Danmark byder englænderne op til dans, men må nøjes med uafgjort

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark byder englænderne op til dans, men må nøjes med uafgjort

Morten Hjulmand efter sin scoring
Morten Hjulmand efter sin scoringProfimedia
Efter en opløftende dansk indsats, måtte Kasper Hjulmand konstatere at der blot gik et enkelt point ind på den danske konto.

England stillede med de samme 11 som vandt over Serbien, mens Kasper Hjulmand havde en enkelt ændring, i og med at Joakim Mæhle startede på højre wingback i stedet for Alexander Bah. I treback-kæden var der også en taktisk justering, da

Andreas Christensen havde byttet plads med Jannik Vestergaard.

Kampen åbnede i et adstadigt tempo, hvor det var tydeligt at ingen af holdene ønskede at give gratis muligheder væk ved at blotte sig bagude.

Danmark fik kampens første afslutning ved Pierre-Emile Højbjerg, men ellers var chancer en mangelvare.

Bedst som Danmark virkede til at have fået indstillet sig på den frygtindgydende engelske offensiv, gik det galt i den danske defensiv. Victor Kristiansen snorksov og var slet ikke opmærksom på Kyle Walker. Manchester City backen overløb fuldstændigt danskeren, og så kunne Walker uhindret finde en helt fri Harry Kane der sikkert bragte England i front.

Det viste sig at blive en sovepude for favoritterne fra England, der totalt overlod initiativet til Danmark. Den danske midtbane spillede sig op, og holdt englænderne fanget dybt på egen banehalvdel.

Det gav nogle halve muligheder til blandt andre Christian Eriksen, der var involveret i det meste danske offensive spil.

Danmark fik fuld valuta af det høje pres, da Morten Hjulmand trykkede af fra 25 meter, og via stolpen udplacerede Jordan Pickford i englændernes mål.

England forsøgte at sætte sit præg på opgøret efter pausen, men frustrationen lyste ud af de engelske verdensstjerner, der sendte lange blikke efter kampens dommer.

Phil Foden havde taget ved lære af den danske målscorer Hjulmand, og sendte bolden på den ene opstander, men ellers var der langt mellem de åbne muligheder i kampen.Godt og vel midtvejs begyndte kampen at blive mere levende, i takt med at kræfterne begyndte at slippe op.

Den indskiftede Mikkel Damsgaard forsøgte sig fra kanten af feltet, men uden samme succes som ved EM-semifinalen for tre år siden.

Med 20 minutter igen tog Southgate konsekvensen af en tandløs offensiv, og byttede hele sin fronttrio, og det var lige ved at give afkast ved Ollie Watkins, men Kasper Schmeichel kom fornemt ud og afviste Aston Villa spilleren.

Der kom gradvist længere og længere mellem snapsene, og England lignede et hold der var fint tilfredse med det uafgjorte resultat.

Alexander Bah missede en gylden mulighed, efter at have erobret bolden højt i banen, men Marc Guehi kom flot tilbage af fik afværget. Kort efter drejede Pierre-Emile Højbjerg en afslutning snert forbi stolpen.

Slutfasen blev en rodet affære, og ingen af holdene kom tættere på en afgørelse.