Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fødselsdagsbarnet Yamal på vej mod at blive EMs bedste spiller

Lamine Yamal (til højre) fejrer sit mål i semifinalen mod Frankrig
Lamine Yamal (til højre) fejrer sit mål i semifinalen mod FrankrigReuters
Den mest spændende spiller på det mest spændende hold ved EM 2024 - Spaniens Lamine Yamal - fylder 17 år lørdag, men fødselsdagsfejringen må vente, mens han forbereder sig til søndagens EM-finale mod England i Berlin.

"Jeg har sagt til min mor, at hvis vi vinder, vil jeg ikke have nogen gaver, jeg vil bare fejre det i Madrid med mine kammerater," sagde Lamine, som han foretrækker at blive kaldt, i et interview med spanske Marca lørdag.

"Det ville være vildt at fejre det med folk på gaden hele vejen fra lufthavnen. Alle ville gå amok! Vi ville ankomme med en utrolig eufori."

Yamal har slået rekorder, siden han fik sin professionelle debut for Barcelona for mindre end 15 måneder siden, og den seneste var, da han blev den yngste målscorer i EM-historien med et fantastisk langskud mod Frankrig, som hjalp hans hold til at nå finalen.

Den yngste til at spille, starte inde og score for sin klub og sin nation er andre rekorder, han har slået siden. Mod England på Berlins Olympiastadion kan han få chancen for at nå endnu højere tinder, hvis han hjælper sit hold med at vinde en rekordstor fjerde EM-titel.

Det ville styrke hans sag som den mest spændende, unge spiller i Europa og helt sikkert bringe ham i spil til at blive kåret som turneringens spiller.

Lamine-feberen er brudt ud, og hans far skabte overskrifter i sidste uge, da han på de sociale medier offentliggjorde et foto fra december 2007 af sin lille søn i armene på den tidligere Barcelona-angriber Lionel Messi.

Messi, som på det tidspunkt var 20 år og i gang med en karriere, der skulle føre ham til at vinde Ballon D'Or otte gange, poserede for en velgørenhedskalender og holdt tilfældigvis en baby i sine arme, som 17 år senere skulle tage europamesterskaberne med storm.

Hans far sagde til det spanske tv La Sexta, at det "bare var en tilfældighed i livet". Journalisten foreslog, at Messis velsignelse måske på en eller anden måde havde givet Yamal hans bemærkelsesværdige talent, hvortil hans mor skød tilbage: "Hvad nu, hvis det var omvendt?"

Yamal, der er født i Spanien af en far fra Marokko og en mor fra Ækvatorialguinea, er det seneste wonderkid, der har skabt overskrifter i et land, der er blevet et af europæisk fodbolds mest frugtbare produktionsområder for verdensklassespillere.

Yamal følger i fodsporene på Barcas akademis teenagesensationer Pedri, Gavi og Ansu Fati og har etableret sig som en vigtig del af Barcas angrebslinje.

Lamine Yamals seneste statistik
Lamine Yamals seneste statistikFlashscore

Han har også været meget indflydelsesrig for Spanien i Tyskland som den spiller, der har lavet flest assists (tre), nøgleafleveringer (16) og skabt flest åbne chancer (seks).

Han har været et mareridt for modstanderne, når han er løbet op og ned ad højrekanten og har vist god teknik og overblik til at levere nøgleafleveringer, hvilket har gjort ham til et af Spaniens farligste våben.

Han var tæt på at score flere gange i Spaniens første fem kampe i Tyskland, men det var først i den sjette - semifinalen mod Frankrig - at han endelig markerede sig med en kandidat til turneringens mål.

"Vi har set en genistreg fra et geni," sagde Spaniens landstræner Luis de la Fuente.

"Vi er meget heldige, at han er spansk, og at vi kommer til at nyde godt af ham i mange år fremover."