Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

De bedste 11 fra EM 2024: Iberisk dominans og georgisk ankermand

Opdateret
Flere af de spanske europamestre er med på holdet.
Flere af de spanske europamestre er med på holdet.JAVIER SORIANO/AFP
EM 2024 er officielt slut, og Spanien har sikret sig sin fjerde titel, så det er tid til at kigge i bakspejlet. Hvilke spillere har tryllebundet os i løbet af de sidste fire uger? For at svare på det har vi sammensat turneringens hold.

Udvælgelsen er udelukkende baseret på det interne Flashscore-ratingsystem, og kun spillere med fire eller flere optrædener er taget i betragtning.

Vores drømmehold fra EM
Vores drømmehold fra EMFlashscore

Målmand

Giorgi Mamardashvili, 7,6 (Georgien)

Georgien var en af turneringens helt store overraskelser. Takket være en solid sidste skanse nåede EM-debutanterne frem til ottendedelsfinalen, hvor de blev besejret af de senere mestre fra Spanien.

Mamardashvili spillede en stor rolle i dette. Den 23-årige spillede sig ind på den helt store scene med i alt 29 redninger på tværs af sit lands fire kampe.

Forsvar

Joao Cancelo, 7,8 (Portugal)

Portugiserne blev anset for at være en af de store titelfavoritter inden turneringens start, men blev slået ud af Frankrig i kvartfinalen.

På den lyse side spillede Joao Cancelo en stærk turnering på højre back på en meget moderne facon, idet han rykkede ind på midtbanen og regelmæssigt var involveret i portugisernes angreb.

Pepe, 7,7 (Portugal)

41 år gammel og still going strong: Den gamle stopper Pepe gjorde et godt indtryk ved sin sidste store turnering.

Hans 34 bolderobringer er et bevis på dette. Han kompenserede for sin manglende hurtighed med klog positionering. Det er uklart, om veteranen vil fortsætte sin karriere efter EM, men han er i hvert fald stadig god nok til det.

Aymeric Laporte, 7,6 (Spanien)

Laporte har bevist, at man kan godt være på kontrakt i Saudi-Arabien og stadig konkurrere på højeste niveau.

Han erstattede Nacho efter den første gruppekamp, og fra da af brillerede den 30-årige stopper med sin kompromisløse spillestil. Med 24 clearinger spillede han en afgørende rolle i Spaniens EM-triumf i finalen.

Nuno Mendes, 8,1 (Portugal)

Med en tophastighed på 35,3 km/t er Mendes dødbringende at have på kanten. Men det ville være en fejl kun at vurdere den 22-årige ud fra hans høje fart.

Han er også kendetegnet ved taktisk intelligens, en ukuelig kampgejst, og en forrygende teknik. Han er godt på vej til at blive en af verdens bedste venstrebacks.

Midtbane

Fabian Ruiz, 7,8 (Spanien)

Selvfølgelig kendte alle fodboldfans allerede Fabian Ruiz før dette EM, men hvem havde forventet, at den venstrebenede midtbanespiller ville føre Spanien til titlen?

PSG-landsholdsspilleren stod bag 422 afleveringer, hvoraf 90,2 procent nåede frem til en holdkammerat. Han scorede også to mål og leverede to assists. Ruiz var en af de helt store kandidater til at blive turneringens spiller.

Dani Olmo, 7,7 (Spanien)

Olmos talent er ubestridt. Ikke desto mindre blev han først fast mand på den spanske midtbane efter Pedris skade, men han greb chancen.

Hans kvaliteter på den sidste tredjedel er uovertrufne, og med tre mål og to assists kan den 26-årige kalde sig EM 2024-topscorer, selv om han må dele den gyldne støvle. Han har også defensive kvaliteter, hvilket hans redning i de sidste minutter af finalen beviste. Han headede bolden væk på stregen og forhindrede dermed England i at udligne sent i kampen.

I det sekund blev en ny spansk helt født.

Jude Bellingham, 7,9 (England)

England blev ofte kritiseret under EM, og Jude Bellingham måtte også finde sig i meget latterliggørelse. Han tog ikke ansvar, ville altid spille den gyldne aflevering og virkede anonym.

Forventningerne til ham er enorme, men i ottendedelsfinalen mod Slovakiet levede han i høj grad op til dem med et fantastisk saksesparksmål. Fra da af tog han en stor del af presset på sine skuldre.

Angreb

Lamine Yamal, 7,7 (Spanien)

Yamal fyldte 17 år lørdag og blev europamester søndag. Han scorede turneringens måske smukkeste mål i semifinalen mod Frankrig. Hvad mere kan man sige? Fremtiden er i Yamals hænder. Og det er nutiden faktisk også.

Kylian Mbappe, 7,9 (Frankrig)

Nej, han førte ikke Frankrig til titlen. Nej, han blev ikke topscorer. Men Kylian Mbappe har helt sikkert bekræftet sin status som Frankrigs ledestjerne.

I den første gruppekamp mod Østrig fik han en brækket næse. Men Mbappe ville være der for sit hold, så han satte sit eget helbred på spil og arbejdede hårdt for at gøre et lynhurtigt comeback. Det er lederskab!

Et mål og to assists er også værd at nævne.

Kylian Mbappe var fast besluttet på at føre Frankrig til titlen
Kylian Mbappe var fast besluttet på at føre Frankrig til titlenProfimedia

Jamal Musiala, 8,3 (Tyskland)

Hele Tyskland håbede på et sommereventyr og en titel som europamestre på hjemmebane. I et stykke tid så det ud til, at missionen faktisk var mulig, og det kunne holdet først og fremmest takke Jamal Musiala for.

Den 21-årige stjerne spillede et utroligt stærkt EM, tryllebandt fansene med sine driblinger og scorede tre mål i turneringen.