Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM 92'-helt lovpriser Grønbæk efter fransk drømme-start: Har tilpasset sig lynhurtigt

EM 92'-helt lovpriser Grønbæk efter fransk drømme-start: Har tilpasset sig lynhurtigt
EM 92'-helt lovpriser Grønbæk efter fransk drømme-start: Har tilpasset sig lynhurtigtProfimedia
Efter at Albert Grønbæk fortsatte storformen efter landskampspausen med at score og levere en assist i Rennes' 3-0 sejr over Montpellier har det franske medie "L'Equipe" talt med den tidligere danske europamester fra 1992, John Sivebæk, der er agent for den danske landsholdsspiller.

I interviewet bliver Sivebæk bl.a.spurgt ind til hans mening om hvordan Grønbæk er kommet i gang i det franske. Hertil svarer den danske agent. 

"Normalt tager det altid lidt tid, et par måneder, at tilpasse sig et nyt land, et nyt mesterskab. Der er en ændring af sprog, kultur, spil. Jeg husker min ankomst til Saint-Étienne (1987-1991), det var ikke let. Men han virker allerede godt tilpas, han viser stor karakterstyrke. Man må sige, at danske spillere har vænnet sig til at tilpasse sig, fordi de ofte skal ud af landet for at komme videre", siger Sivebæk.

Sivebæk snakker også om det usædvanlige valg, som Grønbæk tog, da han for to år siden valgte at kvitte AGF til fordel for Bodø-Glimt, som han siden var med til at udvikle til et hold, der har kunnet spillet med om kvalifikationen til Champions League.

"Han fulgte en anden vej, han udviklede sig på en anden måde, det er sandt. Men han var allerede en meget god spiller, da jeg fulgte ham på ungdomsholdene i Aarhus, og han kunne vise sig frem i Norge. Ved at spille i Europa Cuppen hvert år kunne han blive observeret af talentspejdere fra hele Europa og skrive under for Rennes."

Sivebæk lovpriser den tidligere AGF-spiller og påpeger, at Grønbæk er utrolig alsidig:

"Han er en ret komplet spiller, men hans vigtigste aktiv er hans løbekvalitet. Han har en meget stor motor, og bevæger sig meget godt. Han er i stand til at spille på alle midtbanepositioner, fordi han også er ret teknisk begavet."

Rennes og Grønbæk ligger effter fire kampe på 7.pladsen i den franske Ligue 1.