EM-kvartfinaler: Hvilke spillere må sidde over med karantæner og hvem er i karantænefare

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM-kvartfinaler: Hvilke spillere må sidde over med karantæner og hvem er i karantænefare

Adrien Rabiot går glip af sprængfarlig bombe af en kvartfinale.
Adrien Rabiot går glip af sprængfarlig bombe af en kvartfinale.MARCUS BRANDT/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Så er EM-slutrunden nået frem til de afgørende kampe, hvor de største hold i Europa kæmper om at komme et skridt nærmere trofæet. I kvartfinalerne er der lagt op til flere store kampe mellem nogle verdens bedste hold og spillere. Men hvilke spillere må egentlig sidde over med enten karantæner eller skader? – Det har Flashscore taget et kig på.

Der er stor gevinst ved at holde sig fra de gule kort i kvartfinalerne. Hvis en spiller er i karantænefare og modtager et gult kort i en kvartfinale, må den pågældende spiller sidde over i semifinalen. Alle gule kort bliver dog slettet efter kvartfinalerne, så hvis man modtager en advarsel i semifinalen, så udløser det IKKE en karantæne til finalen.

Fredagens kampe

Spanien vs Tyskland (Klokken 18)

Kvartfinalerne bliver sparket i gang med et brag, når værtsnationen Tyskland møder Spanien. Et opgør, der er en finale værdig, og heldigvis tyder det på, at begge hold har alle spillere til rådighed. 

Spanien har på det nærmeste cruiset gennem turneringen uden problemer. De strøg igennem gruppen med maksimumpoint og havde heller ingen problemer i ottendedelsfinalen mod Georgien, som de vandt med 4-1. Midtbanestyrmanden Rodri sad ude i sidste gruppekamp mod Albanien med karantæne, og han skal holde sig i skindet, hvis han skal deltage i en eventuel semifinale.

Karantæner: Ingen.

Karantænefare: Alvaro Morata, Dani Vivian, Dani Carvajal og Robin Le Normand.

Tyskland måtte undvære forsvarsspilleren Jonathan Tah i ottendedelsfinalen mod Danmark. Samtidig var Tahs stoppermakker Antonio Rüdiger tvivlsom med en lårskade. Rüdiger spillede dog hele kampen mod Danmark, og han så slet ikke ud til at være hæmmet. Derfor er hele det tyske hold formentlig klar til fredagens kamp mod Spanien.

Karantæner: Ingen.

Karantænefare: Antonio Rüdiger, Maximilian Mittelstädt og Robert Andrich.

Portugal vs Frankrig (Klokken 21)

Fredagens anden kamp er også gigantisk, når de to finalister fra 2016 mødes igen. For otte år siden vandt Portugal 1-0 over Frankrig efter forlænget spilletid, og franskmændene vil uden tvivl gerne have hævn.

Portugal måtte ud i en straffesparkskonkurrence mod Slovenien for at gå videre til kvartfinalen. På de 120 minutter fik Portugal kun et enkelt gul kort, og derfor har Roberto Martinez alle spillere til rådighed. Til gengæld er der et par spillere, der kan risikere en plads på tribunen i en eventuel semifinale, hvis de modtager et gult kort.

Karantæner: Ingen.

Karantænefare: Joao Cancelo, Cristiano Ronaldo, Pedro Neto, Ruben Neves, Joao Palhinha, Francisco Conceicao og Roberto Martinez.

Frankrig skuffede en lille smule ved kun at blive nummer to i gruppen, og derfor skulle de møde Belgien i ottendedelsfinalen. Her vandt franskmændene 1-0 på et sent selvmål af Jan Vertonghen. I kampen mod Portugal må de undvære midtbanemanden Adrien Rabiot, som gennem hele turneringen har været stærkt spillende.

Karantæner: Adrien Rabiot.

Karantænefare: Aurelien Tchouameni, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele og Kylian Mbappé.

Lørdagens kampe

England vs Schweiz (Klokken 18)

England har været et af de store hold, der har skuffet allermest ved slutrunden. Et langgaber af et gruppespil blev byttet ud med en tumultarisk ottendedelsfinale, hvor et sent Jude Bellingham-saksespark sikrede England forlænget spilletid, hvor de i sidste ende vandt. Netop Bellingham er i fare for at misse semifinalen, hvis han får et gult kort mod Schweiz.

Karantæner: Marc Guehi.

Karantænefare: Jude Bellingham, Kobbien Mainoo, Kieran Trippier, Phil Foden og Conor Gallagher.

Schweiz har overrasket mange ved slutrunden ved at spille flot og hurtig fodbold, mens de samtidig er uhyggeligt skarpe på omstillinger. Til kampen mod England har landstræner Murat Yakin samtlige spillere til rådighed, men skulle det lykkes at komme forbi England, så skal det gerne ske uden alt for mange kort.

Karantæner: Ingen

Karantænefare: Granit Xhaka, Dan Ndoye, Ricardo Rodriguez, Vincent Sierro, Remo Freuler og Murat Yakin.

Holland vs Tyrkiet (Klokken 21)

Kvartfinalerne rundes af med et opgør, der formentlig bliver med masser af power. Tyrkiet har nærmest spillet på hjemmebane hele slutrunden mens der også altid er fuld opbakning til det hollandske landshold.

Holland har været lidt svingende i deres præstationer og sluttede faktisk på en tredjeplads i Gruppe D med fire point. Der var dog ingen slinger i den hollandske vals i ottendedelsfinalen mod Rumænien og vandt kampen med 3-0. Holland har ingen karantæner til kampen, men Matthijs de Ligt er dog tvivlsom grundet sygdom.

Karantæner: Ingen.

Karantænefare: Denzel Dumfries, Donyell Malen, Jerdy Schouten og Joey Veerman.

Tyrkiet har spillet med stor passion, og de er blevet båret frem af de mange tusinde energiske fans på tribunerne. Det kan måske også resultere i, at nogle spillere bliver overtændte i kampene. Tyrkerne har i hvert fald fået masser af kort og karantæner i løbet af turneringen. Tyrkerne har fået 18 gule kort i turneringen, hvilket er flest af alle. Derfor er de heller ikke overraskende, at de har et par karantæneramte spillere. Dog er anfører Hakan Calhanoglu og forsvarsspilleren Samet Akaydin tilbage fra karantæne.

Karantæner: Orkun Kökçü og Ismail Yüsek. 

Karantænefare: Salih Özcan, Kenan Yildiz, Mert Gunok, Ugurcan Cakir, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Arda Güler, Zeki Celik og Abdulkerim Bardakci.