EM 2024: Tyskerne rammer første bump på vejen, mens Ungarn-sejr tænder et lille håb

Niclas Fullkrug reddede Tyskland fra nederlag
Niclas Fullkrug reddede Tyskland fra nederlagProfimedia
Den sidste runde af gruppespillet ved EM 2024 begyndte søndag, og gruppe A fik en dramatisk afslutning. I begge kampe var der mål i sidste minut, da Tyskland spillede uafgjort med Schweiz, og Ungarn sendte Skotland hjem.

Tyskerne viser første svaghedstegn

Efter to stærke præstationer - en 5-1-sejr over Skotland og en 2-0-sejr over Ungarn - viste turneringens værter, Tyskland, et glimt af skrøbelighed i deres kamp mod Schweiz i tredje gruppekamp søndag, som endte 1-1 i Frankfurt.

Tyskland indkasserede deres første mål fra en modspiller i turneringen, efter at de kun havde indkasseret et selvmål i åbningskampen mod Skotland. Desuden skulle de helt frem til slutfasen for at sikre sig førstepladsen i gruppen, da Niclas Füllkrug udlignede i det 92. minut.

Fullkrugs udligning
Fullkrugs udligningAFP, Opta by StatsPerform

Selvom tyskernes underliggende statistik antyder, at de burde have slået schweizerne komfortabelt - de havde 62 procent boldbesiddelse og 1,65 xG mod 0,57 - viste de, at de er i stand til at blive slået ud af kurs.

Det er bestemt ikke tid til at gå i panik for Julian Nagelsmann og hans tropper, men tyskernes næste modstandere vil se på den schweiziske plan for at kvæle dem og forsøge at gentage den i knockout-fasen.

Efter at have toppet gruppe A skal Tyskland nu møde nummer to i gruppe C (sandsynligvis Danmark, Serbien eller Slovenien). Schweizerne sikrede sig andenpladsen og skal nu møde nummer to i gruppe B (sandsynligvis Italien eller Kroatien).

Den endelige stilling i gruppe A
Den endelige stilling i gruppe AFlashscore

Skotland ude

Skotland havde ikke meget at byde på ved EM 2024, og det lykkedes ikke for skotterne at vinde i søndagens knald-eller-fald-kamp i gruppe A mod Ungarn. I sidste ende var det Ungarn, der med et dramatisk mål i sidste minut vandt kampen 1-0 og gav sig selv håb om at gå videre.

Skotland indledte turneringen med et pinligt nederlag til værterne fra Tyskland, og selv om Steve Clarkes hold svarede igen med en velfortjent uafgjort mod Schweiz (1-1), svigtede de endnu en gang i det endelige nederlag i Stuttgart.

Skotterne vil pege på et straffespark i anden halvleg, som VAR besluttede ikke at se på, men det var en marginal kendelse, og de kan ikke klage for meget efter kun at have haft ét skud på mål i hele kampen.

Med exit fortsætter Skotland sin negative rekord med aldrig at være gået videre fra gruppespillet i en større turnering.

Ungarn har ligesom Skotland heller ikke været imponerende, men søndag aften gav de sig selv en livline. Hvad der lignede en uinspirerende uafgjort kamp og exit fra turneringen mod Skotland endte med at blive en dramatisk sejr.

Kevin Csoboth afsluttede køligt et flot kontraangreb, hvilket skabte stor glæde hos de ungarske fans, og sejren giver dem et spinkelt håb om at gå videre.

Vargas skade altoverskyggende

Et af de store samtaleemner i Stuttgart var den alvorlige skade, som Ungarns Barnabas Varga pådrog sig, da han kolliderede med den skotske målmand Angus Gunn efter 70 minutter.

Varga gik i en luftduel med målmanden, og de to stødte sammen, og angriberen landede meget uheldigt. Lægerne på stadion styrtede ind på banen, og Varga blev afskærmet, mens han blev tilset. Efter længere tids behandling blev han blev båret fra banen.

Den alvorlige reaktion fik mange til at frygte det værste, men efter slutfløjtet kom nyheden om, at han var ved bevidsthed og i en stabil tilstand.

Den ungarske anfører Dominik Szoboszlai greb Vargas trøje umiddelbart efter sit holds sejr i sidste minut for at hylde sin sårede kammerat.