nagelsmann til at spille med andre midterforsvarere, kan han dertil blive fristet til at erstatte Arsenal-angriberen Kai Havertz med Niclas Fullkrug, som har scoret to gange fra bænken indtil videre.

Siden han debuterede på landsholdet som 29-årig i 2022, har Fuellkrug scoret 13 mål mod Havertz' syv - og Dortmund-angriberen kommer normalt ind fra bænken.

Fullkrug, som spillede i 2. Bundesliga for bare to sæsoner siden, sagde, at han ikke var bekymret over sin rolle som super-sub.

"Titlen er så meget vigtigere end den enkelte spiller."

Følg Danmark - Tyskland her med Flashscore.