EURO 2024 LIVE Tracker: Skuffende nullert mellem to af de store EM-favoritter

Endnu en stor EM-dag venter
Endnu en stor EM-dag venterAFP, Flashscore
Vi nået EMs ottende dag, og efter at Italien og Spanien i går krydsede klinger, har vi endnu en kamp mellem giganter kl. 21:00, når Frankrig og Holland mødes. Men inden da skal Slovakiet forsøge at hive deres anden EM-sejr i land mod Ukraine mens Polen og Østrig skal forsøge at kickstarte deres EM-turnering. Følg alle kampene med vores EURO 2024 Tracker.

SLUT: Forventningens glæde blev den største, efter et generelt skuffende opgør mellem to af de største favoritter. Det begyndte ellers lovende, men langsomt gik modet og initiativet ud af kampen. Xavi Simon var tæt på at smide en bombe, der kunne ryste nyt liv i kampen, men målet blev annulleret for offside. Hen mod sluningen af kampen virkede begge hold tilfredse med 0-0.

Statistik fra de 90 minutter
Statistik fra de 90 minutterOpta by StatsPerform

90': Der er lagt fem minutter til kampen.

82': Det begynder at dufte lidt af EM-slutrundens første målløse kamp, og mens de to hold godt kan leve med det, vil det omvendt betyde at Polen er det første hold, der bliver elimineret fra turneringen. Holland er ikke dygtige nok til at få afleveringerne til at ramme en medspiller, mens Frankrig med indskiftningen af Olivier Giroud, har omlagt sit spil en smule.

69': Holland får bolden i nettet ved Xavi Simons, men efterfølgende bliver der dømt offside på Denzel Dumfries, der var i offside-position da Simons afsluttede. Efter et længere VAR-tjek bliver det opretholdt, og dermed stadig målløst mellem Holland og Frankrig.

67': Det er Frankrig der sidder på flæsket. Griezmann bliver spillet helt fra i N'Golo Kante, men han får ikke rigtigt ram på bolden. Holland står bare og parerer de franske stormløb.

60': Marcus Thuram kommer til en af de bedre chancer efter pausen, men Inter-angriberen ender alligevel med at sende bolden et par meter ved siden af. Kort efter er det Aurelien Tchouameni, der header snert over mål.

52': De sidste 45 minutter er begyndt i et mere adstadigt tempo end før pausen. Måske de to trænere også begynder at skæve til stillingen i gruppen, hvor begge hold snildt vil kunne leve med en uafgjort.

46': Anden halvleg er sat i gang med de samme 22 spillere som forlod banen før pausen.

PAUSE: Første halvleg har været ganske jævnbyrdige, med Frankrig med kampens største chance. Tempet er dalet lidt i forhold til indledningen, og Holland har især stillet sig lidt længere tilbage på banen. Frankrig mangler dog for alvor at få brudt Virgil Van Dijk og Holland ned. Svaret kunne sidde på bænken i form af Kylian Mbappé.

Stats fra første halvleg
Stats fra første halvlegOpta by StatsPerform

42': Frankrig nærmer sig det hollandske mål. Griezmann har fået et par frispark i gunstige positioner, men ingen af dem har voldt Bart Verbrüggen i det hollandske mål nævneværdige problemer.

34': Opgøret har fundet en mere naturlig balance. Holland har trukket sig en smule mere tilbage på banen, og overlader bolden til Frankrig. Didier Deschamps tropper mangler dog tydeligt Mbappé.

25': Midtvejs i første halvleg er det franskmændene der er i front på xG-barometeret. Rabiots og Griezmanns spildte mulighed vægter højt i Frankrigs samlede xG på 0,42.

Kampens xG
Kampens xGFlashscore

14': Kæmpe chance til Frankrig, hvor Adrien Rabiot forsøger at spille bolden videre til Antoine Griezmann, i stedet for at forfølge sin egen chance. Det ender med at begge får fumlet bolden væk fra farezonen. Kort efter kommer Griezmann til en fin afslutning, men franskmanden mangler den sidste præcision.

