EURO 2024-tracker: Skotland må græmmes over skønne spildte muligheder i pointdeler

Sidste kamp er undervejs mellem Skotland og Schweiz
Sidste kamp er undervejs mellem Skotland og SchweizOpta by Statsperform & Dan Mullan/Getty Images via AFP
Vi er nået frem til EM sjette dag, og turneringens anden runde hvor værterne Tyskland er tilbage i aktion, mens Kroatien, Albanien og Skotland skal forsøge at få deres EM-kampagner tilbage på sporet. Følg alle opdateringer her med vores EURO 2024 Tracker.

SLUT: Skotland vil ærgre sig grænseløst over, at de ikke står med tre points efter denne kamp. Efter en lige første halvleg, havde Skotland mulighederne for at skabe overraskelsen, og give sig selv gode muligheder for avancement. I stedet står de nu med en skæbnekamp i sidste runde mod Ungarn der er en must-win. Omvendt er Schweiz så godt som sikker på knockoutkampene, og kan endda sikre sig førstepladsen ved at besejre Tyskland i sidste runde.

Statistik
StatistikOpta by StatsPerform

90': Schweiz har en mand stående helt fri på bagerste stang. Zeki Amdouni kunne dog ikke dirigere et frit hovedstød i nettet. Der er lagt fire minutter til kampen.

82': Ud af ingenting kommer Breel Embolo fri, og Monaco-angriberen passerer Gunn usvigeligt sikkert. Desværre for Schweiz var Embolo offside, og dermed blev scoringen underkendt.

76': Det har været skotterne der har været bedst efter pausen. De forsøger i vanlig stil at køre energisk på. De får vundet duellerne og stresset schweizerne. Ndoye burde have scoret for Schweiz, men ellers har der stået Skotland på det meste efter pausen.

67': Skotland rammer stangen efter et frispark. Grant Hanley, der afløser en karantæneramt Ryan Porteous i startopstillingen, er decideret uheldig med ikke at score.

59': Dan Ndoye misbruger på det skammeligste, da Bologna-angriberen ikke kan ramme målet fra kanten af feltet. I sekvensen må Kieran Tiernet foralde banen på en båre, og det ser ikke rart ud for Real Sociedad-spilleren.

54': Begge hold angriber ned mod de tribuner hvor flertallet af deres egne fans sidder. Det forsøger skotterne at udnytte, og især henover venstrekanten ved anfører Andy Robertson. Det er dog ikke blevet til en reel afslutning endnu.

46' Anden halvleg er sat igang, uden at nogle af holdene har foretaget udskiftninger. Helt officielt er Skotlands scoring et selvmål, og det betyder at begge skotske scoringer ved denne turnering er selvmål.

PAUSE: Det er helt lige ved pausen efter Skotland kom i front på et selvmål. Kampen var været mere intens end køn, men den lever i bedste velgående. Skotterne kæmper det bedste de har lært, og Schweiz forsøger at spille uden om de kontante skotske spillere. Shaqiri fik sat udligningen ind med et mål, der sammen med Arda Gülers mål utvivlsomt kommer i betratning til turneringens bedste mål.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by StatsPerform

45': Der er lagt tre minutter til første halvleg.

41': Che Adams er tæt på efter en skotsk hjørnespark, og kort efter er det Granit Xhaka der tester Gunn. Det er ren indianerbold i øjeblikket i Köln.

32': Schweiz er millimeter fra en føring. Kun det yderste af fingerne fra Angus Gunn, afholder Dan Ndoye fra at score. Kort efter får Ndoye bolden i nettet, men der bliver dømt offside.

Shaqiris bold sidder yderligt
Shaqiris bold sidder yderligtAFP

26': MÅÅÅL (1-1) - Shaqiri udligner til 1-1. Dårligt forsvarsspil af skotterne, der giver Shaqiri mulighed for at klappe til bolden på kanten af feltet. Den mulighed skal man ikke give den diminutive schweizer, og med venstrebenet scorer Shaqiri langskudsmål nummer 12 ved denne slutrunde.

23': Schweiz forsøger at svare igen, velvidende at en sejr sikrer dem kvalifikation til knockoutkamene allerede efter to runder. De mangler dog stadig for alvor at teste Angus Gunn i det skotske mål.

Opspillet til Schärs selvmål
Opspillet til Schärs selvmålOpta by StatsPerform, AFP

14': MÅÅÅL (1-0) - Scott McTominay er på spil igen for Skotland. Den målfarlige midtbanespiller sender en forkølet afslutning afsted, som det ligner Sommer nemt kan gribe. Den schweiziske stopper Fabian Schär griber dog ind, og høvler bolden op i eget nettag.

