Dansk straffeskurk raser mod dommer: Hjernedød kendelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk straffeskurk raser mod dommer: Hjernedød kendelse

Joachim Andersen var ikke tilfreds med straffesparskendelsen.
Joachim Andersen var ikke tilfreds med straffesparskendelsen.INA FASSBENDER/AFP
Landsholdsspilleren Joachim Andersen er oprørt over, at der blev dømt straffespark til Tyskland i EM-ottendedelsfinalen, da tyskerne scorede det første af sine mål i 2-0-sejren over Danmark.

Den danske forsvarsspiller blev ramt på armen fra kort afstand, og efter at have genset situationen på en VAR-skærm pegede dommer Michael Oliver på pletten. Det var en stor dommerfejl, siger Joachim Andersen, mens han ryster på hovedet i raseri og afmagt.

Situationen kom, få øjeblikke efter at han havde fået en scoring annulleret for en snæver offside i den anden ende.

"Det er en af de værste dommerpræstationer, jeg har set i min karriere. Offside er offside, men at du kan dømme hånd på bolden i sådan en situation er fuldkommen vanvittigt. Der var ikke skyggen af straffe."

"For to år siden havde vi dommermøde før sæsonen i Premier League, hvor vi snakkede om, at sådan en der aldrig kan dømmes. Han (tyskeren med bolden, red.) var en halv meter fra mig og sparkede bolden op på min hånd. Jeg havde den i en naturlig position, så der kunne aldrig nogensinde dømmes straffe."

"Det har de sagt sort på hvidt til os. At han så gik ud og dømte det - en engelsk dommer endda - det er jo fuldkommen hjernedødt," siger Joachim Andersen.

Før EM har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) haft et skærpet fokus på dommerbrok, og af frygt for repressalier tog Joachim Andersen ingen større diskussion med kampens dommer om kendelsen.

"Vi må ikke snakke med ham. Vi får bøder og kort. Bare du siger en lille ting, så er det: "Bum, gult kort." Det er en latterlig regel. Dommeren kan lave alle de fejl, han vil, og vi må ikke sige noget."

"Selvfølgelig reagerer du, når dommeren laver en forkert beslutning. Og jeg ved ikke, hvor mange af dem han lavede i den her kamp," siger Joachim Andersen.

Efter kampen snakkede Andersen med Tysklands landstræner, Julian Nagelsmann, på banen. Ifølge danskeren var Nagelsmann helt enig i, at straffesparket ikke burde være dømt.

Det mener flere andre af de danske spillere også. De påpeger ligeledes, at bolden blev skudt op fra så kort afstand, at man som forsvarsspiller umuligt kan nå at reagere. I tillæg undrer de sig over, hvordan reglerne for hånd på kan variere fra kamp til kamp og dommer til dommer.

"Jeg har spillet fodbold på højt niveau i over 20 år, og jeg kender sgu ikke reglerne for hånd på længere. Hvad skulle Joachim gøre med sin arm, når han er i løb, og den bliver skudt op på ham fra en meters afstand? Jeg ved det ikke," siger Kasper Schmeichel.

Joakim Mæhle er enig.

"Jeg ved ikke, hvad man skal gøre som forsvarsspiller, hvis der bliver dømt straffespark i sådan en situation. Hvis man har hænderne på ryggen som forsvarsspiller i sådan en situation, så bliver man sat, hvis modstanderen tager et træk. Jeg synes, det er et urimeligt straffe," siger Joakim Mæhle.

"Det mest ærgerlige er, at sådan en ufarlig situation afgjorde kampen," tilføjer han.