EM 2024-tracker: SLUT - Portugal skyder sejr hjem i overtiden på mål af stortalent

Portugal møder Tjekkiet
Portugal møder TjekkietAFP/Flashscore
Det har været en fantastisk start på EM 2024 i Tyskland, og i dag afvikles de sidste to gruppekampe i første runde, herunder Portugals åbningskamp. Få de seneste nyheder lige her i Trackeren.

23:04: Spillerbedømmelserne fra kampen er klar.

PSGs Vitinha fortsætter sin overdådige form fra slutningen af sæsonen i PSG med en dominerende indsats på Portugals midtbane.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

SLUT: Portugal lever livet farligt, men unge Conceicaos overtidsscoring giver dem trods alt en god start på turneringen.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

2-1 bliver det dermed mod et tjekkisk hold, der med al rimelighed kan føle sig trætte af resultatet efter en jætteindsats.

90+1: MÅL! Portugal trækker et sent, sent mål ved Francisco Conceicao.

Han står det helt rette sted efter et par tilfældige bolde i det tjekkiske felt og passerer fladt Stanek.

87': Diego Jota tror, at han har scoret et potentielt sejrsmål, men der er offside i opspillet. Ronaldo header på stolpen fra en placering på den gale side af forsvarslinjen, og derfor er Jotas mål på returen ugyldigt.

84': Portugal har haft bolden 71% af tiden, men en xG på 0,34 vidner ikke om, at de decideret er ved at smide en sikker sejr væk. Tjekkiets er på 0,20.

77': Portugal er langt fra tilfredse med det ene mål og fortsætter med at presse Tjekkiet i bund.

69': MÅL- Glæden varer kort for Tjekkiet, der indkasserer en udligning på et selvmål.

Robin Hranec får sat kroppen på en ellers flot redning fra Stanek, efter Nuno Mendes header bolden tæt ind foran mål.

Dermed får Portugal endelig valuta for deres spilovertag, og presset fortsætter.

62': MÅL- Tjekkiet brager sig foran! Lukas Provod tager sig af en clearing fra portugisernes forsvar, som han sender over i det fjerne hjørne fra en placering godt uden for feltet.

Det kan ikke kaldes helt fortjent, men når portugiserne gemmer til natten, beder de selv om kattepoten.

Smukt mål af Slavia Prags midtbanespiller.

60': Ronaldo tager et direkte frispark fra en giftig position, men den ryger lige ind i Staneks sikre hænder.

Kort efter bliver tjekkernes store angriber Patrick Schick udskiftet til fordel for Mojmir Chytil.

57':  Portugal ser ud til at forsøge at overfylde tjekkernes felt med spillere i højere grad, men indlæggenes kvalitet halter fortsat, og Tjekkiet afværger gang på gang relativt nemt.

50': Der er ikke foretaget udskiftninger i pausen.

46':  Portugal har endnu en halvleg til at knække en tjekkisk jerndefensiv i en kamp, hvor Ronaldo og Pepe vil forsøge at fejre deres respektive rekorder med maner.

Førstnævnte har derfor også gang i en større opsang til sit hold i spillertunnellen forinden.

Nemt bliver det dog ikke mod tjekkerne, der åbentlyst er fint tilfredse med et uafgjort resultat inden nogle lidt mere spiselige modstandere venter i gruppespillet.

Deres offensive aktioner har mildest talt været afmålte.

21:47: PAUSE- Ronaldo forsøger sig med en hård afslutning midt på mål, lige før dommeren fløjter til pause, men Jindrich Stanek i det tjekkiske mål er igen en sikker, sidste skanse.

Leao har været en stor kilde til uro, men Portugal har haft svært ved at blive rigtigt farlige, trods stort boldovertag.

40': Leao truer igen og igen tjekkernes højreside, men han har også sine teatralske sider. Det resulterer i et gult kort for et forsøg på at filme sig til et straffespark.

35': Tjekkerne står særdeles dybt på banen mod deres tekniske overmænd.

Gennemsnitlige positioner
Gennemsnitlige positionerOpta by Stats Perform

32': Bruno Fernandes sender en skøn pasning gennem et nåleøje i det tjekkiske forsvar, men Ronaldo brænder helt fri for mål. En eventuel scoring havde dog været offside.

25': Leao er er et mulehår fra at sætte et fladt indlæg fra Bruno Fernandes ind i det tjekkiske mål, men den sidste timing eller skostørrelse mangler for AC Milans angriber.

20': Tjekkiet har samtlige 11 mand i og omkring deres eget felt, og det er en giftig taktik med så meget tid tilbage af kampen. Imens spiller Portugal den konstant fra side til side, men bøvler med at skabe chancer.

12': Ronaldo bliver nedlagt uden for det tjekkiske felt og appellerer for frispark, men der er ingen kære bedstemor for den 39-årige verdensstjerne. Tjekkerne frustrerer deres modstandere, mens regnen siler ned over Red Bull Arena.

7': Portugal har lagt offensivt fra land, meget forventeligt, men den tjekkiske defensiv virker solid indtil videre.

1': Bolden er givet op i Leipzig.

Kl. 20:56: Ronaldo er den første spiller til at deltage i seks EM-slutrunder.

Han danner angrebsduo med den 14 år yngre Rafael Leao.

Kl. 20:29 - I Tyskland indleder Portugal deres EM-turnering med en kamp mod Tjekkiet i Leipzig. Se startopstillingerne nedenfor.

