EMs All-Stars efter gruppespillet: Et georgisk plankeværk og magiske Musiala

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EMs All-Stars efter gruppespillet: Et georgisk plankeværk og magiske Musiala

Jamal Musiala spiller et ekstremt stærkt europamesterskab indtil videre
Jamal Musiala spiller et ekstremt stærkt europamesterskab indtil videreProfimedia, Flashscore
Gruppespillet ved EM 2024 er officielt overstået, så det er tid til at kigge lidt i bakspejlet og gøre status inden 1/8-finalerne. Hvilke spillere har været bedst i løbet af de første uger? Her er Flashscores bud, baseret på vore egne spillerbedømmelser. Der er ikke blevet plads til nogen danskere, men meget kan heldigvis nå at ændre sig endnu!

Seks forskellige nationer er repræsenteret på gruppespillets all-star hold. Ikke overraskende er det sprudlende Spanien, der dominerer i formationen med fire spillere.

Valget af spillere er udelukkende baseret på Flashscores spillerbedømmelser, der er baseret på en lang række statistikker. Kun de spillere, der har spillet mindst 100 minutter, har været i betragtning.

Det bedste hold i Euro 2024-gruppespillet
Det bedste hold i Euro 2024-gruppespilletFlashscore

Målmand

Giorgi Mamardashvili (Georgien) 7,7

Georgierne er en af de store overraskelser ved EM 2024, og de kan takke målmand Giorgi Mamardashvili for deres avancement til ottendedelsfinalen. Valencia-keeperen lavede hele ti redninger mod Tjekkiet og holdt buret rent i den sensationelle 2-0-sejr over Portugal.

Forsvar

Dani Carvajal (Spanien) 7,7

Dani Carvajal er 32 år gammel, men løber stadig som en vanvittig. Han tilbagelagde 21,5 kilometer i sine to optrædener i gruppespillet og bidrog med et mål i 3-0-sejren over Kroatien.

Aymeric Laporte (Spanien) 7,7

Aymeric Laporte er et bevis på, at et skifte til Saudi-Arabien ikke nødvendigvis betyder et fald i præstationerne. Når den 30-årige har været på banen, har han imponeret. Det er i høj grad takket være ham, at Spanien ikke har lukket et eneste mål ind i denne turnering.

Ruben Dias (Portugal) 7,7

At Ruben Dias blev sparet på den sidste spilledag mod Georgien, kunne straks mærkes. Uden ham mistede Portugals forsvar sin sædvanlige jernmand, og et 2-0-nederlag til Georgien blev derfor en realitet.

Nuno Mendes (Portugal) 7,8

Med en tophastighed på 35,2 km/t er Nuno Mendes en af de hurtigste spillere ved dette års EM. Han er taktisk disciplineret og er dertil en offensiv trussel på den portugisiske venstreflanke.

Midtbane

Toni Kroos (Tyskland) 7,8

Toni Kroos' afleveringer leveres altid med den største præcision, hvilket på imponerende vis understreges af en afleveringsprocent på 95,7 procent. Den rutinerede tysker har allerede leveret 326 afleveringer til sine holdkammerater ved dette EM - den næstbedste midtbanespiller i denne kategori er italieneren Nicolo Barella med 105 afleveringer færre.

Kroos' pasninger mod Skotland
Kroos' pasninger mod SkotlandStatsPerform, Profimedia

Pedri (Spanien) 8,0

Der er allerede skrevet meget om Pedris talent. Han er kun 21 år gammel og spiller alligevel en central rolle for de spanske favoritter.

Fabian Ruiz (Spanien) 8,1

Der er helt sikkert større navne i den spanske trup end Fabian Ruiz. Men den 28-årige midtbanespiller har været fremragende indtil videre. Hans vidunderlige mål i 3-0-sejren over Kroatien vil leve længe i de spanske tilhængeres hukommelse, og med en afleveringsprocent på 91,5 procent er Fabian Ruiz et sublimt bindeled på den spanske midtbane.

Angreb

Cody Gakpo (Holland) 7,8

Med otte gennemførte driblinger, to mål og en enorm løbevillighed har Cody Gakpo virkelig fortjent sin plads på gruppespillets bedste hold.

Gakpos mål mod Østrig
Gakpos mål mod ØstrigStatsPerform, Profimedia

Kylian Mbappe (Frankrig) 8,5

Kylian Mbappe har været i centrum flere gange ved dette EM. Hans forestående skifte til Real Madrid ramte de internationale medier lige før turneringens start. Og i åbningskampen mod Østrig lagde han først op til et selvmål med et flot indlæg og brækkede derefter næsen.

Alle, der frygtede, at superstjernen ville gå glip af resten af slutrunden, tog fejl. I den tredje gruppekamp mod Polen var han tilbage på banen iført en særlig maske - og scorede på straffespark i 1-1-kampen.

Jamal Musiala (Tyskland) 8,7

Den 21-årige offensivspiller betragtes som det største vidunderbarn i tysk fodbold. Han har allerede bevist sit talent ved flere lejligheder på allerhøjeste niveau, men hans første store turnering - VM i 2022 - viste sig at være en kæmpe skuffelse. Alt er anderledes denne gang:  Musiala dribler, Musiala tryller, Musiala scorer. Det har han på nuværende tidspunkt gjort to gange.

Musiala er gruppespillets bedste spiller
Musiala er gruppespillets bedste spillerFlashscore