9': Skotland forsøger at presse schweizerne højt og agressivt. Det har givet et par hjørnespark, men endnu ikke førdt til de store muligheder, og Yann Sommer i målet for Schweiz har ikke været i aktion endnu.

1': Kampens slovakiske dommer, Ivan Kružliak, har fløjtet opgøret igang.

Kl. 20:12 - Opgør mellem Skotland og Schwiez er ikke noget man ser hver dag. I dette årtusinde er det blot blevet til et enkelt opgør, og ellers skal man tilbage til EM i 1996, hvor Skotland vandt med 1-0 på et mål af den legendariske angriber Ally McCoist.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Kl. 20:00 - Kampene kommer som perler på en snor, og nu vender vi opmærksomheden med kampen mellem Skotland og Schweiz. Førstnævnte har brug for point og mål, mens sidstnævnte kan sætte en gruppefinale op mod tyskerne i sidste runde.

Her er de to holds startopstilling. Hos Schweiz er det værd at bemærke, at den teknisk stærke Xherdan Shaqiri er tilbage.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

SLUT: Efter en endnu en solid præstation, kan Tyskland sætte endnu en sejr ind på kontoen. Det blev aldrig for alvor spændende mod Ungarn, selvom de momentvist bed fra sig.

90': Det er ikke meget der adskiller Ungarn fra en udligning, der må redde på selve målstregen efter en skidt aktion af Neuer.

84': Ungarn forsøger at sætte en offensiv ind mod slutningen. Indskiftede Martin Adam får afsluttet, og ligeledes indskiftede Emre Can får afværget et hjørnespark. Har de noget at komme med til sidst Ungarn?

75': Tyskerne sværmer om Ungarns mål, og er reelt tættere på at udbygge deres føring end Ungarn er på at udligne. Jamal Musiala har netop forladt banen, og i følge Flashscores live-rating system, er han lige nu kampens bedste spiller, med en karakter på 8,3. Mod Skotland hed karakteren fornemme 9,4 for turneringens nuværende topscorer.

67': MÅÅÅL - Ilkay Gündogan scorer til 2-0. Mittelstädt kommer med frem i overlap, får bolden fra Musiala, og sender en sublim cutback aflevering ind til den tyske anfører der ikke svigter. Kort efter har Joshua Kimmich bud efter en yderligere tysk scoring.

60': Ungarn er tæt på 1-1 ved Barnabas Varga, der kommer højest op til et indlæg, men header snert over mål. Tyskland har haft bolden totredjedele af tiden, men begge hold har haft tre afslutninger indenfor rammen.

58': Julian Nagelsmann bytter ud i offensiven ved at tage Kai Havertz og Florian Wirtz ud. Ind kommer Niclas Füllkrug og Leroy Sane.

53': Tyskerne fortsætter hvor de slap før pausen. De er meget i boldbesiddelse, og levner ikke ungarerne mange chancer. Rent defensivt er Ungarn ved flere lejligheder lidt tøvende, og det giver flere spøjse situationer foran Gulacsis mål.

46': Dommer Danny Makkelie fløjter anden halvleg igang.

SLUT: Det startede jævnbyrdigt i Stuttgart, men langsomt og sikkert tog tyskerne over. Jamal Musiala har været en af kampens store oplevelser, og han er også manden bag den eneste scoring. Ungarn er dog på ingen måde slået, og det var kun millimeter der forhindrede dem i at udligne. Der er lagt i kakkelovnen til anden halvleg.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegOpta by StatsPerform

45+2': Ungarn får bolden i nettet ved Roland Sallai, men målet bliver korrekt annulleret for offside.

45': Der er lagt to minutter til første halvleg.

44': Musiala er tæt på at blive dobbelt målscorer, og det meste af stadion i fødebyen Stuttgart var igang med at juble. Det var dog sidenettet som Bayern-angriberen fik til at blafre.

41': Tyskland spillet i øjeblikket flot offensiv fodbold, hvilket har presset den ungarske blok langt tilbage. Bendeguz Bolla afviser et indlæg fra Maximilian Mittelstädt, og på det efterfølgende hjørnespark er Barnabas Varga tæt på et heade bolden i eget mål.

34': Kampens intensitet lader ikke til at dæmpe sig. Florian Wirtz giver prøver på sine tekniske fædigheder, mens Ungarns anfører Szoboszlai viser sig fornemt frem, og i den grad har stemplet ind i turneringen, efter en dårlig premiere mod Schweiz. Ungarn står dog stadig relativt lavt.

Ungarn står lavt
Ungarn står lavtOpta by StatsPerform

26': Manuel Neuer må helt op i hjørnet for at redde et fremragende frispark fra Dominik Szoboszlai.

