Euro 2024 LIVE Tracker: Danmark færdige ved EM efter to skæbnesvangre minutter

Velkommen til Flashscore's Euro 2024 Fodbold Tracker til en hyperspændende lørdag aften, hvor først Italien er i aktion mod Schweiz før Danmark møder Tyskland på Westfalenstadion.

Statistik fra kampen:

Tyskland - Danmark - Kamp-statistik
Tyskland - Danmark - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

SLUT: Der var åbent hus i det danske forsvar i slutningsfasen, hvor offiside-kendelser og redninger fra Schmeichel forhindrede flere tyske mål. Men Danmark er færdige ved EM-slutrunden efter en ellers flot præstation, hvor man havde tyskerne på hælene, men var uheldige med to skæbnesvangre minutter, der trak gejsten ud af danskerne.

83': Det er syvende gang, at Danmark møder en værtsnation ved en stor slutrunde og i de seks foregående kampe har vi tabt.

76': Jacob Bruun Larsen, Jonas Wind og Victor Kristiansen kommer på banen. Ud går Alexander Bah, Rasmus Højlund og Andreas Christensen.

68': MÅL (2-0) - Var det lyset, der blev slukket for Danmark? Nico Schlotterbeck sender en lang stikning afsted til Musiala, Schmeichel misbedømmer situationen, går ikke ud og sparker bolden væk og i stedet får Musiala en gratis chance, hvor han uden problemer udplacerer den danske målmand.

66': Rasmus Højlund får en ny stor chance, da han bliver spillet flot fri med en indenoms-aflevering, men United-angriberen er bare ikke skarp i øjeblikket og får afsluttet lige på Manuel Neuer.

Andreas Christensen på græsset efter duel med Jamal Musiala
Andreas Christensen på græsset efter duel med Jamal MusialaLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

58': Tyskland fanger Danmark i en lynhurtig kontra, hvor Havertz er totalt fri og chipper bolden over Schmeichel, men også forbi mål

51': MÅL (1-0) - Tyskland får tilkendt et straffespark efter Joachim Andersen bliver bedømt til at have hånden på bolden, og Kai Havertz scorer sikkert selv om om Schmeichel næsten er helt ude ved bolden. Fra himmel til helvede for danskerne.

46: Joachim Andersen får scoret efter en række kontraer i feltet, men målet bliver annulleret for offside.

46': Vi er i gang igen i Dortmund

Danmark blev sat under et voldsomt pres i starten af kampen, hvor hjemmeholdet kom buldrende, og specielt var farlige ved hjørnespark. Danmark fik gradvist bedre styr på spillet og var godt med i kampen på det tidspunkt, hvor uvejret stoppede kampen. Efter uvejret havde danskerne brug for igen at finde tilbage til deres spil, og var meget tæt på at tage føringen ved Højlunds chance lige før pausen.

Statistik ved pausen:

Tyskland - Danmark - Halvlegs-statistik
Tyskland - Danmark - Halvlegs-statistikOpta by Stats Perform

PAUSE: Det er målløst ved pausen

45': Danmarks bedste chance. Danmark erobrer bolden og fanger tyskerne i en omstilling. Thomas Delaney forsøger at finde Rasmus Højlund på tværs, men Manuel Neuer kommer godt ud af sit mål og får reddet med det yderste af neglene.

41': Efter flere kontraer i det tyske felt lander bolden for fødderne af Højlund, der hamrer bolden forbi mål

37': Tyskerne får med det samme en kæmpe chance, da David Raum skruer en perfekt aflevering ind til Havertz, som dirigerer et hårdt hovedstød mod mål, heldivis lige på Kasper Schmeichel, der afværger med en refleks-redning.

35': Så er vi igang igen og på trods af uvejret ser banen ganske fornuftig ud.

Kl. 21.55 - Spillerne er på vej på banen igen og begynder opvarmningen.

Kl. 21.43 - Det er første gang siden 2012 at en kamp er blevet supenderet på grund af dårligt vejr, dengang var det Ukraines kamp mod Frankrig, der blev afbrudt efter 57 minutter.

32': Kampen afbrydes forhåbentlig kunmidlertidigt på grund af det voldsomme tordenvejr, der er brudt ud over Westfalenstadion.

31': Efter Robert Andrych laver et hårdt frispark på kanten af feltet mod Mæhle, får Christian Eriksen en gylden mulighed for at vise sin ekspertise, men sparker lige i muren. Regnen er nu begyndt at vælte ned over Westfalenstadion.

24': Efter glimrende dansk opspil får Mæhle bolden inde i det tyske felt, men skyder et par meter forbi fra en spids vinkel

20': Christian Eriksen modtager en fantastisk lang aflevering fra Joachim Andersen, får den tæmmet flot, men Antonio Rüdiger får reddet til hjørmespark med en desperat tackling.

17': Toni Kroos sender et frispark i den danske mur efter at Andreas Christensen har nedlagt Leroy Sane' på kanten af det danske felt. Alt i mens er det begyndt at lyne over Westfalenstadion, mens et kæmpe uvejr ligger og ulmer over Westfalenstadion.

