EM 2024: Portugal imponerer, Tjekkiets brændte chancer og Belgien melder sig ind

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM 2024: Portugal imponerer, Tjekkiets brændte chancer og Belgien melder sig ind

Cristiano Ronaldo leverede en rekordstor ottende assist ved EM
Cristiano Ronaldo leverede en rekordstor ottende assist ved EMProfimedia
På dag ni af EM 2024 sluttede anden runde af kampene med Portugal, der for alvor stemplede ind, Tjekkiet, der svigtede foran mål, og Belgien, der gjorde tingene interessante i gruppe E. Få et overblik over dagens vigtigste samtaleemner nedenfor!

Tjekkerne måtte nøjes med uafgjort trods chanceorgie

Efter at have parkeret bussen i åbningskampen mod Portugal og alligevel tabt, tjekkede Tjekkiet ind til EM 2024 mod Georgien, men glemte at medbringe de rigtige støvler.

Det var tydeligt ud fra ændringerne i startopstillingen, at de ville være langt mere offensive i deres anden kamp, og det viste sig at være tilfældet, idet de stort set dominerede første halvleg og kun var bagud ved pausen på grund af to VAR-kendelser, hvoraf den ene nægtede dem et mål, og den anden gav Georgien et straffespark.

Tjekkerne holdt dog hovedet højt og fik en fortjent udligning efter en time ved stjerneangriberen Patrik Schick og pressede hårdt på for en sejr efter det.

Men selvom de skabte MASSER af chancer, var de ikke nær kliniske nok foran mål, og de formåede ikke at score igen på trods af, at de sluttede kampen med 3,09 xG, det højeste tal i turneringen indtil videre.

Tjekkerne brændte en masse chancer
Tjekkerne brændte en masse chancerFlashscore

Når det er sagt, er det bedre at have chancer og brænde dem end slet ikke at have chancer, og tjekkerne viste mod Georgien, at de har den individuelle kvalitet og evnen til at skabe åbninger på dødbolde. Deres afslutninger var heller ikke dårlige, og de satte en ny EM-rekord for flest skud på mål uden at vinde kampen (12).

Tjekkiet var mere dominerende mod Georgien end Tyrkiet, og derfor kan de meget vel slå tyrkerne i den sidste gruppespilskamp og sikre sig avancement. Det kræver do, at tjekkerne udviser en større kynisme foran mål.

Ronaldo og Portugal kommer op i gear

I åbningskampen mod tjekkerne fik Portugal en sejr i sidste øjeblik. På trods af at de førte 8-1 i antal skud på mål, vandt de kun knebent 2-1 over Tjekkiet.

Mod Tyrkiet lørdag i den anden gruppekamp var portugiserne dog anderledes effektive, og der var aldrig tvivl om sejren, da de vandt 3-0 og overtog førstepladsen i gruppe F. De to sejre betyder, at Portugal nu er sikkert videre til ottendedelsfinalerne.

Med tre skud på mål og tre mål var portugiserne bestemt kliniske i Dortmund. Bernardo Silva åbenede lørdagens målkonto, mens et vildt selvmål øgede portugisernes føring i første halvleg. Bruno Fernandes scorede det tredje mål, efter at han havde fået chancen serveret på et sølvfad af Cristiano Ronaldo.

Ronaldos assist var hans ottende i EM-historien, og dermed kom han på samme antal som Karel Poborksy i toppen af assistlisten for turneringen.

Bruno Fernandes blev assisteret af Ronaldo
Bruno Fernandes blev assisteret af RonaldoAFP, Opta by StatsPerform

Før turneringen blev der talt om Portugal som et af de hold, der kunne gå meget langt i Tyskland. De så lidt usikre ud i deres første kamp, men beviste, at de er den ægte vare i lørdag aften. Hvad angår Tyrkiet, så bliver deres sidste kamp mod Tjekkiet en gyser, hvor vinderen tager andenpladsen.

Belgien er bedre end gruppe E

Belgiens nederlag til Slovakiet i første runde var turneringens første store overraskelse, og det lagde pres på Domenico Tedescos talentfulde hold.

Da de gik ind til lørdagens møde med Rumænien, vidste de, at alt andet end en sejr ville efterlade dem i en usikker position og med stor risiko for at forlade turneringen tidligt.

De fik den nødvendige sejr i Köln efter at have scoret et af de tidligste mål i turneringens historie ved Youri Tielemans, inden Kevin De Bruyne scorede et sent mål til 2-0.

Set fra et neutralt perspektiv, så giver resultatet en meget spændende afslutning på Gruppe E.

Stillingen i gruppe E
Stillingen i gruppe EFlashscore

Da alle fire hold - Belgien, Rumænien, Ukraine og Slovakiet - nu har tre point, er der lagt op til maksimal dramatik i begge kampe onsdag aften.

Belgien møder Ukraine, mens Rumænien møder Slovakiet. Alle fire har vist, at de er i stand til at slå hinanden, så det er ikke til at forudsige, hvem der kommer til at gå videre.

Søndag begynder den sidste runde i gruppespillet. Spændingen er ved at ramme et nyt niveau i Tyskland, og vi glæder os!

Følg EM 2024 på Flashscore.