23': MÅÅÅL - Jamal Musiala bringer Tyskland i front med 1-0, og bliver dermed den første spiller med to scoringer ved slutrunden. Opspillet bliver tjekket af VAR, der ikke ser anledning til at ændre noget. Ungarn vil gerne have frispark forinden, men får altså ikke held med deres appeller.

Musiala med scoringen
Musiala med scoringenProfimedia

20': Efter en lige begyndelse på opgøret, er det som om at tyskerne begynder at træde i karakter. Ungarn bliver trykket længere og ned mod Peter Gulacsis mål.

12': Først er det Kai Havertz med en god chance, og kort efter er det Robert Andrich med en stor tysk mulighed.

10': Begge hold har haft deres muligheder i kampens indledning, hvoraf den bedste er faldet til Ungarn. Szoboszlai og kompagni har også desperat brug for points, hvis de skal fortsætte med at drømme om avancement.

1': Vi er igang i Stuttgart.

Kl. 17.50 - Der er igen bagt op til en kæmpe folkefest forud for Tysklands anden kamp i turneringen mod Ungarn i Stuttgart.

Kl. 17.43 - På det sidste har Ungarn bestemt ikke været nogen favoritmodstander for Tyskland.

Tyskland mod Ungarn - Statistik
Tyskland mod Ungarn - StatistikFlashare

Kl. 17:19 - Holdopstillingerne til Tyskland og Ungarn er landet.

Værterne er uændrede efter deres 5-1-sejr over Skotland, mens Ungarn foretager to ændringer, hvor Marton Dardai kommer ind i bagkæden, og Bendeguz Bolla starter på wingbacken.

Holdopstillinger
HoldopstillingerFlashscore

Kl. 17:02 - Klaus Gjasula spiller til daglig i Tyskland, da han tørner ud for Darmstadt. Kampen mod Kroatien bliver en han næppe vil glemme. Blot 18 minutter på banen fik midtbanespilleren, men sikke en betydning han fik.

Gjasulas indhop i tal
Gjasulas indhop i talOpta by StatsPerform

SLUT: En medrivende fodboldkamp ender helt lige. Albanerne var bedst før pausen, men kroaterne bed fra sig i de sidste 45 minutter, og kom fortjent i front, efter at have scoret to gange på to minutter. I jagten på flere kroatiske mål, koksede det i den anden ende. Det kostede til allersidst, og Albanien kan sætte deres første EM-point på tavlen.

90+5': MÅÅÅL - Albanien udligner ved Gjasula, der med sit første mål på landsholdet, roder bod på selvmålet tidligere.

90': Der er lagt mindst seks minutter til kampen. Albanien har haft gode tilbud her til sidst.

89': Stor chance til abanerne for at udligne. Arber Hoxha trykker af fra kanten af feltet, og skuddet volder Livakovic i det kroatiske mål store problemer. Han slipper en retur, og i den efterfølgende duel med Mirlind Daku, får målmanden næseblod.

82': Skulle man tro at kroaterne nu ville trække sig tilbage, så kan man godt tro om igen. Kroatien jagter flere mål efter at have tabt med 3-0 i den første gruppekamp. Målscoren kan nemt blive afgørende i spillet om avancement som bedste 3'er - hvis det skulle komme så vidt for Kroatien.

76': MÅÅÅL - 2-1 til Kroatien. Bolden hopper og danser i albanernes felt efter endnu et kroatisk angreb. Indskiftede Susic trykker af, men det ender med at blive noteret som et selvmål af ligeledes indskiftede Klaus Gjasula.

Opspillet til udligningen
Opspillet til udligningenOpta by StatsPerform

74': MÅÅÅL - Kroatien udligner til 1-1. Efter et flot angreb ender bolden hos Andrej Kramaric, der i sin EM-slutrunde kamp nr. 9 endelig kommer på tavlen.

70': Kampens xG ifølge vores data ligger i øjeblikket på 1,32 for Kroatien og 0,85 for Albanien - hvilket blot understreger det pres Kroatien har lagt på albanerne i anden halvleg. Mario Pasalic får hovedet på endnu et farligt indlæg, men det er uden for mål. Angriberen Ante Budimir er nu på banen for Kroatien, kan han levere varen?

64': Den albanske defensiv er på overarbejde efter pausen. Kroatien har nærmest sat et powerplay op på kanten af feltet, og presser albanerne i bund. Første og eneste forsøg efter pausen fra albanerne er signeret Kristjan Asllani.

53': Kroatien har allerede nu flere afslutninger på mål i anden halvleg, end de havde i hele første. Zlatko Daric må have talt dunder i pausen, og det er i aller højeste grad også nu eller aldrig for kroaterne.