Jannik Vestergaard i kamp med Kai Havertz
Jannik Vestergaard i kamp med Kai HavertzAFP

11': Kimmich lægger en sukkerbold over 30 meter til Havertz, som helflugter bolden flot, men Schmeichel får skubbet bolden til hjørne. Danmark under et voldsomt pres i begyndelsen.

6': Joshua Kimmich sender en kanonkugle af et langskud afsted mod Kasper Schmeichel, som redder flot til hjørnespark

4': Nico Schlotterbeck kommer højest til et hjørnespark og header bolden i mål, men målet bliver korrekt annulleret af dommer Michael Oliver for frispark mod Andreas Skov Olsen.

1': Så har vi fået kampen fløjtet i gang på Westfalenstadion. KOM SÅ DANMARK!!!!

Kl. 20.45 - Kampen mod Tyskland ved EM 2024 er det 33. opgør mellem et tysk/vesttysk og et dansk herrelandshold i historien. Statistikken er desværre ikke til at klappe med den rød-hvide klaphat over. Ni danske sejre, seks uafgjorte og 17 nederlag er det blevet til gennem historien.

Seneste møde var i en testkamp forud for EM 2020 (2021) på neutral bane i Østrig. Her blev det 1-1 med Yussuf Poulsen som dansk målscorer.

I 2017 mødte vi tyskerne på Brøndby Stadion i en 25-års jubilæumskamp for EM-sejren i 1992. Den kamp endte ligeledes 1-1. Denne gang med Christian Eriksen som dansk målscorer.

Kl. 20.13 - Kasper Hjulmand har overrasket på to pladser før ottendedelsfinalen mod Tyskland. Efter at Morten Hjulmand er karantæneramt har Hjulmand valgt at give startpladsen til Thomas Delaney. Ud over Hjulmands skifte med Delaney har den danske landstræner også foretaget en ændring i front, hvor Jonas Wind glider ud til fordel for Andreas Skov Olsen.

Kai Havertz er med fra start mod Danmark, hvor Antonio Rüdiger også starter på trods af at han pådrog sig en skade i den sidste gruppekamp.

Med Jonathan Tah suspenderet, vil Rüdigers forsvarspartner være Nico Schlotterbeck, en af ​​tre ændringer foretaget af træner Julian Nagelsmann, da David Raum og Leroy Sane også får deres første start ved EM.

Sådan stiller de to hold op:

Tyskland - Danmark - Holdopstillinger
Tyskland - Danmark - HoldopstillingerOpta by Perform Stats

Schweiz - Italien - Kamp-statistik
Schweiz - Italien - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

SLUT: De regerende italienske europamestre er færdige ved EM efter de taber 2-0 til Schweiz

83': Schweizerne begyndte kampen med en treback-kæde med wingbacker, der lagde masser af pres på italienerne. Men nu har de trukket sig ned i et fem-mands-forsvar, og det giver italienerne masser af plads til at føre bolden fremad.

Federico Chiesa i kamp med Dan N'Doye
Federico Chiesa i kamp med Dan N'DoyeProfimedia

73': Italienerne kommer meget tæt på en reducering, da Mattia Zaccagni bliver spillet fri i dybden i en suspekt offside-position, og prikker bolden videre til Gianluca Scamacca, som rammer til stolpen. Der var chancen, der kunne have fået italienerne tilbage i kampen

69': Mateo Retegui er kommet på banen i stedet for Barella i et desperat italiensk forsøg på at give det italienske angreb mere kraft. Umiddelbart resulterer det i, at italienerne får flyttet spillet en anelse mere op på den schweiziske halvdel, men det er meget lidt, de får produceret.

61': Passiviteten i den italienske spil er næsten chokerende, og man har næsten på fornemmelsen at schweizerne stille og roligt bare kan spille bolden rundt resten af kampen uden fare for at italienerne kommer i nærheden af at erobre bolden mens tempoet i kampen også er gået drastisk ned.

51': Schweizerne er tæt på at forære italienerne en gylden mulighed for at komme tilbage i kampen, da Fabian Schär i et forsøg på at cleare bolden med hovedet rammer sin egen stolpe, men til sidst får schweizerne ryddet op og kan ånde lettet op.

46': MÅÅÅÅÅLLLLL (2-0) - Schweizerne spilder absolut ingen tid med at fortsætte hvor de slap i 1. halvleg, da Ruben Vargas modtager en flot aflevering på kanten af feltet, og smadrer bolden i kassen til schweizisk 2-0 føring.

46': Så har vi fået sat i gang i 2. halvleg, og der skal ske noget helt radikalt for italienerne, hvis de ikke skal på sommerferie om tre kvarter.

Statistik ved halvleg:

Schweiz - Italien - Halvlegs-statistik
Schweiz - Italien - Halvlegs-statistikFlashare

PAUSE: Det er meget tæt på at blive 2-0 til Schweiz lige før pausen, da Fabian Rieder er tæt på at snyde Donnarumma, med et fantastisk skruende frispark fra en spids vinkel, som den store PSG-keeper kun akkurat får skubbet på stolpen. Det var virkelig tæt på.