8': Memphis Depay appellerer sammen med resten af Holland for et straffespark, da de mener at William Saliba trækker hollænderen væk fra bolden. Taylor vinker dog afværgende.

2': Jeremie Frimpong er ved at give Oranje en drømmestart. Efter en fransk opspilsfejl kommer den lynhurtige Leverkusen-spiller igennem, men Mike Maignan i Frankrigs mål får reddet.

1': Opgøret i Leipzig er fløjtet i gang af kampens engelske dommer, Anthony Taylor.

Kl. 20:51 - Frankrig har krammet på Holland, hvis man kaster et blik på deres seneste indbyrdes møder. De to hold mødtes i kvalifikationen, og her vandt Les Bleus begge opgør.

Indbyrdes møder
Indbyrdes møderFlashscore

Kl. 20:38 - Startopstillingerne til braget mellem Holland og Frankrig er klar. Frankrig er fra start uden Kylian Mbappe, der brækkede næsen i Frankrigs første kamp.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

SLUT: Det slutter med en østrigsk sejr på 3-1. Efter en god start, overtog Polen mere og mere af spillet, og fik fuldt fortjent udlignet ført pausen. Kampbilledet var byttet rundt efter pausen, og Østrig var skarpe da det skulle afgøres, og de får halet lidt ind på målscoreren. Polen ligner et hold der er førdige ved EM.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by StatsPerform

90': Der er lagt fire minutter til kampen.

84': Østrig er slet ikke færdige med at skabe chancer. Stefan Posch sender et missil afsted med retning mod hjørnet, men Szczesny hiver en fremragende redning ud af ærmet

78': MÅÅÅÅLL (1-3) - Marco Arnautovic eksekverer sikkert fra 11-meter pletten.

77': Straffespark til Østrig...

75' Østrig er umådeligt tæt på at komme på 3-1. Baumgartner kommer frem i et kommandoraid, og serverer bolden for Patrick Wimmer, der dog må se sin afslutning pareret af Szczesny.

67': MÅÅÅÅÅLLL (1-2) - Østrig i front på deres første afslutning efter pausen. Alexander Prass spiller en lang bold til Christoph Baumgartner, som skærer ind i banen og sender et brag af en scoring op i nederste højre hjørne, uden chance for den polske keeper.

Opspil til mål
Opspil til målOpta by StatsPerform

60': Stemingen blandt de poslek fans er steget markant, efter at Robert Lewandowski er kommet på banen. Sammen med Karol Swiderski er Barcelona-spilleren kommet på banen til den sidste time.

56': En af Østrigs helt store profiler er Marcel Sabitzer. Dortmundspilleren der tidligere har spillet i både Bayern München og Manchester United, har dog ikke fået indstillet sigtekornet rigtigt til dagens kamp. De mangler for alvor at sætte sig igennem, og det ligner på ingen måde den velkendte "voll-gas fussball", som vi kender det fra Rangnick.

51': En misforståelse i det centrale polske forsvar giver Østrig et hjørnespark, som stopperen Stefan Posch er tæt på at heade ind.

46': Anden halvleg er sat igang i Berlin

PAUSE: Østrig startede bedst og kom også foran efter et flot hovedstød. Stille og roligt kom polakkerne tilbage i kampen, og fik overtaget styringen. Det kastede et par gode muligheder af sig, men det er blot blevet til en enkelt scoring.

45+1: Polens anfører Zielinski tester Pentz i målet med et frispark, og Pentz viser hvorfor Brøndby var så forhippede på at forlænge hans kontrakt.

43': Begge hold kæmper med at holde fast i bolden. Det er tydeligt, at begge hold virker tilfredse med stillingen inden pausen, hvor de så kan få friske dessinner fra Rangnick og Michal Probierz.

30': MÅÅÅÅÅÅLLLL (1-1) - Polsk udligning på et rigtigt angriber-mål fra Krzysztof Piatek. Angriberen fra Istanbul Basaksehir i Tyrkiet, fik ellers blot en enkelt kamp i kvalifikationen, og sad også på bænken i hele kampen mod Holland.

