EM 2024-tracker: Ottendedelsfinalerne nærmer sig, topdommer til Danmark-Tyskland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM 2024-tracker: Ottendedelsfinalerne nærmer sig, topdommer til Danmark-Tyskland

Opdateret
Danske fans er klar til 1/8-finale
Danske fans er klar til 1/8-finaleLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, Flashscore
Støvet er ved at lægge sig efter en hektisk afslutning på gruppespillet ved EM, men det betyder ikke, at nyhederne går i stå. Vores Tracker er dit faste holdepunkt for alt det nyeste fra Tyskland, som ottendedelsfinalerne nærmer sig.

Kl. 22:03 - En 10-årig Khvicha Kvaratskhelia mødte i 2011 sit idol, Cristiano Ronaldo, da sidstnævnte indviede en fodboldskole i Georgien. 

Onsdag aften fik han Ronaldos trøje efter at have været den ubestridte leder på Georgiens landshold, da de overbevisende slog Portugal 2-0.

Læs mere om den historie her: 

Kl. 21:25 - Engelske The Guardian har lavet en powerranking af holdene ved EM, hvor de rangerer de 24 mandskaber efter foreløbige bedrifter. 

Her har Danmark en noget slunken 13.plads. Fjerderingest blandt de resterende 16 hold. 

Det sker med skudsmålet:

"Kasper Hjulmands hold kan glæde sig over at have klaret sig videre til knockout-fasen, men der mangler stadig noget. De er ikke så flydende i deres spil, som de var ved EM i 2020, hvor de nåede semifinalen, og det faktum, at de ikke vandt en eneste gruppekamp, vil give anledning til bekymring. Deres bedste præstation var mod England, hvor de spillede uafgjort 1-1, men der kan argumenteres for, at de fortjente at vinde."

Kl. 19:40 - Det bliver ikke hr. Hvem-som-helst, der skal dømme den spændende kamp mellem Danmark og Tyskland. Det er derimod en af international fodbolds mest respekterede dommere, engelske Michael Oliver, der skal passe fløjten.

Han har dømt det tyske landshold tre gange tidligere, blandt andet i en venskabskamp mod netop Danmark i 2017, og alle opgør er endt uafgjort. 

Kl. 17:35 - Tyskland kommer til at spille i hvidt mod Danmark, oplyser Kicker. Tyskerne brugte deres meget omtalte pink/lilla spilletrøje i sidste gruppekamp mod Ungarn, men 1/8-finalen kommer til at se ud, som den skal, hvis man er fodboldromantiker. Sådan stillede de to hold i hvert fald op i 1992.

Derudover oplyser DFB også, at der kommer til at være en tre kilometer lang "fan-walk" inden kampen, med start klokken 17. Her vil der blive uddelt mad og drikke samt tyske flag, så længe lager haves.

Kl. 16:15 - Et af temaerne i gruppespillet var den manglende indflydelse fra offensive superstjerner som Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Harry Kane og Antoine Greizmann, der endnu ikke er kommet i gang i Tyskland.

Turneringens topscorer er i øjeblikket Georgiens Georges Mikautadze med tre mål.

Topscorere ved EURO 2024 indtil videre
Topscorere ved EURO 2024 indtil videreOpta by StatsPerform, AFP

Kl. 13:40 - I gruppespillet er der blevet sat masser af rekorder med både turneringens ældste og yngste spiller nogensinde! Der blev også slået rekord for antallet af kort. Læs mere om den historie her.

Kl. 11:40 - Nu hvor gruppespillet er overstået, har vi sammensat en startellever med de bedste spillere ifølge Flashscores interne spillervurderingssystem.

Læs alt om, hvem der kom på vores hold og hvorfor her.

Holdet i gruppespillet
Holdet i gruppespilletFlashscore

Kl. 11:30 - Og så var der 16 tilbage. Otte hold har nu forladt EM 2024, hvor gruppespillet sluttede i går aftes, og ottendedelsfinalerne starter i weekenden. Det har været en uge med opture og nedture, men hvem er videre, og hvem skal møde hvem?

Du kan se den fulde liste over de kommende kampe her.

Omtaler