37': MÅÅÅÅÅÅÅLLL (1-0) Så gik den ikke længere for italienerne, der ligner et hold, der har fået hedeslag i Berlins ulidelige varme. Efter virkelig flot opspil, bliver den fremstormende Remo Freuler fodret med en sukkerbold i feltet og sparker den flot i kassen med en halvflugter forbi Donnarumma

29': Italienerne bliver skilt ad på kryds og på tværs af schweizerne. Italienerne står dybt, men alligevel har schweizerne ingen problemer med at finde hul mellem kæderne, det eneste schweizerne ikke har formået endnu er at levere den afgørende aflevering til føringsmålet.

24': Schweizerne snyder totalt den italienske offside-fælde, da Breel Embolo spilles totalt fri med Gianluigi Donnarumma, men Embolo viser alt for tydeligt, hvor han vil skyde, og PSG-keeperen redder uden problemer skuddet mod øverste fjerne hjørne.

18': Nicolo Barella snyder totalt det schweiziske forsvar ved et frispark tæt på feltet, da han chipper bolden flot videre til den umarkerede Giovanni di Lorenzo, der totalt fejler sin helflugter, men situation dømmes også marginalt offside.

Ruben Vargas og Giovanni di Lorenzo i kamp
Ruben Vargas og Giovanni di Lorenzo i kampAFP

9': Det er schweizerne, der har taget teten i kampens indledende fase, hvor de presser italienerne langt tilbage, dog uden at skabe de helt store åbne chancer ind til nu. Der er ikke så meget respekt for de regerende europamestre.

4': Skal man dømme ud fra Luciano Spalletti, så er italienerne virkelig tændt på opgaven. Sjældent at se en landstræner synge SÅ meget med på en nationalmelodi som Spaletti gjorde, der var virkelig ild i øjnene.

1': Så har vi fået kampen sparket i gang på det olympiske stadion i Berlin

Kl. 17.45 - Schweiz er de sande eksperter i ikke at vinde ottendedelsfinaler ved store turneringer. De har ikke formået at vinde i den oprindelige spilletid ved de sidste otte turneringer på dette stadie af turneringen, og de er blevet slået ud ved syv af disse lejligheder.

Kl. 17.21 - Silvan Widmer, der er suspenderet, er den eneste schweiziske ændring fra 1-1-kampen mod Tyskland. Træner Murat Yakin har dog været modig med sin startformation, idet han har valgt den angrebsorienterede Ruben Vargas til at spille, hvilket formentlig betyder at Dan Ndoye skifter til en wingback-rolle.

Kl. 17.09 - Luciano Spalletti har valgt at skifte ikke færre end syv spillere i startopstillingen, siden Italiens siden kampen mod Kroatien, hvor italienerne scorede et sent mål i tillægstiden. Bolognas forsvarsspiller Riccardo Calafiori er suspenderet efter at have fået to gule kort i gruppespillet og erstattes af Gianluca Mancini i midterforsvaret. Gianluca Scamacca, Nicolo Fagioli, Federico Chiesa, Stephan El Shaarawy og Bryan Cristante får også chancen i startopstillingen.

Kl. 17.03 - Sådan stiller de to hold op til kampen:

Schweiz - Italien - Holdopstillinger
Schweiz - Italien - HoldopstillingerFlashare

Kl. 16.30 - Italiens landstræner Luciano Spalletti har indrømmet, at han tror, at hans hold vil være meget mere afslappet i ottendedelsfinalen mod Schweiz.

"Vi var nødt til at komme igennem gruppen. Det har vi gjort. Og nu forventer jeg at se dem lidt mere afslappede, fordi vi med det samme fokuserer på en knockout-kamp," sagde han. "Man kan ikke overveje x, y eller z. Faktisk er tiden inde nu, for vi kan kun komme videre til næste runde, hvis vi vinder denne kamp."

Kl. 16.11 - Den vigtige tyske forsvarsspiller Antonio Rüdiger er blevet meldt klar til kampen i aften, hvilket er et kæmpe boost for værterne.

Rüdiger har døjet med en haseskade, men er blevet klar igen på det rigtige tidspunkt. Men der er også godt nyt for det danske landshold eftersom Christian Eriksen også er blevet klar til kampen på trods af de maveproblemer, som gjord,e han ikke kunne tage del i gårsdagens træning. Her kan du læse om de vigtigste spørsmål før Danmarks kamp mod Tyskland.

Video-optakt til Tyskland-Danmark:

Forhåndsvisning af kampe
Flashscore

Kl. 16.05 - Her er vores første videooptakt af aftenens kampe - Italien tager imod Schweiz efter en indsats i gruppespillet, som man ikke kan sige var en europamester værdig.

På samme tid imponerede schweizerne i deres gruppe og vil udgøre en solid trussel mod de forsvarende mestres chancer for at nå kvartfinalen.