29': TV-billederne viser voldsom aktivitet på den polske bænk, og det har måske motiveret de polske spillere til at skifte gear.  De kommer længere frem i banen, og kommer til fine afslutningner.

17': Polen viser en smule tænder, og Piotr Zielinski sender en afslutning afsted der bliver blokeret. Polakkerne appellerer for straffespark, men kampens tyrkiske dommer vinker afværgende. Kort efter er det Nicola Zalewski der i en relativt fri position, er tættere på at ramme Brandenburger Tor end målet bag Brøndby-keeperen Patrick Pentz.

10: MÅÅÅÅL (0-1) -  Østrig tager føringen. Rutinerede Gernot Trauner fra Feyenoord er helt fri foran kassen, og header sikkert bolden i nettet bag Wojciech Szczesny, efter et fornemt indlæg fra Phillipp Mwene. Det er Trauners første mål på landsholdet siden 2020.

9': Det er Østrig der er startet bedst, uden dog at være kommet til de helt store muligheder. Ralf Rangnicks udvalgte dominerer boldbesiddelsen, og er det eneste hold med afslutninger på mål.

1': Kampen er fløjtet igang på Olympiastadion i Berlin

Kl. 17:45 - Stillingen i gruppen viser, at det er to mandskaber der skal have en sejr, hvis de skal gøre sig forhåbninger om videre avancement.

Stillingen i gruppen
Stillingen i gruppenFlashscore

Kl. 17:31 - I den tidlige kamp mellem Slovakiet og Ukraine, kan Denis Vavro og resten af slovakkerne ægre sig over manglende skarphed. I forhold til kampens xG, burde Slovakiet have vundet kampen, meni sidste ende måtte de gå tomhændet derfra.

Kampens xG

Kl. 17:22 - Opmærksomheden rettes nu mod Berlin, hvor Polen og Østrig begge er på udkig efter deres første point i turneringen i gruppe D.

Se startopstillingerne nedenfor, hvor Polens talisman-angriber Robert Lewandowski fortsat sidder på bænken.

Næsten kun et land i krig kan have sportsfolk, der kæmper så hårdt. Man må tage hatten af for Ukraine, der med ryggen mod muren producerede et vanvittigt comeback, da tingene så allersortest ud. Og nu kan de lige pludselig drømme om at komme videre fra gruppen.

Slovakiet - Ukraine - Kamp-statistik
Slovakiet - Ukraine - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

SLUT: Så er der blæst i fløjten for sidste gang i dagens kamp i Düsseldorf. Ukraine vinder 2-1 over Slovakiet, og lige pludselig står vi nu med tre hold på tre points i Gruppe E

85': Det er så fortjent. Ukrainerne har leveret en kæmpe arbejdsindsats i 2. halvleg, og en enorm vilje til at komme først på bolden.

80': MÅÅÅÅÅÅÅLLLL (1-2) - Shaparenko sender en lang bold op mod Yaremchuk, der i løb tæmmer bolden og i samme bevægelse prikker den uhyre elegant forbi Dubravka til ukrainsk føring. Et sandt kongemål!

72': Ukraine fanger igen i en hyperfarlig omstilling, hvor Yaremchuk og Mudryk er to mod to slovakiske forsvarere. Men Yaremchuks dårlige aflevering presser Mudryk ud i en unødvendig spids vinkel, og hans afslutning volder heller ikke Dubravka problemer.

65': Efter udligningen er der en helt anden energi og tro på tingene fra ukrainernes side. De kaster sig ind i tacklinger, som gjaldt det livet!

54': MÅÅÅÅÅLLLL (1-1) - Ukraine scorer deres første mål ved EM og udligner til 1-1 efter en slovakisk fejl, hvor ukrainerne kørte en lynhurtig omstilling og efter hurtigt opspil fra Zinchenko, er det Mykola Shaparenko, der sender bolden ind i nederste, venstre målhjørne.

