EM 2024: Spanien opnår det perfekte gruppespil, Italien redder sig i sidste sekund

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM 2024: Spanien opnår det perfekte gruppespil, Italien redder sig i sidste sekund

Spaniens spillere fejrer sejren i kampen i Gruppe B mellem dem og Albanien
Spaniens spillere fejrer sejren i kampen i Gruppe B mellem dem og AlbanienAFP
Gruppe B sluttede dramatisk mandag aften, og vi bringer dig her de vigtigste samtaleemner. Spanien sluttede med en sejrsprocent på 100 procent, mens Italien først i overtiden lykkedes med at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne - men der er stadig ubesvarede spørgsmål i forhold til de forsvarende mestre.

Ingen fejl fra Spanien

En perfekt rekord på ni pojnt i tre kampe i gruppespillet i en stor turnering er ikke noget at kimse af, og Spanien kan ikke klage efter deres 1-0-sejr over Albanien.

Luis de la Fuente foretog endda 10 ændringer i forhold til det hold, der slog Italien 1-0 i sidste uge, og en af disse spillere, Ferran Torres, viste kvalitet med sin skarpe afslutning, der afgjorde kampen.

Ferran Torres' målsekvens
Ferran Torres' målsekvensFlashscore

En flottere målscore ville have været en endnu større gevinst for deres træner, men de har altså endnu ikke lukket mål ind i turneringen og viser dermed, hvad mestre er lavet af.

I optakten til kampen bad De La Fuente de spanske medier om ikke at sammenligne hans hold med det succesfulde 2008-hold, der gik hele vejen i Schweiz og Østrig. Den bøn vil sandsynligvis falde for døve øren nu, mens forventningerne tvært i mod stiger.

Tandløst Albanien

Albanien gik ind til kampen mod Spanien velvidende, at en sejr var den eneste måde, hvorpå de kunne kvalificere sig til ottendedelsfinalerne. I en gruppe med sådanne sværvægtere ville det altid være en hård opgave, men de har vist hjerte gennem hele kampagnen.

Det har været en ringe trøst efter 1-0-nederlaget, der sendte dem ud. Derudover udfordrede de sjældent David Raya i det spanske mål - kun Kristjan Asllani så farlig ud, og det var fra distancen. En profil i front var det manglende led for dem mandag aften, men der er et godt fundament bag den position at bygge videre på fremover.

Zaccagni redder den italienske ære 

Italien var sekunder fra et ydmygende exit ved EM 2024 efter en virkelig forglemmelig turnering.

De håbede på et mirakel til at redde dem efter endnu en underpræstation mod Kroatien i aften. Det fik de.

Zaccagni målsekvens
Zaccagni målsekvensStatsPerform, AFP

I det sidste minut af overtiden var de bagud 1-0 og på randen af exit. Og så ud af ingenting, da alt håb syntes at være ude, dukkede Mattia Zaccagni op. Det var en fantastisk afslutning, som strøg ind i det øverste hjørne til stor ærgrelse for Luka Modric og Kroatien.

Italien havde måske ikke fortjent det, og det er svært at se dem nå langt ved EM 2024, men de har - trods alt - reddet skindet på næsen indtil videre.

Hjertesorg for Modric

Hvad angår Kroatien, gjorde de alt rigtigt denne aften og kunne ikke gøre meget for at stoppe et øjebliks individuel magi.

Apropos magi - det bliver højst sandsynligt Modrics sidste kamp ved en stor turnering. Sikke en trist måde at sige farvel på for en af fodboldens sande legender.

Luka Modrics heat map mod Italien
Luka Modrics heat map mod ItalienOpta by StatsPerform, AFP

Matematisk set er det måske ikke slut for Kroatien ved EURO 2024, men det vil kræve, at Tjekkiet og Georgien begge taber, og at England slog Slovenien med tre, mens Danmark vinder over Serbien. Det engelske resultat føles mindst sandsynligt - de har ikke lignet et hold, der kommer til at slå Slovenien med tre mål.