50': Indskiftede Luka Sucic tester den albanske keeper Thomas Strakosha, der disker op med en fornem redning. Det var en stor chance til spilleren fra RB Salzburg.

46': Bolden ruller igen i Hamburg, og Kroatien har benyttet pausen til at skifte to mand, i jagten på noget tempo i spillet, så de kan komme tilbage i kampen.

Statistik fra de første 45 minutter
Statistik fra de første 45 minutterOpta by StatsPerform

45': Pause i slutrundens nordligste værtsby. Selvom Kroatien har forsøgt at presse på, har albanerne holdt en flot defensiv organisation hele halvlegen igennem, og med Qazim Lacis hovedstød kan Sylvinhos tropper derfor gå i omklædningsrummet med en 1-0-føring i bagagen. Nu er der for alvor pres på Zlatko Dalic' kroatiske tropper, der kan risikere at stå med nul point og en forfærdelig målscore efter to kampe, hvis det nuværende resultat holder.

44': Kæmpe chance til den albanske spidsløber, Rey Manaj. Nok engang er det et højt indlæg, der resulterer i et farligt hovedstød, men denne gang er Dominik Livakovic på pletten for kroaterne.

38': Kroatien dominerer fortsat boldbesiddelsen, og får ofte flyttet bolden op på albanernes tredjedel af banen, men Luka Modric og Co. mangler fortsat at finde opskriften på at bryde igennem. Samtidig truer Albanien altid på omstillingerne.

29': Efter et indlæg fra Jasir Asani ender riposten hos Elseid Hysaj (Albanien) på kanten af feltet. Han afslutter med det samme, men bolden ender et godt stykke over målrammen.

24': Der er masser af kroater, der gerne vil have bolden, men der mangler i den grad dybe løb for at åbne op for det albanske forsvar, der ind til videre ikke har nogen problemer med at afvise de kroatiske angrebsforsøg.

19': Albanerne mangler heller ikke opbakning. Der er således omkring 300.000 albanere i Tyskland.

11': MÅÅÅÅLLL: Albanien tager en sensationel føring, da Qazim Laci header et tværgående oplæg fra Jasir Asani i kassen bag Dominik Livakovic. Vild start!

5': Nedim Bajrami har netop scoret det hurtigste mål i EM-historien, da han sparkede bolden i nettet efter blot 23 sekunder af kampen. Og også i Hamburg er albanerne startet optimistisk mod de kroatiske favoritter.

1': Så har vi fået sat opgøret i gang på Vollkspark i Hamburg!

Kl. 14:40 - Vi er kun 20 minutter væk fra kick-off i dette afgørende gruppe B-opgør. Et nederlag vil for begge nationer være katastrofalt for deres forhåbninger om at komme videre til ottendedelsfinalerne.

Kl. 14:00 - Der er en time til dagens første kamp mellem Albanien og Kroatien, så lad os tage et kig på opstillingerne.

Opstillinger til Albanien - Kroatien
Opstillinger til Albanien - KroatienFlashscore

Kroatiens landstræner Zlatko Dalic har besluttet at lave et par ændringer efter den skuffende start mod Spanien. Den svage Marin Pongracic erstattes af Ivan Perisic, Josko Gvardiol rykkes til midten af forsvaret, mens Bruno Petkovic, der erstattede Andrej Kramaric efter 72 minutter og otte minutter senere brændte et straffespark får chancen oppe foran i stedet for Ante Budimir.

Albanien foretager to ændringer - Rey Manaj kommer ind i stedet for Armando Broja, mens Qazim Laci erstatter Taulant Seferi.

Kl. 13:30 - Kroatien blev slået med 3-0 af Spanien i åbningskampen, mens Albanien slog rekorden for det hurtigste mål nogensinde i turneringens historie, men det var ikke nok, da de bukkede under med et 2-1-nederlag til Italien.

Videoforhåndsvisning af Kroatien - Albanien
Flashscore

Kroatiens offensive midtbanespiller Nikola Vlasic kommer ikke i spil ved EM grundet en muskelskade. Vi vil senere finde ud af, hvordan det vil påvirke holdet.

Senere, kl. 18:00, skal værterne fra Tyskland i aktion igen efter deres 5-1-sejr over Skotland i fredags.

De møder Ungarn, som er på jagt efter dres første points i turneringen efter at de tabte 3-1 til Schweiz i deres åbningskamp.

Tyskland - Ungarn video forhåndsvisning
Flashscore

Dagen afsluttes med et spændende opgør mellem Skotland og Schweiz, hvor schweizerne kan booke deres billet til ottendedelsfinalerne med en sejr mens skotternes skæbne vil se sort ud, hvis de lider et nyt nederlag.