46': De sidste 45 minutter er sat i gang

Statistik fra 1. halvleg:

Slovakiet - Ukraine _ Halvlegs-statistik
Slovakiet - Ukraine _ Halvlegs-statistikOpta by Stats Perform

PAUSE: Der er fløjtet til pause i Düsseldorf. Slovakiet begyndte klart bedst ligesom i deres kamp mod Belgien og kom fortjent foran. Ukrainerne er dog kommet godt tilbage og denne kamp er langt fra overstået.

41': Slovakiets keeper Martin Dubravka dykker flot ned og stopper et farligt frispark fra en spids vinkel fra Oleksandr Zinchenko.

36': Ukrainerne er langsomt ved at finde tilbage til deres kraftfulde spil og lægger i øjeblikket et tungt pres på slovakkerne.

32': Schranz er den første slovakiske spiller, der har scoret to gange ved et EM. Schranz har dog ikke haft nogen stor sæson for sin klub Slavia Prag, hvor han kun har scoret to gange. Men under EM har han ind til nu virkelig fundet formen.

24': Sikke en mavepuster for ukrainerne, der har har virket meget rådvilde mod et slovakisk mandskab, der spiller med stor selvtillid.

17': MÅÅÅLLLL (1-0) - Slovakiet tager Ukraine på sengen med et hurtigt taget langt indkast fra Haraslin, hvor Ivan Schranz ligesom i den første kamp mod Belgien viser sin målnæse og header Slovakiet i front.

11': Slovakiets Lukas Haraslin har kampens første farlige afslutning, da han dribler sig vej ind i Ukraines felt og afslutter med et hårdt flat skud, som Anatoliy Trubin afværger med en flot fodparade.

6': De to nationer er begyndt i et noget højere tempo end vi oplevede ved Danmarks kamp mod England i går

1': Så er der blevet fløjtet op til de første 45 minutter på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf

Kl. 14.44 - 3-0 nederlaget mod rumænerne har haft store konsekvenser i den ukrainske opstillinger, hvor Viktor Tsigankov, Real Madrids målmand Andriy Lunin, Yukhym Konoplya og Taras Stepanenko er røget ud. Lunin erstattes af Benficas Anatoliy Trubin, mens Tsigankov erstattes af bundrutinerede Andriy Yarmolenko.

Slovakiets træner Andriy Yarmolenko har givet genvalg til alle efter den sensationelle sejr mod Belgien.

Kl. 14.22 - Sådan stiller Slovakiet og Ukraine op:

Slovakiet - Ukraine - Holdopstillinger
Slovakiet - Ukraine - HoldopstillingerFlashare

Kl. 14:00 - Hej og velkommen til endnu en stor dag ved EM med tre kampe fra både gruppe D og gruppe E.

Kl. 15:00 starter vi med sidstnævnte, når naboerne Slovakiet og Ukraine møder hinanden i Düsseldorf.

Slovakkerne sørgede for turneringens måske største overraskelse indtil videre, da de slog Belgien med 1-0 og dermed satte sig i en god position til at komme videre fra gruppen. Derimod var der ikke så meget at juble over for ukrainerne, som tabte 3-0 til et et tændt rumænsk landshold.

Forhåndsvisning af Slovakiet - Ukraine
Flashscore

Derefter, fra kl. 18.00, mødes Polen og Østrig, og begge hold jagter point efter deres nederlag i første runde. Polakkerne har dog fået et enormt boost i skikkelse af Robert Lewandowski, som er klar igen. Polens mest scorende landsholdsspiller nogensinde missede  2-1-nederlaget til Holland på grund af en skade, men forventes at spille en stor rolle mod Østrig.

Og endelig er der dagens hovedkamp, når Frankrig tager imod Holland i aftenens brag mellem de to giganter.  Kylian Mbappe brækkede næsen mod Østrig, og der var frygt for, at han ville gå glip af denne kamp, men med en ny specialmaske er den nyklækkede Real Madrid spiller klar til at starte for franskmændene.