EURO 2024 LIVE Tracker: To mål på fem minutter giver Holland semifinalebillet

Det er sidste dag i kvartfinalerne ved EURO 2024, hvor England møder Schweiz i Düsseldorf, før Holland møder Tyrkiet i Berlin.

Statistik fra kampen:

Holland - Tyrkiet - Kamp-statistik
Holland - Tyrkiet - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

SLUT: Trods et gigantisk tyrkisk pres til sidst lykkedes det takket være refleksredninger fra Verbrüggen at holde fast i sejren og hollænderne er dermed klar til semifinalen mod England

84´: Tyrkerne er gået længere frem på banen, hvilket giver meget mere plads til hollænderne. Det hollandske kombinationsspil glider nu smertefrit igen. For tyrkerne er det desperate minutter.

75': MÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLL (2-1) - På fem minutter har hollænderne vendt kampen. Efter et hollandsk pres sender Denzel Dumfries en flot tværbold ind til Cody Gakpo, der i duel med en tyrkisk forsvarer får skramlet bolden i mål.

70': MÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLL (1-1) Holland udligner, da Stefan de Vrij stiger flot til vejrs på en aflevering fra Depay, og header den stenhårdt forbi Mert Günok

64': Tyrkiet kommer igen tæt på at fordoble føringen, da en clearing fra et frispark fra Hakan Kalhanoglu falder hen for fødderne af Kenan Yildiz, der  kanonerer bolden mod målet men Bart Verbruggen parerer bolden og Van Dijk får clearet til hjørnespark.

56': Real Madrids 19-årige stjerne Arda Güler er tæt på at score sit andet mål i turneringen, da han brager et fantastisk spark fra 25 meter på stoplen. Hollænderne ånder lettede op

51': Med indskiftningen af Weghorst er der allerede kommet meget mere tyngde i det hollandske angreb og det er lige ved at give pote, da han efter en lang aflevering header bolden på tværs til den fremstormende Epay, men dommerens fløjte lyder for offside. Kan blive en lang halvleg for tyrkerne.

46': Så har vi fået sat 2. havleg i gang i Berlin, og som ventet er Weghorst sendt på banen i stedet for Steven Bergwijn.

PAUSE: Den hollandske træner Ronald Koeman har i sandhed fået noget at tænke på i pausen, hvor Holland i 2. halvleg får en kæmpe udfordring, hvis de skal nedbryde den tyrkiske forsvarsmur. Det kan ikke vare længe før vi får at se hollændernes angrebs-es Wout Weghorst på banen?

41': Skulle dette resultat holde, så vil det være tyrkernes største international triumf siden de nåede VM-semifinalen i 2002

35': MÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLL (0-1) Tyrkiet viser igen deres styrke i hovedspillet. Arda Guler sender et smukt, højt indlæg i feltet, hvor Samet Akaydin stiger til vejrs og header bolden ind under overliggeren.

23': Hvis hollænderne skal forbi den tyrkiske mur, som Vincenzo Montello snedigt har fået opstillet, så skal der helt anderledes tempo på spillet, som ofte foregår i gå-tempo, der mangler i den grad bevægelse hos "Oranje"

15': Det enorme tyrkiskee ophav gør deres bedste for at drive deres helte frem mod den hollandske overmagt og hver gang "Oranje" har bolden bliver de mødt af en massiv pibekoncert.

7': Tyrkerne trækker sig langt tilbage, når hollænderne er i angreb, og det har givet to chancer til Memphis Depay i kampens begyndelse, dog uden at det har givet pote for de hollandske favoritter

1': Vi har fået sat kampen i gang

20.59 - Vi skifter straks over til den anden semifinale mellem Holland og Tyrkiet.

Tyrkiet har lavet tre ændringer fra kvartfinalen: Orkun Kökcü og Ismail Yüksek har sammen med Merih Demiral fået karantæne Hakan Calhanoglu, Samet Akaydin og Salih Ozcan er med i stedet for. Ronald Koeman har valgt at give genvalg til alle 11 spillere fra sejren mod Rumænien. Sådan stiller de to hold op:

Holland - Tyrkiet - Holdopstillinger
Holland - Tyrkiet - HoldopstillingerOpta by Stats Perform
England - Schweiz - Kamp-Statistik
England - Schweiz - Kamp-StatistikOpta by Stats Perform

