Deprimeret angriber havde nær stoppet karrieren: Nu sikrer han testsejr for dansk EM-rival

Tilbagevendt profil sikrer testsejr for dansk EM-rival
Tilbagevendt profil sikrer testsejr for dansk EM-rivalProfimedia
Det danske fodboldlandshold får muligvis en prominent modstander at forholde sig til i EM-premieren mod Slovenien 16. juni.

Efter to et halvt års landsholdsfravær vendte rutinerede Josip Ilicic tirsdag aften tilbage og blev matchvinder, da slovenerne vandt 2-1 over Armenien i en testkamp.

Den 36-årige offensivspiller med en lang og succesfuld karriere i italiensk fodbold, hvor han dog led af en kraftig depression, blev skiftet ind efter en time og skulle kun bruge tre minutter på at markere sig.

Ilicic modtog bolden tæt på sidelinjen i højre side, trak ind i feltet og hamrede bolden i nettet til 2-1.

Det blev sejrsmålet for et slovensk hold i en lidt eksperimenterende opstilling. Startformationen indeholdt kun fem gengangere fra sejren over Portugal i marts, og to af de største navne, målmanden Jan Oblak og angriberen Benjamin Sesko, sad på bænken i hele kampen.

Jan Mlakar sparkede en løs bold i nettet til 1-0 efter 12 minutters spil, men det var armenierne, der skabte de fleste og største chancer.

På en af dem udlignede Varazdat Haroyan ti minutter efter pausen. Men kort efter genoprettede Ilicic føringen for EM-deltagerne.

Manden med det farlige venstreben spillede senest på landsholdet i efteråret 2021, da Slovenien forgæves forsøgte at kvalificere sig til VM i Qatar. Siden har han kæmpet med depressioner og spiller nu for Maribor i den hjemlige liga.

Landstræner Matjaz Kek skal sortere fire spillere fra sin EM-bruttotrup inden deadline på fredag. Dagen efter møder slovenerne Bulgarien i den sidste testkamp før slutrunden.