EM 2024: Georgien skriver historie, tandløse Belgien og store knockoutkampe i vente

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM 2024: Georgien skriver historie, tandløse Belgien og store knockoutkampe i vente

Georgien fejrer kvalifikation
Georgien fejrer kvalifikationProfimedia
De sidste kampe i gruppespillet er overstået, og nu venter ottendedelsfinalerne. Et af holdene i knockoutfasen er Georgien, som skabte historie med deres sejr onsdag aften mod Portugal. Det samme kan dog ikke siges om Belgien, som akkurat sled sig videre til næste fase af turneringen.

Uinspirerende Belgien halter videre

Belgiens EM-kampagne har indtil videre ikke været imponerende, og deres 0-0-kamp mod Ukraine - som gjorde, at de sluttede på andenpladsen i gruppe E og sikrede sig en plads i knockoutfasen - var temmelig elendig.

Belgierne var tamme og sløve i angrebet og manglede enhver form for gnist og kreativitet. De så ud til at være ret tilfredse med at nøjes med en målløs uafgjort gennem hele opgøret.

De var også heldige med ikke at indkassere mål i kampens døende minutter, da Ukraine misbrugte en kæmpe chance, som ville have sendt Belgien ud.

Statistik for kampene
Statistik for kampeneStatsperform

Domenico Tedescos hold brugte de sidste par minutter af kampen på at trække tiden ved hjørneflaget på trods af, at de var på vej til at møde Frankrig i ottendedelsfinalen. Efter kampen blev de højlydt buhet ud af deres egne fans, som var utilfredse med deres spil og manglende vilje.

Belgien ser ikke godt ud og står over for den måske værst tænkelige modstander i næste runde. De bliver nødt til for alvor at oppe sig, hvis de vil have en chance mod franskmændene.

Georgiens særlige aften

Da Georgien kvalificerede sig til deres første internationale turnering, var der ikke mange, der forventede, at de ville få den store indflydelse. Men onsdag aften overraskede de Portugal og hele fodboldverdenen ved at sikre sig deres første store turneringssejr nogensinde og en plads i ottendedelsfinalerne.

Portugiserne stillede med et B-hold efter allerede at have sikret sig førstepladsen, men de havde stadig masser af kvalitet med spillere som Joao Felix, Pedro Neto og Cristiano Ronaldo.

Men georgierne, anført af stjernen Khvicha Kvaratskhelia og EM 2024-topscorer Georges Mikautadze (3), slog Portugal 2-0 og viste utrolig energi og beslutsomhed, ligesom de var kliniske på den sidste tredjedel.

Euro-topscorere
Euro-topscorereAFP, Statsperform

Det er virkelig en utrolig præstation for Georgien, som nu skal møde Spanien i knockoutfasen. Uanset hvad der sker fra nu af, har de været et frisk pust og meldt sig ind på den globale scene.

Sværvægtere støder sammen i knockout

Nu hvor gruppespillet er slut, kender vi den fulde program ved ottendedelsfinalerne. Den har været ved at tage form i et par dage, men det store samtaleemne er, at sværvægterne Tyskland, Portugal, Spanien, Frankrig og Belgien alle er havnet på samme side af vejen til finalen.

Kun ét af de fem ovennævnte hold kan nå finalen.

Spanien (som møder Georgien) og Tyskland (som møder Danmark ) kan mødes i kvartfinalen, mens Portugal (som møder Slovenien) ser ud til at møde vinderen af Frankrig og Belgien.

I den anden halvdel af lodtrækningen vil England være lykkelige for deres overkommelige vej, da de er havnet i den svagere halvdel på trods af, at de ikke har overbevist nogen med deres præstationer. De skal møde Slovakiet, i ottendedelsfinalen og vinder de den, skal møde vinderen af Schweiz og Italien.

De store overraskelser i gruppespillet betyder, at enten Holland, Rumænien, Østrig eller Tyrkiet kommer i semifinalen. Der er en reel chance for, at en af turneringens outsidere kommer i finalen.

Se det fulde program her.