England - Schweiz (6-4) - Trent Alexander-Arnold hamrer bolden i kassen og sender England i semifinalen

England - Schweiz (5-4) - Amdouni reducerer med et spark midt i målet

England - Schweiz (5-3) Yann Sommer er tæt på bolden, men Toney scorer alligevel

England - Schweiz (4-3) - Pickford gætter den rigtige side, men Shaquiri scorer alligevel

England - Schweiz (4-2) - Saka scorer sikkert uden chance for Sommer

England - Schweiz (3-2) - Fabian Schär giver Schweiz en smule håb og reducerer

England - Schweiz (3-1) - Bellingham udplacerer sikkert Yann Sommer

England - Schweiz (2-1) - Pickford redder et dårligt straffe af Manuel Akanji

England - Schweiz (2-1) Cole Palmer sættter bolden sikkert til højre forbi Sommer

SLUT PÅ FORLÆNGET SPILLETID, VI SKAL I STRAFFESPARKSKONKURRENCE:

116': Shaqiri er ved at tage Pickford totalt på sengen, da han meget overraskende sparker direkte på mål ved et hjørnespark, men til alt held for målmanden fra Everton tager bolden overliggeren og ryger i sikkerhed for englænderne

110': Begge lande har lavet angrebsudskiftninger. Ivan Toney har afløst Harry Kane mens Xherdan Shaqiri er kommet ind i stedet for målscorer Embolo.

106': Vi er i gang igen, skal vi endnu engang ud i straffespark?

SLUT PÅ 1. HAVLEG AF DEN FORLÆNGEDE SPILLETID

101': Southgate har bragt 13 nye navne ind på landsholdet siden slutrunden i Qatar, og det er nu en række af disse, Eze, Konsa, Cole Palmer, der skal gøre forskellen for England i denne kvartfinale. Det er dog en af de etablerede kræfter, Bellingham, der får englændernes første chance i den forlængede spilleted, men hans skud i feltet gribes sikkert af Sommer.

95': Efter at schweizerne i første omgang får afvist et lovende engelsk angreb, falder bolden for fødderne af Declan Rice, der resolut trykker af af, den har retning mod fjerneste hjørne, men Sommer får afværget med en fremragende parade.

91': Den forlængede spilletid er sat i gang

VI SKAL I FORLÆNGET SPILLETID!!! Englænderne tog initiativet efter udligningen, men det var schweizerne, der fik den bedste chance lige før slutfløjtet, da N'Doye ville have haft et frit hovedstød, hvis Embolo ikke havde snittet bolden i sidste øjeblik.

80': MÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLL (1-1) - Englænderne svarer omgående igen, da Saka trækker ind i banen på kanten af feltet og lancerer et fabelagtigtigt skud mod fjerneste hjørne, der sniger sig ind via stolpen uden chance for Yann Sommer.

75': MÅÅÅÅÅLLLLLLL (0-1) - Den schweiziske mur af fans bryder ud i kæmpe jubel! Dan N´Doye runder sin modstander på højrekanten og sender en farlig aflevering på tværs af feltet, John Stones snitter bolden, der ryger videre til Embolo, der nemt kan prikke den i netmaskerne.

69': Schweizerne har taget initiativet, og nyder deres bedste periode i kampen. De vinder duellerne og erobrer anden-boldene, mens englænderne virker lidt i vildrede. Der er ingen løb foran Walker, Kane og Foden, som når de endelig får fat i bolden har svært ved at finde løsningerne. Det begynder at ligne det England, vi har set i gruppespillet.

61': Hvis der ikke bliver scoret inden for de næste ti minutter, gætter jeg på, at kampen går døden igen. Det hele bliver lidt "lige-ved-og-næsten", ingen af holdene har i øjeblikket det nødvendige slut-produkt til at høste frugten af deres ellers ihærdige opbygningsspil

52': Så fik vi minsandten dagens første afslutning på mål, da schweizerne finder Breel Embolo tæt på det lille felt, han skærmer bolden godt mod Konsa, og får også vendt sig og skudt, men får ikke kraft nok i skuddet til at kunne true Jordan Pickford.