41-årige Pepe starter inde, hvilket betyder, at han er klar til at blive den ældste spiller i EM-historien!

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

SLUT: En medlevende kamp ender med 3-1 til Tyrkiet i en kamp, der havde flere fremragende scoringer, og flere gode muligheder til begge mandskaber. Tyrkiet havde de fleste chancer, men Georgien var bestemt ikke uefne, og kunne med lidt mere held i sprøjten havde fået det ene point med sig.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by StatsPerform

90+6': MÅL - Georgien satser hele butikken, og tager målmanden med frem på et hjørnespark. Det giver tyrkerne mulighed for at score i tomt mål ved Kerem Akturkoglu

90+6': CHANCE - Georgien sender først bolden på stolpen, og efterfølgende bliver bolden pareret til hjørnespark af en midtstopper. Kæmpe drama til allersidst.

90+3': CHANCE - Georgien får en kæmpe mulighed for udligning, men de to georgiere går nærmest i vejen for hinanden og sender bolden forbi mål.

90': Der er lagt seks minutter til kampen, og regnen siler stadog ned i Dortmund.

87': CHANCE - Tyrkerne får en kæmpe chance for at afgøre kampen, med et frit hovedstød fra indskiftede Yusuf Yazici. Han kunne dog ikke passere den georgiske keeper.

79': Både Vincenzo Montella og Willy Sagnol forsøger at forberede sig på de sidste 10 minutter med indskiftninger. Montella og tyrkerne begynder at trække sig tilbage på banen med et femmands-forsvar, mens Sagnol og Georgien skal jagte en udlignende scoring.

70': Georgien er på ingen måde færdig i denne kamp. Giorgi Kochorashvili sender bolden på overiden af overliggeren.

66': MÅÅÅL - Turneringens med afstand bedste mål er sat ind af Arda Güler fra Real Madrid. Med venstrebenet kanonerer han bolden i det fjerneste hjørne. Fra 26 meter og med en hastighed på 116 km/t er Tyrkiet foran igen.

65': Efter en god time har det mest været tyrkisk pres hele vejen igennem - de har haft 60 procent boldbesiddelse og fører xG-scoren 1,18-0,92, men det står stadig 1-1, hvilket betyder, at Georgien er godt med i kampen.

Boldbesiddelse
BoldbesiddelseOpta by StatsPerform

57': Hakan Calhanoglu sender et stenhårdt frispark afsted fra distancen, men Giorgi Mamardashvili afviser den hårdt sparkende tyrker.

52': Tyrkerne er kommet marginalt bedre fra land end georgierne. Ingen af mandskaberne har lettet foden så meget som en smule fra gaspedalen, og spillet bølger frem og tilbage.

46': Begge hold er kommet på banen, og ingen har set anledning til at skifte ud.

45+1': Efter et enkelt tillægsminut er de to hold netop gået til pause med stillingen 1-1.

Statistikker fra 1. halvleg
Statistikker fra 1. halvlegOpta by Statsperform

41': Kampen har sat sig. Tyrkerne er fortsat mest på bolden, men Georgien viser flere gange, at de kan være farlige på omstillinger.

31': Georgien svarer hurtigt tilbage, selvom de ikke har været meget oppe på tyrkernes banehalvdel. Georges Mikautadze kommer først på et fladt indlæg og sparker udligningen i nettet. Det er Georgiens første EM-scoring i historien.

Opspil til mål
Opspil til målOpta by StatsPerform

26': Det er lige ved at gå galt igen for Georgien. Tyrkerne får bolden i nettet igen, men målet bliver annulleret for offside.

25': Bedst som Georgien har afværget det første tryk kommer tyrkerne foran. Højrebacken Mert Muldur tæsker bolden op i målhjørnet med en forrygende flugter.

11': Tyrkiet har netop noteret sig for en farlig afslutning. Den tyrkiske midtbanespiller Kaan Ayhan sender et langskud på indersiden af stolpen. Få sekunder senere er georgierne tæt på at score, da et afrettet skud tvinger Mert Gunok i det tyrkiske mål til en redning.

5': Det kan godt være, at det er Tyskland, der er værter ved slutrunden, men de tyrkiske tilhængere har indtaget Signal Iduna Park i Dortmund, og leverer en lydkulisse, der sjældent er set ved en EM-slutrunde. Tyrkerne er også startet bedst og sidder tungt på boldbesiddelsen.

Kl. 18:00 - Kampen mellem Tyrkiet og Georgien er fløjtet i gang.

Kl. 17:08 - Det tyrkiske landshold kan forvente en stor opbakning til dagens kamp. Deres fans er i hvert fald i god stemning inden opgøret.

Kl. 17:02 - Den georgiske landstræner Willy Sagnol, har udvalgt de 11, der skal starte i landets første slutrundekamp nogensinde.

Holdsopstillinger
HoldsopstillingerFlashscore

Kl. 16:15 - Tyrkiet, der altså påbegynder deres EM kl. 18.00, får en større hjemmebanefordel, på grund af de mange indbyggere med tyrkisk ophav i Tyskland.

Læs mere om dette her:

Kl. 16:00 - Efter tre dage med tre kampe er vi nede på kun to kampe i dag, når første runde af gruppespillet afsluttes med et dobbeltopgør fra gruppe F.

Først, fra kl. 18.00, tager turneringsdebutanterne Georgien imod Tyrkiet, før en af favoritterne, Portugal, tager imod Tjekkiet kl. 21.00.