Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fabian Ruiz har trådt ud af skyggen og drevet Spanien til succes

Fabian Ruiz har været en af stjernerne ved Euro 2024
Fabian Ruiz har været en af stjernerne ved Euro 2024Profimedia
Den spanske centrale midtbanespiller Fabian Ruiz var ikke på manges radar, da EM 2024 begyndte, efter at han havde kæmpet med at holde fast i en startplads hos Paris St-Germain og på landsholdet.

Men efter en række blændende præstationer i Tyskland er Fabian Ruiz endelig ved at få fans og eksperter til at lægge mærke til ham.

Fabian, som han kaldes, har været en drivkraft for Spanien igennem alle deres seks sejre inden søndagens finale mod England på Berlins Olympiastadion, hvor hans hold er ude efter en rekordstor fjerde EM-titel.

Han har været en af turneringens solstrålehistorier og er blevet en hjørnesten i træner Luis de la Fuentes projekt, efter at han i næsten to år er blevet overset af den tidligere træner Luis Enrique, som udelod ham fra VM-truppen i 2022.

De la Fuente har længe beundret Fabian og har arbejdet sammen med ham i årevis, da han var cheftræner for Spaniens akademisystem.

De vandt U21-EM i 2019 sammen, og Fabian blev kåret til turneringens bedste spiller.

Fabian blomstrede dengang under ledelse af Napoli-træner Carlo Ancelotti, som havde købt ham for cirka 225 millioner kroner fra Betis et år tidligere og blev glad for den hårdtarbejdende, spinkle dreng.

Fabian Ruiz' sidste par sæsoner i tal
Fabian Ruiz' sidste par sæsoner i talFlashscore

På Betis' ungdomshold lykkedes det ham at sikre sin mor arbejde som rengøringsassistent i klubben, et job, som hun beholdt i 14 år.

"Der er ikke mange spillere, der kan sige, at de har delt omklædningsrum med deres mor," sagde Fabian til El Periodico de Espana i sidste uge.

"At have min mor med hver dag, hvor vi arbejdede, er en sjælden ting. Jeg så hende hver dag gøre rent i det omklædningsrum, hvor jeg var."

"Men det var selvfølgelig en inspiration og en kilde til stolthed. Min mors underskrift for Betis er en af de bedste underskrifter i min karriere."

Fabian Ruiz' pasningskort mod Frankrig i semifinalen
Fabian Ruiz' pasningskort mod Frankrig i semifinalenProfimedia / Opta by StatsPerform

Under Ancelotti i Napoli blev han fast mand på Spaniens A-landshold under Robert Moreno, men faldt i unåde under hans efterfølger Enrique.

Selv efter skiftet til Paris St-Germain kunne Fabian ikke blive udtaget til A-landsholdet, før De la Fuente overtog tøjlerne sidste år.

"Jeg vil aldrig glemme, hvad jeg har været igennem, hvor jeg kommer fra, og hvad det har kostet mig at komme hertil. Når man kommer så langt nede fra, sætter man stor pris på det, og det hjælper en til at blive ved med at kæmpe for det," siger han.

Nu, som en af De la Fuentes mest betroede soldater i Tyskland, har Fabian været den bedste felt-til-felt-spiller.

I Tyskland har han scoret to gange, leveret to assists, gennemført 92 % af afleveringerne og skabt tre store chancer, hvilket gør ham til en af de mest effektive spillere i turneringen.

"Fabian er en enestående spiller, i verdensklasse," sagde De la Fuente efter 4-1-sejren over Georgien, hvor Fabian blev man-of-the-match med et mål og en assist.

"Fabian er en repræsentant for alle de spillere, der har stået i skyggen, og som burde få anerkendelse i medierne for alt det, de gør."