46': Så har vi fået sat 2. halvleg i gang

Statistik fra 1. halvleg:

England - Schweiz - Halvlegs-statistik
England - Schweiz - Halvlegs-statistikOpta by Stats Perform

PAUSE: Så er der fløjtet til pause i Düsseldorf med en halvleg, som begyndte så lovende og sluttede så skuffende. Schweizernes træner Murat Yakin skal i pausen finde en løsning på højresiden, hvor Saka fuldstændig har krammet på Aebischer, og det kan ende med at blive gevaldig dyrt for schweizerne

38': Kampen er klart gået ned i tempo og kampen har mistet sin intensitet fra de første 20 minutter, hvor der var fart over feltet. Det er blevet lidt halv-kedeligt og totalt uforståeligt, at man med så mange fremragende spillere på banen kan spille så søvndyssende.

31': Konsa har kun spillet en enkelt gang i en tre-back-kæde for Aston Villa siden december, men ind til nu har han haft fuldt styr på de schweiziske indlæg og angrebstiltag på kanten af feltet.

23': Vi har fået en meget positiv start på kampen fra begge hold. England spiller det bedste, de har spillet siden den første halve time mod Serbien og schweizerne spiller med al den selvtillid, som deres tidligere præstationer i turneringen tydeligvis har givet dem.

16': England trækker sig langt tilbage, så snart Schweiz bringer bolden ind på deres banehalvdel, og der er meget lidt pres på Granit Xhaka. Han har har haft 16 afleveringer - flest af enhver spiller på banen - og ramt sine holdkammerater hver gang.

Bukayo Saka i kamp med Michel Aebischer
Bukayo Saka i kamp med Michel AebischerAFP

8': Southgate var ikke villig til at bekræfte før kamp at England spiller med en tre-back kæde. Men det er rent faktisk tilfældet med Ezri Konsa til venstre, John Stones i midten og Kyle Walker til højre. Alt i mens Saka og Trippier ligger modsat af hvor de normalt ligger

1': Så har den italienske dommer Daniele Orsato sat kampen i gang i Düsseldorf. Orsato, der stopper karrieren efter EM, huskes bl.a for at han brød ud i gråd efter at have dømt sin sidste Champions League kamp mellem PSG og Dortmund i maj.

Kl. 17.51 - Lidt nyheder fra den næste kamp på programmet. Politiet har lørdag midlertidigt sat en stopper for de tyrkiske fans' march gennem Berlin forud for EM-kvartfinalen mod Holland. Den såkaldte ulvehilsen er nemlig blevet vist "massivt," meddeler myndighederne. Politiet har "derfor stoppet marchen og bedt fansene om at afstå fra at vise dette tegn," skriver politiet på det sociale medie X. Det kan du læse mere om her:

Kl. 17.21 - De sidste fem møder mellem de to nationer er forløbet sådan:

England - Schwez - indbyrdes kampe
England - Schwez - indbyrdes kampeFlashare

Kl. 16.56 - Gareth Southgate har lavet én ændring til EM-kvartfinalen mod Schweiz. Marc Guehi er karantæneramt, og derfor får Ezri Konsa chancen fra start i forsvaret. Før kampen spekuleres der i om Southgate laver en formationsændring til en femback-kæde. Det vil betyde, at Kieran Trippier ryger ud på højre wingback, mens Bukayo Saka får ansvaret for den anden side.

Schweizerne har ikke lavet nogle ændringer i deres start-formation siden 2-0 sejren i ottendedelsfinalen mod Italien.

Sådan stiller de to hold op:

England - Schweiz - Holdopstillinger
England - Schweiz - HoldopstillingerFlashare

Kl. 16.53 - England har bemærkelsesværdigt nok kun tabt til én gang til Schweiz i deres seneste 24 møder. Dette bliver Schweiz' femte kvartfinale ved en stor turnering, og de håber helt sikkert, at deres seneste kamp går bedre end deres tidligere forsøg. Det skyldes, at de har tabt alle deres fire tidligere kampe på dette tidspunkt.

Kl. 15:00 - Hej og velkommen til Flashscore's dækning af de sidste to kvartfinaler ved Euro 2024!

Dagens program begynder om tre timer, når opgøret mellem England og Schweiz går i gang i Düsseldorf, og derefter skal Holland og Tyrkiet kæmpe i Berlin.

Alle fire nationer vil give alt, hvad de har i sig for at slutte sig til Spanien og Frankrig i turneringens final four.

England har haft svært ved at gøre sig gældende i turneringen, men der er snak om, at Gareth Southgate vil vende tilbage til en trebackkæde for at møde Schweiz - en formation, han har brugt i tidligere turneringer.