Danmark kan sende tysk fodboldgeni på pension

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark kan sende tysk fodboldgeni på pension

Toni Kroos er i gang med sit sidste farvel til fodbolden.
Toni Kroos er i gang med sit sidste farvel til fodbolden.TOBIAS SCHWARZ/AFP
Lørdagens EM-ottendedelsfinale mellem Danmark og Tyskland i Dortmund kan blive den sidste fodboldkamp i karrieren for den tyske midtbanestjerne Toni Kroos.

Den 34-årige tysker har bebudet, at han stopper karrieren efter EM-slutrunden, og den ender for Tysklands vedkommende lørdag aften, hvis Danmark sejrer i nabodysten.

Det er ikke en hvilken som helst spiller, der er i gang med sine sidste timer, måske dage eller uger som professionel fodboldspiller. Ud over at være blevet verdensmester i 2014 har han vundet Champions League seks gange og et hav af andre titler med Real Madrid og Bayern München.

Tilbage i 2021 gik Toni Kroos på landsholdspension, men højst overraskende vendte han tilbage til "Die Mannschaft" tidligere i år.

Det betragter landstræner Kasper Hjulmand som en genistreg, for den talentfulde pasningsspiller har løftet det tyske hold mærkbart og for alvor gjort EM-værten til en del af turneringens favoritfelt.

"Nogle gange skal der en ting til, for at andre ting også falder i hak, og tandhjulene begynder at køre rigtigt. Det var en genialitet, at Julian Nagelsmann fik geninstalleret Kroos i holdet. Han har fået holdet til at klikke."

"Toni Kroos har været den brik, der har skabt balance på holdet. Han bruger sin klogskab og sine pasningsevner til at binde spillet sammen. Ved at bruge ham, er der mange andre spillere, der får bedre vilkår for at gøre det endnu bedre, og det giver Tyskland et stærkt udtryk," siger landstræner Kasper Hjulmand før EM-ottendedelsfinalen.

Han opfordrer sine spillere til hele tiden at have et øje på den blonde playmaker, men han slår også fast, at Kroos kun er en af mange tyske profiler. På midtbanen har Ilkay Gündogan ligeledes en nøglerolle i at binde holdet sammen.

Offensiven tæller også rapfodede teknikere som Kai Havertz og Florian Wirtz samt vidunderknægten Jamal Musiala. Er der brug for mere fysik, kan tyskerne smide boksangriberen Niclas Füllkrug på banen i stedet for en af de letbenede profiler.