Declan Rice føler med vennerne Grealish og Maddison: Det er virkelig hårdt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Declan Rice føler med vennerne Grealish og Maddison: Det er virkelig hårdt

Declan Rice fra England taler med medierne under en pressekonference på Tottenham Hotspur Training Centre.
Declan Rice fra England taler med medierne under en pressekonference på Tottenham Hotspur Training Centre.AFP
Declan Rice sagde, at han har sympati for Jack Grealish og James Maddison, efter at hans nære venner blev udeladt af Englands trup til EM 2024.

Mens Arsenals midtbanespiller Declan Rice var sikker på at komme med i Gareth Southgates 26-mandsgruppe, blev Manchester Citys fløjspiller Jack Grealish og Tottenhams playmaker James Maddison sorteret fra torsdag.

Grealish var i slutningen af sæsonen blevet en marginal-spiller i Manchester Citys jagt på Premier League-titlen.

Maddison sagde, at han var "knust" over at gå glip af turneringen i Tyskland efter en sløj afslutning på sæsonen med Tottenham.

Rice følte de to spilleres smerte efter at være kommet tæt på dem i de senere år i England-truppen.

"Det har været virkelig hårdt. Madders (James Maddison, red.) og Jack (Grealish, red.) er to af mine bedste venner i truppen, og jeg har nok tilbragt det meste af min tid med dem, siden jeg kom," fortæller Rice på et pressemøde torsdag.

"At se dem gå er ikke en rar følelse. Og de har begge lige sagt, før de tog af sted, Madders i går aftes og Jack lige nu, at de ønsker os alt det bedste."

Grealish blev betragtet som et af Englands største talenter, da han var med til at spille dem frem til EM-finalen i 2021.

Han var også med ved VM i Qatar for to år siden og brillerede i Citys tredobbelte mesterskabssæson i 2022-23, inden hans niveau dalede i denne sæson.

"Vi er så tæt på som gruppe"

Maddison var med til VM i 2022 og var fast mand på holdet under hele kvalifikationen til EM 2024.

"De er kede af, at de er blevet udeladt af truppen. Vi er så tætte som gruppe, og ingen er rigtig bitre over at være blevet udeladt," siger Rice forud for fredagens sidste EM-testkamp mod Island på Wembley.

Med sine kun 25 år er Rice den ældste midtbanespiller i truppen, men han mener, at Southgates beslutning om at udtage Kobbie Mainoo og Adam Wharton kan vise sig at være et værdifuldt sats.

19-årige Mainoo scorede for Manchester United i FA Cup-finalen mod Manchester City i maj og afsluttede dermed sin gennembrudssæson.

"Jeg tror, vi så i den sidste kamp mod Belgien og Brasilien, hvad Kobbie (Mainoo, red.) kunne gøre," siger Rice.

"Med alt det, han har præsteret for Manchester United, så fortjener han helt klart sin plads i truppen."

Wharton har også gjort sig bemærket i en endnu mere kometagtig udvikling, siden den 20-årige spiller skiftede til Selhurst Park fra Blackburn i den næstbedste række i januar.

"Adam spillede sin første halvdel af sæsonen i Championship, kom til Crystal Palace og har været fremragende," siger Rice.

"Til træning har han imponeret mange spillere, han er så fattet og rolig med bolden. Han har en smuk venstrefod og er bare en meget jordnær dreng."

"Han er selvfølgelig kun 20 år gammel, men det er et stort øjeblik for ham og hans familie at være med på flyet til hans første EM."

England starter deres EM-kampagne mod Serbien i Gelsenkirchen den 16. juni, inden de møder Danmark og Slovenien i de resterende kampe i gruppe C.