EKSKLUSIVT: Profileret Fulham-portugiser om mislykket Bayern-skifte og håbet om EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT: Profileret Fulham-portugiser om mislykket Bayern-skifte og håbet om EM

Joao Palhinha kommer til at spille for Portugal ved EM
Joao Palhinha kommer til at spille for Portugal ved EMAFP
I en alder af 28 år er João Palhinha en af Roberto Martínez' nøglespillere på det portugisiske landshold, som forbereder sig til sommerens EM i Tyskland.

I dette eksklusive interview med Flashscore fortæller midtbanespilleren, som afsluttede sin anden sæson i Fulham i Premier League, om sit mislykkede skifte til Bayern München i januar, diskuterer sin fremtid under manager Marco Silva og selvfølgelig ligatitlen, som hans tidligere klub Sporting vandt, før han vender blikket mod EM 2024.

Hej João, tak fordi du tog imod Flashscores invitation.

"Tak for invitationen, det er en fornøjelse."

Du var den spiller i Premier League, der lavede flest tacklinger i denne sæson. Hvordan vil du vurdere den sæson, du lige har haft? 

"Kollektivt set var det en rigtig god sæson, ligesom den første. På det personlige plan var det også godt. Jeg følte, at jeg gjorde det godt og udviklede mig, det er det vigtigste. Alt i alt ser jeg tilbage på det som en meget positiv sæson. Fulhams mål var at blive oppe, det må vi ikke glemme."

"Det blev opnået hurtigt, og på et tidspunkt i sæsonen troede vi endda, at vi kunne kæmpe med om noget mere. Men med den store konkurrence i Premier League var det ikke let at skubbe på mod Europa, selv om vi forsøgte at kæmpe for det."

Det er din anden sæson i Fulham, selvom mange mener, at din første sæson var meget bedre efter oprykningen fra Championship. Synes du også det, og at tingene kunne være gået anderledes?

"Ja, selvfølgelig. Alle er klar over, hvor hård konkurrencen er i England, så man skal ikke altid sammenligne to sæsoner. I den første sæson hentede vi flere point, hvis man ser på det på den måde, så lyver fakta ikke. Vi slog næsten Fulhams pointrekord i Premier League, så på den måde var det en bedre sæson."

"Men så ser man på resultaterne mod de store hold, og i denne sæson har vi slået Arsenal, Tottenham og Manchester United, så vi har haft flere kampe, hvor vi har givet et andet billede af os selv end i den foregående sæson, i hvert fald hvad angår de store hold."

"Den positive sæson, vi har haft, kommer fra det, vi har taget et skridt fremad. Der har været ændringer på holdet, men det er lykkedes os at bevare en base."

Palhinha havde endnu en god sæson i Fulham
Palhinha havde endnu en god sæson i FulhamProfimedia

Og næste år, vil du så blive i Fulham?

"Ja, indtil videre er udsigten at fortsætte. I fodbold ved man aldrig, hvad morgendagen bringer. Jeg har selvfølgelig drømme og mål som spiller. Siden jeg startede min karriere, har jeg altid drømt om at spille på de største scener i verdensfodbolden. Jeg har allerede haft chancen, som det er alment kendt."

"I øjeblikket, i dag, er det mest sandsynligt, at jeg bliver i Fulham, men vi må se, hvad der sker. Jeg har enorm respekt for Fulham-organisationen, folk ved, hvor professionel jeg er, og det er det eksempel, jeg gerne vil give videre til de mange børn, der følger mig og ser op til mig."

Det mislykkede skifte til Bayern München bragte dig i rampelyset. Ligger det helt bag dig nu? Med alle de ændringer, der er sket i Bayern, er det så noget, der fortsat kan komme på tale? Jeg spørger, fordi der er mange, der siger, at Palhinha skal være i en klub, der spiller i Champions League. Er Bayern en lukket dør?

"Jeg ved ikke, om det er en lukket dør eller ej. Alt i fodbold er meget usikkert. Jeg kan ikke sige, om det er en lukket eller åben dør. Jeg kan heller ikke sætte mig selv i en sådan position. I dag vil jeg fokusere mere på EM, for det er målet, at efterlade et godt indtryk ved EM, og så vil alt andet følge."

"Folk kender mig allerede. Det faktum, at jeg er i Premier League, betyder, at jeg er i et meget stort udstillingsvindue, nok det største af dem alle. EM er også et udstillingsvindue, som alle følger med i over hele verden."

Fulhams Joao Palhinha om sit potentielle skifte til Bayern
Fulhams Joao Palhinha om sit potentielle skifte til BayernAFP, Flashscore

Før vi kommer ind på EM, kan jeg ikke lade være med at tale om de portugisiske spillere i Premier League. Manchester City blev mestre, United skuffede, selv om Diogo Dalot blev betragtet som den bedste spiller på deres hold, og Bruno Fernandes var den, der skabte flest mål for dem. Er du glad på Citys vegne og ked af det, der skete med Dalot og Bruno, selv om United vandt FA Cuppen?

