EM-pointer: Ukrainere udviser heltemod, mens Rangnicks østrigere fortsat imponerer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM-pointer: Ukrainere udviser heltemod, mens Rangnicks østrigere fortsat imponerer

Oleksandr Zinchenko og Anatoliy Trubin kæmpede begge flot for Ukraines altafgørende sejr over Slovakiet fredag eftermiddag.
Oleksandr Zinchenko og Anatoliy Trubin kæmpede begge flot for Ukraines altafgørende sejr over Slovakiet fredag eftermiddag.Hesham Elsherif/NurPhoto via AFP
Den første uge af et spændende EM 2024 nærmer sig sin afslutning, og vi reflekterer over lørdagens vigtigste samtaleemner, da Ukraine leverede et comeback mod Slovakiet, Østrig fortsatte med at imponere under Ralf Rangnick, og Frankrig kæmpede uden superstjernen Kylian Mbappé.

Ukraine viser hjerte og holder liv i EM-håbet

I pausen af Ukraines afgørende kamp mod Slovakiet stod Serhiy Rebrovs mandskab på afgrundens rand. De var bagud, så ikke specielt farlige ud, og deres EM-drøm var i fare.

Men en meget bedre præstation i anden halvleg, anført af Mykola Shaparenko, gav dem en kæmpe 2-1-sejr, som sætter dem i en meget bedre position til at slippe videre fra deres gruppe.

Shaparenko - som scorede et mål og lavede en assist i en Man of the Match-værdig præstation - førte et ubarmhjertigt beslutsomt ukrainsk hold til deres første tre point.

Mykola Shaparenko var i absolut hopla i fredagens ukrainske sejr.
Mykola Shaparenko var i absolut hopla i fredagens ukrainske sejr.Opta by Statsperform & Profimedia

Efter en chokerende indsats i 3-0-nederlaget til Rumænien i ukrainernes åbningskamp lignede dette mere dét Ukraine, som fansene var vidne til under kvalifikationsprocessen.

De afslutter gruppespillet med endnu en stor kamp mod Belgien, vel vidende at ét point sandsynligvis vil være nok til at garantere en plads i knockoutfasen. Hvis de viser samme gejst i den kamp, som de gjorde i anden halvleg mod Slovakiet, vil de have alle muligheder for at få et resultat.

Rangnicks mænd fortsætter med at imponere

Efter smalle åbningsnederlag til sværvægterne i gruppe D, henholdsvis Frankrig og Holland, vidste Østrig og Polen, hvor vigtig deres kamp i Berlin var.

Det var Østrig, der kom flyvende ud af starthullerne med Gernot Trauners tidlige hovedstød, da Ralf Rangnicks mænd fortsatte, hvor de slap efter en stærkt konkurrencepræget åbningskamp med Kylian Mbappé og Co.

Polen svarede igen ved Krzysztof Piatek, men det var Østrig, der forblev i front med deres højintensive gegenpress, og deres positive tilgang gav pote i kampens afsluttende kvarter.

Mål fra Christoph Baumgartner og Marko Arnautovic forseglede en enormt imponerende sejr for Das Team, der fortsætter en bemærkelsesværdig formfremgang under Rangnick med nu syv sejre i de seneste ni kampe.

Frankrig tandløs uden Mbappé

Nogle gange værdsætter man ikke en spiller fuldt ud, før man får et glimt af livet uden ham. Fredag aften blev det tydeligt, hvordan Frankrig ser ud uden Kylian Mbappé, og det var ikke nødvendigvis nogetsjovt syn.

Frankrigs talisman er det, der bringer deres elektriske tempo på omstillingerne og et dræberinstinkt foran mål. Han er en konstant trussel mod forsvarsspillerne, og uden ham ser Frankrig tandløse ud.

I sidste ende var Frankrig heldige med at få et point, efter at Xavi Simons' mål blev annulleret af VAR, og selv om Mbappé var et stort savn, har det været den mest overbevisende start på turneringen for VM-finalisterne.

De holdt fast i en uimponerende 1-0-sejr mod Østrig i deres åbningskamp, og bortset fra to gyldne chancer, som Adrien Rabiot misbrugte, skabte de meget lidt i aften i endnu en undervældende opvisning.

Mbappé vil være tilbage, og Frankrig vil derfor være bedre, men at være så afhængig af én spiller er bekymrende og viser deres skrøbelighed i denne turnering.