"Det kommer an på ... når man er kolleger på i både klubfodbold og på landshold, bliver man lidt ramt af det. Man håber altid på det bedste. Rent praktisk var det meget godt for Bruno og Dalot at vinde pokalen på grund af spørgsmålet om Europa, for det ville være rigtig skidt for en så stor klub som United at gå glip af europæisk fodbold."

"Så i den henseende heppede jeg måske mere på Bruno og Dalot, ikke mindst fordi Bernardo (Silva, red.), Rúben (Dias, red.) og Matheus (Nunes) var mestre, så sæsonen var på en måde 50/50, selv om det ikke lykkedes United at opnå en europæisk placering i ligaen."

"Men i fodbold husker folk kun det sidste øjeblik. Det faktum, at United slog City, kom som en overraskelse for alle, de gav et fantastisk svar og fortjente at vinde pokalen."

Var du glad for at se Sporting blive kronet som mestre? Måske ikke så meget efter at have tabt den portugisiske pokalfinale .

"Ja, dobbeltsejren var et mål for hele organisationen, men det er ikke sket i årevis. Rúben Amorim sagde selv, at det gjorde det mindre specielt ikke også at vinde pokalen. Jeg forstår lidt, hvad han mener. Når man er spiller, er det meget mere specielt at vinde to titler på en sæson end bare én."

"Men det udvisker ikke den fantastiske sæson, Sporting havde, og de fortjente i høj grad dette mesterskab. Pokalfinalen var en knockout-kamp, som FC Porto var heldige at vinde."

Sporting vandt ligatitlen
Sporting vandt ligatitlenAFP

Er du enig med dem, der siger, at Premier League er en liga, der er skræddersyet til Rúben Amorim? 

"Ja, Rúben har niveauet, det har jeg sagt før. Jeg ved ikke, om det vil ske, men han har evnerne og potentialet til at gøre det, han har allerede været et stort emne i slutningen af sæsonen, og han vil sandsynligvis fortsætte med at være det i den nærmeste fremtid. Det vil være hans valg."

Hvis man er udenforstående, får man en fornemmelse af, at alle Premier League-klubber er mere og mere opmærksomme på portugisisk fodbold. Nogle gange er der endda nogle uventede signings. Føler du også, at portugiserne altid er på radaren, når du er i verdens mest konkurrencedygtige liga?

"Det tror jeg, og det faktum, at vi har så mange spillere, der kommer hertil og får succes, skyldes klubbernes voksende opmærksomhed på vores liga. Sandheden er, at det i dag ikke kun er engelsk fodbold, men også andre markeder, der er mere og mere opmærksomme på vores fodbold, og det er også meget godt for de portugisiske spillere."

Hvordan føltes det, da du hørte Roberto Martínez sige dit navn ved udtagelsen til EM? Var det ligesom første gang?

"Det var selvfølgelig meget specielt for mig. Det er en turnering, jeg har været så heldig at deltage i, og det er noget unikt, følelsen af at repræsentere sit land. Jeg vil gøre alt for at opnå store ting for vores land."

Hele gruppen må vide, hvordan de bliver betragtet, og at fodboldverdenen har Portugal som en af favoritterne. Er det et pres for dig, eller er du vant til det?

"Når man repræsenterer sit land, er der altid et pres for at levere. Vi er alle klar over, hvad vi kan opnå, og vi er nødt til at fokusere på os selv og ikke så meget på de eksterne faktorer, der forsøger at forstyrre gruppen."

"Som gruppe er vi nødt til at holde hinanden i hånden og fokusere på vores arbejde, alt andet må vi lægge bag os og gå med tanken om at repræsentere landet."

Der er et stort portugisisk samfund i Tyskland, er du forberedt på den overvældende støtte, du vil få der? Ikke kun til kampene, men også i Marienfeld (træningscentret, red.)?

"Vi ved selvfølgelig, at vi vil få støtte fra mange portugisere, og det regner vi med. Det er altid meget specielt, når vi kan regne med dem, og jeg håber, at de får os til at føle os hjemme under kampene."

Der er to uundgåelige navne på holdet: Pepe og Cristiano Ronaldo. Hvor vigtige er de for holdet?

"De er meget vigtige på grund af deres erfaring og den arv, de har efterladt på landsholdet, og alene af den grund fortjener de at være med i truppen. De er levende legender, som fortsætter med at levere deres bedste på klubniveau. For både min generation og de yngre er det altid en kilde til stolthed at være i stand til at dele hold med dem."

Palhinha sammen med Ronaldo
Palhinha sammen med RonaldoAFP

Og det er også dem, der går dybt for at finde motivationen til at få holdet op i gear?

"De ved helt sikkert hvordan. Når vi taler om erfaring, handler det meget om det, det er altid godt at have en blanding af ungdom og erfaring, fordi det giver gruppen en anden konkurrenceevne. At kombinere det på et sted som landsholdet er ekstremt godt, og vi er heldige at have den blanding."

Mange tak for denne snak med Flashscore og alt det bedste til EM.

"Også mange tak og alt det bedste."